Najdi forum

Splash Forum Koronavirus Ali se nosite maske v trgovini

Ali se nosite maske v trgovini

Maske so gojišče virusov. Tako kot vidim iz kje jih privlečete, kam jih natikate, pa sploh.

Toda tako radi si zakrivate svoje kisle frise in piškave zobe.

V zaprtih prostorih jo nosim, pa ne pod nosom. Pa polno cepljena sem tudi, nazadnje v prvi polovici februarja, ko ste se že bolj sproščali. ☺☺☺ Moja izbira, moja odločitev. Vi pa dajte po svoje s kakšnim metrom razdalje. Pa bomo čist fajn prjatli. ☺☺☺

photo-2022-03-20-19-37-36

Nekateri ste taki heckoti. Zdaj, ko nam je tistim, ki nosimo maske, popolnoma vseeno, ali jih nekateri drugi nosite ali ne, vam niti to ni dovolj. Zdaj bi radi, da še mi nehamo nositi maske. Zakaj? A ni lepo, ko vas cepljeni in namaškarani še vedno ščitimo? Jap, heckoti ste.

Odgovor na objavo uporabnika
kucibuci, 21.03.2022 ob 07:30

Nekateri ste taki heckoti. Zdaj, ko nam je tistim, ki nosimo maske, popolnoma vseeno, ali jih nekateri drugi nosite ali ne, vam niti to ni dovolj. Zdaj bi radi, da še mi nehamo nositi maske. Zakaj? A ni lepo, ko vas cepljeni in namaškarani še vedno ščitimo? Jap, heckoti ste.

Nagobčnik je simbol suženjstva, debilizma in fašizma. So lastnosti, ki ogrožajo vsako družbo. Sužnji zato nikoli niste za svobodno odločanje, ker sami niste svobodni. Vaša odločitev ni izraz lastne svobodne odločitve, ampak posledica medijskega ustrahovanja.

prvo kot prvo nas nič ne ščitite sej še sebe ne morete…dokazano neštetokrat,drugo pa je dejstvo to,da so maske znak suženjstva in strinjanja s tem svetovnim sistemom v katerega nas vodijo svetovni voditelji.

ohjej, 21.03.2022 ob 08:28

prvo kot prvo nas nič ne ščitite sej še sebe ne morete…dokazano neštetokrat,drugo pa je dejstvo to,da so maske znak suženjstva in strinjanja s tem svetovnim sistemom v katerega nas vodijo svetovni voditelji.

Res je. Dokaz je izjava, ko nekdo trdi, da je cepljen in še vedno nosi nagobčnik. Torej, zakaj nosi nagobčnik, če je cepljen in zaščiten?

Robi650, 21.03.2022 ob 08:23

Nagobčnik je simbol suženjstva, debilizma in fašizma. So lastnosti, ki ogrožajo vsako družbo. Sužnji zato nikoli niste za svobodno odločanje, ker sami niste svobodni. Vaša odločitev ni izraz lastne svobodne odločitve, ampak posledica medijskega ustrahovanja.

Robi, nehaj nas osvobajat. :-DD

Robi650, 21.03.2022 ob 08:34

Res je. Dokaz je izjava, ko nekdo trdi, da je cepljen in še vedno nosi nagobčnik. Torej, zakaj nosi nagobčnik, če je cepljen in zaščiten?

👍🤣🤣🤣🤣🤣

Anonimno 1113, 21.03.2022 ob 05:34

Blednica, 20.03.2022 ob 19:04

Anonimno 1113, 20.03.2022 ob 18:50

Blednica, 20.03.2022 ob 18:24

Pri nas tako, 20.03.2022 ob 17:12

Pri nas tako, 19.03.2022 ob 19:35

Sem nosila masko že takrat, ko se je začela korona, pa maska ni bila (še) obvezna.

Sem jo nosila tudi takrat, ko so bile res močne epidemije gripe, pa sem morala kam, kjer je bila velika verjetnost, da se bom okužila (šola, zdravstveni dom).

Jo nosim tudi zdaj, kadar grem v trgovino.

Gripe nisem imela že vsaj 20 let, rahel nahod vsak tri ali štiri leta, drugega nič.

Tudi s korono se nisem okužila, tudi cepljena nisem.

Enako ravnajo vsi ostali domači.

Le mož je pred tremi leti dobil injekcijo proti tetanusu, ker ga je ugriznil pes, na opazovanju se je na srečo potrdilo, da je brez stekline.

Pri zdravniku sem bila na zadnje na obdobnem zdravniškem pregledu v službi, če ne računam rednih pregledov pri zobarju in ginekologu.

