Ali se prej pozanimate ali bo otrok v avtu pripet?
če avto nima pasov ne moreš zahtevat od človeka da otroka pripne, ali kaj pričakuješ, da bo tvojega otroka vozil z boljšim, kot si se sama izrazila. iz tvojega pisanja se razbere da se imaš za boljšo družino od drugih in da za tvojega otroka ta prijatelj iz šole ni dovolj dober, ker v avtu nimajo varsnostnih pasov. oprosti, ampak tako sem jaz razbrala tvoje pisanje, saj ne moreš vedet zakaj ni peljal z drugim avtom, morda pa ga ni imel doma, morda je bil z tem drugim avtom partner na terenu.
Metuljčica, kolikor vem, delajo teste za avtosedeže, torej za otroke z manjšo kilažo. Je čist logično, da odnese otroka z 20 kilami čisto drugače kot s 40 ali 50. So čisto druge sile. Jaz vem, da ni mene nikamor odneslo, vi pa si mislite svoje. In sori, če bi bili tisti testi merodajni, bi na cesti vsakodnevno videvali palačinke. Pa jih ne. Bogve, kakšno karoserijo testirajo. Da ne omenim, da se zaletijo v betonski zid, torej najtrše, kar je možno. Pri trkih dveh avtomobilov pa vsak avto vsrka svoj delež sile in ni isto, kot če priletiš v betonski zid.
pa meni se ni zdelo da je otroku in posledično staršem ponujal prevoz za obisk po pouku, ampak se je jezni mami, ko se je dogovorila da gre hči k sošolki zdelo samoumevno da se pelje z njimi in bo tudi ustrezno zavarovana. do tu vse prav. lej jaz imam v obeh avtih varnostne pase, ampak mi niti na misel ne pride, da bi razlagala vsem povprek kaj vse imam v avtu, najbrž pa se tudi ne bi spomnila vprašat če bo v avtu pripeta.
še nekaj za jezno mamo, veš pripet z varnostnim pasom še ni dovolj za varnost, tudi naslon za glavo mora biti ali pa vsaj ustrezno oblikovani in visoki sedeži, ker če si pripet, pa ti glava pri trku zanih, in pri tem tudi omahne nazaj, ker se nima kam prisloniti, potem so poškodbe vrata toliko hujše, ker pas pa te res zategne.
Lej, jaz imam v obeh avtih pasove in te stvari. Če pa v enem ne bi imela, jaz ne bi v tem niti svojih, kaj pa šele tujih vozila. Pač bi imel mož tisti avto. In tudi jaz nikomur ne razlagam, kaj imam v avtu, niti ne sprašujem, ker vem, da z tistimi, ki se pelje to imajo in tudi poskrbijo, da se uporablja. Pa mi ni bilo potrebno nič spraševati ali karkoli. Še, ko so se peljali, so imeli še dodatni avtosedež za mojega. Evo, to pa jaz res nimam, ker jahača prestavljamo iz avta v avto.
Mi je pa hecno ko brbra razlaga kako se ji po tistem žuru ni nič zgodilo. Mislim, da se tle ne piše o otrocih, primernih starosti za žure. Razlika je ena petnajstletnica ali 7,8 letnik.
Drži, testirajo triletnika in dojenčka. Zavedaj pa se, da je najvarnejše, če si privezan z original avtomobilskih varnostnim pasom, zato tudi verjetno preskušajo, kaj se zgodi, če je otrok v avtosedežu (da se vidi tudi, kaj se med trkom dogaja z avtosedežem).
Škoda, ker si nisem zapomnila, kje sem prebrala zanimiv članek o teh silah med trkom. Recimo trk pri toliko in toliko km na uro je enak padcu iz tega in tega nadstropja. Vedeti moraš, da pri 40 km na uro v primeru trka tvoje telo ne pomeni sile 60 kil, ampak tolikokrat in tolikokrat več. Bom poskusila izbrskati.
In ne se zanašat na srečo, tisti, ki niste bili pripeti in ste preživeli nesrečo. Še več je namreč tistih, ki niso pripeti in gredo adijo.
oh daj ne delaj z muhe slona no! seveda imaš pravico da skrbiš za svojega otroka na svoj način saj je vendar tvoj. Nimaš pa pravice nekomu solit pameti kako naj dela. Ce svojih nima privezanih tudi tvojih ne bo. Pač ga ne daš več k njemu v avto pa je. Kaj pa misliš? da bi se tisti človek moral počutiti počaščenega ker si mu pustila da pelje tvojega otroka? res bi bilo najbolje da bi se mu zahvalila za prevoz ne pa da godrnjaš!