Najdi forum

Splash Forum Starševski čvek Ali se mi ga splača dati v vrtec?

Ali se mi ga splača dati v vrtec?

Našega malčka sem že avgusta vpisala v vrtec blizu doma Lj, na vlogo sem navedla datum 4.5., ko bo star eno leto. Ker so mi rekli, da maja otrok ne sprejemajo, sem že dogovorila s sestro in mami za varstvo.

Iz vrtca pa so me klicali kake 3 tedne nazaj da imajo 1 mesto, vendar ne v tem vrtcu, ampak v drugem ne tako blizu. Naj oddam papirje in da malčka lahko brez težav septembra prepišem v vrtec, kamor sem ga vpisala na začetku (pri nas). Če pa čakam do septembra, obstaja verjetnost da vrtca sploh ne dobimo, ker bo komisijska obravnava zaradi velikega čtevila otrok!

Sedaj se nikakor ne morem odločiti.
V vrtec bi ga dala le zato, ker se bojim da potem septembra ne dobimo prostega mesta in ker ga lahko prepišem v vrtec čisto blizu nas.

Razlogov proti pa imam na zalogi veliko več: zdi se mi premajhen za vrtec, vrtec je relativno daleč, mali bo verjetno veliko bolan, jaz delam samo 4 ure (in bo tako tudi ostalo vsaj še eno leto) in sem ob 12:30 že doma, mož bo brez službe čez 2 meseca in bo itak doma (če se veda ne bo dobil druge službe), potem je vmes poletje…… in se mi zdi brezveze plačevati vrtec, če ga nič ne bo tam. Poleg tega ga do septembra lahko pazi moja sestra, ker sva bile itak zmenjene.

Ne morem se odločit, vse sem že 100x premlela.

Kako bi se ve odločile?

Jaz bi verjetno šla v riziko in ga pustila še doma. Nisi pa v zavidljivi situaciji, je pa še res zelo majhen…

Morda je pa to ravno pravi način, da ga lepo neboleče uvedeš v vrtec. Ti lahko prihajaš ponj zgodaj, recimo po spanju, poleti so tudi ogromno zunaj in ne boš imela toliko težav z boleznimi, tudi otrok je manj, en mesec vzameš rezervacijo in plačaš nekaj minimalnega, pa bo september mimogrede tukaj.
Jaz bi bila kar zadovoljna s takim razpletom. Jaz sem jasli v maju sicer dobila v izbranem vrtcu, vendar bo od prvega dne moje službe dete tam do nekaj čez štiri, ker bom delala s polnim delovnim časom.

Jaz ga ne bi dala v vrtec.

Ne vem kako lahko tako izsiljujejo. Če ga imaš že vpisanega za v “bližnji vrtec” morajo šparati mesto za septembra. Ti bi jim sedaj samo rit reševala. Tudi čez poletje. Če ne se pa septembra pritoži. Če je vloga že eno leto v vrtcu, za točno določen vrtec potem naj ne komplicirajo in ponujajo neke “Kvazi variante” in strašijo ljudi: Če ga ne pripeljtet sedaj, tudi septembra ne bo prostora…
Vsi najraje začnemo z novim šolskim letom uvajati v nove zadeve!

Moje mnenje!

hm, ko bi bilo tako preprosto…

ti lahko januarja vpišeš otročka za september. potem npr aprila nekdo vpiše otročka za maj. mesto v vrtcu dobi tale slednji – po načelu, kdor rabi vrtec prej. ne kdor je prej oddal vlogo. na žalost! ampak tako je…

Poglej, septembra bodo zagotovo imeli skupino ali dve, ker se bodo spraznile tiste skupine, ki so zdaj tik pred vstopom v šolo. Tako da je logično, da je septembra prostor. Če pa vrtci dobijo sredstva, potem imajo pa tudi kakšno spomladansko skupino, kar je bolj redkost kot ne. Tako da jaz mesta v septembru ne bi kar tako označevala za izsiljevanje – takrat prostor dejansko bo, ker bo šlo recimo 40 otrok v šolo.

Petka, jaz ga najbrž ne bi in bi ga dala v septembru, bi jim pa zdej maja ful težila če bo mesto … etc.

jaz sem danes klicala v naš vrtec pa so mi povedali da do konca mesca sprejemajo prijave potem pa bodo videli al bo potrebna komisija al ne!
Jaz bi jim maja začela težit (no jaz jim tud bom)

pa še to. Moja kolegica je vrec dobila zato ker jih je čisto vsak teden klicala, dolg časa ni bilo mesta potem pa se je mal pred tem ko naj bi malčka dala v vrtec “čćudežno” najdel prostor. Vmes je sicer dobila mesto tudi v enem oddaljenem vrtcu. Ravnatelca ji je rekla: ” ja sej se vas spomnim ga. XY ste že 16x klicali!” NO?????
Mislim da gledajo tud na to kolk se zanimaš in kolk ti je do tega da pride malček v njihov vrtec!

Ma ne vem, težka je tvoja situacija!

Ne! Otorok te starosti se izrazito naveže na vzgojiteljico. Menjanje okolja ni problematično, menjanje vzgojiteljice pa je!
Pogovori se, morda bi lahko plačevala samo rezervacijo, če ne gre drugače.

Vrtec je z a otroka vendarle šok, tako ali drugače. Jaz ga na tvojem mestu ne bidala v vrtec, bi pa res težila glede mesta.

Pri nas so skupine itak polne in ni nobene možnosti za vpis otroka sredi leta. Lahko ga vpišeš za septembra in plačuješ rezervacijo dokler otrok ne gre v vrtec. Otrok se ti bo pa vedno zdel mali, tudi septembra ne bo nič boljš, ponavadi na te male, ki pridejo kasneje skoraj bolj gledajo, npr. če ne hodi, kot pa potem septembra, ko je cela skupina nova, so vsi novinci, se vsi uvajajo in jokako. Ampak odloči se sama in imaj poštimano v glavi, da delaš za dobro otroka, če boš že ti vsa razpeta, bo otrok čutil in posledično bo uvajanje težje.

Jaz sem imela res krompir. Pri 10 m sem začela iskat vrtec in mi ravnateljca reče da čez dva mesca že lahko pride. Je blo pa to poleti.

New Report

Close