Ni potrebe, sem oz.smo zdravi. In ves čas v službi.

Starost? Nekaj prek 50.

Glede tega, kaj naj bi maske vsebovale.

Zdravniki in ostalo zdravstveno osebje jih nosi že leta, ne po par minut na dan, pa nimajo težav.

Zdr.osebje jih ne nosi zaradi virusov pač pa zaradi bakterij. Krpica proti virusu te ščiti enako kot te hlače in spodnjice pred uhajanjem prdca- nikakor!

saj ni pomembno, zakaj jih nosijo. dejstvo je, da jih nosijo, pa nimajo težav, kot naj bi jih imeli nekateri vi, ki jih imate po možnosti na gobcu samo par minut v štacuni.

Mi? Ni maske, ni težav. Zdravniki imajo maske za enkratno uporabo, običajni ljudje pa imajo eno masko več časa, shranjeno v kakšnem prašnem žepu ali torbici, takšna maska je umazana in mogoče lahko povzroči kakšno težavo.  Težave povzročajo tudi astmatikom.

običajni ljudje? kdo so to? imaš okoli sebe samo take ljudi, ki ne premorejo osnovnih higienskih navad? sicer sem astmatik, pa nosim masko. in sem jo nosila davno pred korono zaradi paliativne oskrbe svojca. verjetno nisem običajna, pa me ni pobralo. prav tako ne mojega partnerja, ki jo nosi med ambulantnimi pregledi, med operacijami in med predavanji. očitno sva oba premalo običajna, to bo.

Ja, običajni ljudje ki nimajo službe v zdravstvu in si sami plačujejo maske niso tako potratni z maskami. Kje je problem, zakaj užaljenost? Ne želiš biti običajna, si nekaj več ane 😂

adijo pamet, 21.03.2022 ob 08:41

👍🤣🤣🤣🤣🤣

Ker ni bedak, tako kot vidva

Jezusmarijainsvetijožef, 21.03.2022 ob 09:05

Ker ni bedak, tako kot vidva

Sedaj je več mask kot takrat ko so bile obvezne,

Tebi pa svetujem da si jo kar tetoviraš🤣🤣🤣

Če je na šipi trgovine napisano, da je maska obvezna si jo nadenem.  Tako kot obujem copate na obisku, če tako želite.

Pogrešam pa “varnostno razdaljo”. Super je, da v teh dveh letih nisem zavohala “švica”.

nekateri ne nosijo mask v trgo vinah zato, da si lažje vrtajo po nosu med tem ko izbirajo sadje in kruh

hhm, 21.03.2022 ob 09:37

nekateri ne nosijo mask v trgo vinah zato, da si lažje vrtajo po nosu med tem ko izbirajo sadje in kruh

za adijo pamet…

Jest ne bom jadrala z odgovori na tvoje provociranje. Jih je kar nekaj, ki so se voljni žogat s teboj. 😁

Parodija, 21.03.2022 ob 09:43

Jest ne bom jadrala z odgovori na tvoje provociranje. Jih je kar nekaj, ki so se voljni žogat s teboj. 😁

Namenjeno Robiju, na njegovo ‘vprašanje’.

V naslovu, kaj si mislim. Ne vsiljuj svojega mnenja drugim. Ali morda nisi prepričan/a o svojem mnenju?

medicinci to nosijo za čas operacij in posegov, ne pa cel dan. In oni so to vedeli, da bodo morali nositi, nihče jih ni silil.

Ljudje pa gradimo imunske sisteme v sobivanju z mnogimi mikroorganizmi ki jih seveda nosijo tudi drugi ljudje okoli. Če to odrežeš, pohabljaš imunski sistem. Plus, pod masko ni toliko kisika, skoraj nobena ni sterilna (ej, vlečeš svinjarijo iz žepa, že ko jo primeš z nesterilnimi rokami, si jo kontaminiral).
Vi si kar natikajte to plastiko, s katero boste zasvinjali še tisti mali košček nezasvinjanega planeta, in si lažite, da ste pridni, rešitelji ne vem koga, večvredni in inteligentni kot kirurg v operacijski. Niste. Maska ne naredi pameti kirurga.

Jaz nosim, 21.03.2022 ob 09:31

Če je na šipi trgovine napisano, da je maska obvezna si jo nadenem.  Tako kot obujem copate na obisku, če tako želite.

