Najdi forum

Splash Forum Koronavirus Ali se s partnerjem, ki je iz druge občine ne smeva videvati?

Ali se s partnerjem, ki je iz druge občine ne smeva videvati?

En brez drugega par tednov? A si že vse pozabil, kako je, ko te tako meče….ljubezen si morata izkazati.

A so UE odprte, da se to uredi?
[/quote]

Za take reči ne, ker to ni nujno, če imaš pa digitalno potrdilo, pa lahko urediš po spletu.

Za od polnoči naprej je napisano, da je v času razglašene epidemije posameznik s stalnim ali začasnim preb. lahko nastanjeni samo na enem naslovu in ga v času razglašene epidemije ne sme spreminjati oz. Še seliti sem in tja. Če je gibanje dovoljeno le v svoji občini, na vse skupaj, bo to težko izvedljivo.

Saj lahko, ampak na enem ali drugem in od polnoči naprej ne bodo smeli biti malo tam, malo tam.

Lahko se z mano videvas. Radojka.

400 pa še nekaj

Nimava skupnega bivališča prijavljenega, niti začasnega, ker sva ravno kupovala nepremičnino, zdaj je pa to za par mesecev prestavljeno, in da bova potem naslov prijavila tam.
Za nameček pomagam skrbeti za njegove starše (ena sama oseba ne more). On je iz druge občine kot jaz, starši iz tretje. Ne uporabljajo spleta, da bi me lahko začasno prijavili pri sebi. Plus, za še en nameček, niti ni pomoči na domu – trenutno ne izvajajo pri novih uporabnikih, midva sva pa prosila ravno februarja. Grozno naju je strah, kako se bo to izšlo. On mora hkrati vsak dan hoditi v službo (v četrto občino). Jaz delam od doma, stisnem v dva ali tri dneve, kar je treba, in potem letim k njegovim.

Javi Hojsu, bo on prevzel skrb za starše!

Če je partner, potem sta v isti občini. Če sta fant in punca, pa naredita po presoji. Kje v Prekmurju pa študiraš?

Smo tudi družine, ki imamo za partnerje (očete/mame) otrok ZDR. Delavce. In ti zaradi zaščite bližnjih ne hodijo domov. Pa imamo doma delo od doma in še šolske otroke, pa vseeno združimo. Bodo tudi mulci lahko brez f…

Naj ti tvoj napiše pooblastilo..potem pošlji kar po pošti ali pa kar uredi elektronsko

https://e-uprava.gov.si/podrocja/vloge/vloga.html?id=1164

Ni mi čisto jasno kako ste to, da se ne smete družit s partnerjem iz druge občine ugotovili šele sedaj, saj je po veljavnem odloku že nekaj časa prepovedano druženje ljudi, ki ne živijo v istem gospodinjstvu. Kar pomeni, da se za vas ne spremeni nič z današnjim dnem, če živita na dveh različnih naslovih in se videvata sta v prekršku že nekaj časa. Tisti, ki ste v resnih zvezah se boste prek e-uprave že skupaj spravili na isti naslov in tudi živeli skupaj, ostali boste pa pač online krepili zvezo.

katerega dela pa ti ne razumeš?

Žal so naredili svinjarijo največjo, kar je možno. V Angliji so lepo rekli, nič karanten, vse odprto, ko bo dovolj okuženih, bo imunost nastopila. Pri nas bomo vsi zaprti par mesecev, ko bomo stopili ven, se bomo pa itak okužili in bomo na istem, kot je zdaj Anglija. Samo, da bodo oni, imeli mir že v roku enega meseca.
[/quote]

So se že premislili. Je začelo ratvat prehudo. Ne govorim na pamet. Kolegica živi v Angliji. Počasi bodo tudi pri njih vse zaprli.

Lahko se videvata, avto parkirata tako da je pol pol in potem lahko bivakirata v avtu.

Jaz iz Šentvida, moja punca iz Lavrice.
Ne, ne smeva se dobiti, ker ne živiva v istem gospodinjstvu in ona dela v zdravstvu.
Hudo je ampak tako je!

ja, TOČNO zaradi VAS, kekcev so dodatni ukrepi. nič joka zdaj.

Žal so naredili svinjarijo največjo, kar je možno. V Angliji so lepo rekli, nič karanten, vse odprto, ko bo dovolj okuženih, bo imunost nastopila. Pri nas bomo vsi zaprti par mesecev, ko bomo stopili ven, se bomo pa itak okužili in bomo na istem, kot je zdaj Anglija. Samo, da bodo oni, imeli mir že v roku enega meseca.
[/quote]
Britanija je s tem nehala (ne zato ker je Boris fasal korono).

So pa Švedi in Nizozemci še na tej poti. Švedska vlada namreč ne more ukazati karantene in zapirati podjetij. To lahko naredi le Ministrstvo za zdravstvo, ki pa je mnenja, da to še ni potrebno.

De omnibus disputandum..

Se da. Tisti, ki je lastnik stanovanja, gre na UE obcine in te prijavi, zacasno.
[/quote]

Se NE DA, ker se v času izrednih razmer, tega ukrepa, ne da in ne sme menjati začasnih prebivališč.

De omnibus disputandum..

ja jst mam enak problem… samo mi2 mava malo sreče ker imava oba začasno prebivališče skupaj v tretjem kraju kjer studerava
za zacasno prebivališče ja.. ne vem točno. Mislim da se da če imaš ti najemno pogodbo, da lahko na tistem naslovu prijaviš prebivališče na upravni enoti (5 minut dela). sigurno obstajajo še kakšne opcije, ampak to ne vem..

[/quote]

Zakaj pa je vsa kraljeva družina v karanteni?

Zjutraj, ko se največ ljudi vozi v službo, sedi v avto in se zapelji k njemu.
In ostani pri njem naslednjih nekaj tednov.
Pač na sprehode in v trgovino ne boš hodila, bosta pa skupaj.
Ampak potem si res za mesec, dva ali tri pri njem, tudi če se skregata vmes, ne da se voziš sem in tja.
Če si bila zdaj 2 tedna izključno doma in enako vsi tvoji, pojdi.
In ni lulanja na poti, doma sedež v avto, pred njegovo hišo/blokom pa izstopiš.
Vso srečo. 🤞🍀

Pozdravljeni,
postopek je v tem obdobju se preprostejsi. Potrebujes napisano soglasje lastnikov, da se lahko zacasno prijavis na zeljeni naslov, navedes kje zelis prejemati posto (stalen ali zacasen naslov). Vse posljes po mailu na UE.
Po mailu ti posljejo potrdilo o zacasnem prebivaliscu. Lp

Moj decko je ze 14dni pri meni in bo dokler bo to trajal.
Pac jz grem v trg in te zadeve.

New Report

Close