Pogrešam pa “varnostno razdaljo”. Super je, da v teh dveh letih nisem zavohala “švica”.

na trgovini napisano maska obvezna,  po zvočnikih sporočajo ne vem kakšna navodila vse za čuvanje lastnega zdravja in zdravja drugih, notri pa vidiš trgovke brez mask, kašljajo na veliko direkt v dlan, si vrtajo po nosu z golimi rokami, ker baje jih srbi (to so njihove izjave) in potem s takimi tacami prijemajo vse artikle, ki jih človek kupi.

Ampak glavno da od kupcev zahtevajo masko ane in da kupcem naročajo, kako se morajo polivat z razkužili in se ne smejo dotikat svojega obraza, itd. itn… kdo je tu nor se je res za vprašat…

veslo teslo, 21.03.2022 ob 10:35

medicinci to nosijo za čas operacij in posegov, ne pa cel dan. In oni so to vedeli, da bodo morali nositi, nihče jih ni silil.

Ljudje pa gradimo imunske sisteme v sobivanju z mnogimi mikroorganizmi ki jih seveda nosijo tudi drugi ljudje okoli. Če to odrežeš, pohabljaš imunski sistem. Plus, pod masko ni toliko kisika, skoraj nobena ni sterilna (ej, vlečeš svinjarijo iz žepa, že ko jo primeš z nesterilnimi rokami, si jo kontaminiral).
Vi si kar natikajte to plastiko, s katero boste zasvinjali še tisti mali košček nezasvinjanega planeta, in si lažite, da ste pridni, rešitelji ne vem koga, večvredni in inteligentni kot kirurg v operacijski. Niste. Maska ne naredi pameti kirurga.

Pa dobro, bodi brez maske, kdo ti brani.

Meni maska v trgovini in drugod v prostorih pač ustreza. Kaj boš zdaj, me preteplo za to? Kucibuci, ste nasilni antivakserji in antimaskarji. Še izogibanje ne pomaga. Kar rinete in rinete za človekom…

pod masko res ni toliko zraka – naredila sem en test… v kopalnico, kjer ni okna sem čez zračnik nalimala navadno kirurško masko – češ saj bo zrak prišel skozi, tako nam pravijo… pa se je takoj notri čutil tistio vonj po vlagi – torej skozi masko prek zračnika se kopalnica baš ni prezračevala… ker maska ne spusti toliko zraka skozi ane, kot bi nas radi prepričali nekateri.

Trenutno so v veljavi naslednji ukrepi za preprečevanje širjenja koronavirusa:
– higienski ukrepi: razkuževanje, varnostna razdalja;
– uporaba zaščitne maske na javnih krajih oziroma prostorih,
– izpolnjevanje pogoja PCT v nastanitvenih objektih dejavnosti zdravstva, pri izvajalcih socialno varstvenih storitev in programov, ki izvajajo nastanitev, in zavodih za prestajanje kazni zapora oziroma v prevzgojnem domu.

Ne nosim, tudi moz in otroka ne!! Pa dajte ljudje no, razmisljajte s svojo glavo no..

Najbolj hecni so pa tisti, ki te zviska gledajo npr. v trgovini.. zakaj nimas maske, sam jo pa ima pod nosom??

Ampak glej, vazno da jo ima, da se ve, kam spada, a ne?

Vse tole mi postaja zanimivo. Visrus je precej manjsi od odprtine v maskah. Torej lahko skoraj prosto potuje skozi. In “strokovnjaki” pravijo, da SARSCOV2 prihaja ven v nasih kapljicah in ga maska zadrzi. Lepo in prav, torej po tem “merilu” naj bi bile maske uspesne.

Sedaj pa vprasanje za vse ki ne razumete dihanja: ven – in noter. Torej virus se kotnekaksne kapljice zadrzi v maski, ko izdihnemo. In ko vdihnemo, kaj se zgodi? Ja, odgovor je pravilen: vdihnemo svoj lastni virus.

Sem vprasal mojega zobozdravnika kako on vidi maske.

Dejal je takole: tudi jaz sem clovek in ko se sklanjam nad tabo, lahko kaksna kapljica pade ven. Lahko kihnem… torej je le zascita, da moje telesne tekocine, to je slina, ne pride do tebe.

In v nasprotnem: ko imas odprta usta in kihnes, ne pride do mene.

Na vprasanje virusa pe je le dejal: zato jaz maske bi ne nosil.

Resnicno, kdo od vas je prebral tisto znano dansko raziskavo? Dolga je bila, in ker je bil pravi zacetek psihoze, je niso hoteli objaviti, pac ni potrjevala medijske pshihoze.

Kdor se danes ne razume delovanja maske in se zanasa le na svojo logiko, je malce, kako bi dejal… pozen v izobrazevanju.

New Report

Close