Najdi forum

Splash Forum Starševski čvek Ali se za osebno izkaznico lahko slikam sam…

Ali se za osebno izkaznico lahko slikam sam…

ali moram it nujno k fotografu, ki me bo opilil za 12 eur?

Sem se mislil slikat pred belo steno, ravno prav na daleč da bo prišla fotka za osebni dokument – ko jo izrežem seveda.

Mislite da mi bodo na UE tako fotko sprejeli ali ne?

Probaj in ne razlagaj, da si se sam.

Jaz imam doma 10, 15 let stare fotke za dokumente. Saj veš, včasih smo jih rabili za pasuš. pa OI, pa VD, pa PD pa……. Dobil si enormno število fotk, ki so se pri meni vlačile v foto albumu, v posebnem žepku.

Nihče ne preverja, koliko je stara fotka. Jasno, da se v parih letih spremeniš (dedci nimajo las, imaš brke), (babe pa sploh! enkrat blond, enkrat dolge rdeče lase, drugič črna….)

Nooooo, lani sem morala dat delat novo osebno izkaznico, prinesem 12 let staro fotko (itak jo oni samo poskenirajo in vrnejo) pa mi nihče ni težil! Za tiste, ki bodo pa preverjali moj dokument mi pa dol visi!

Če najdeš eno solidno staro fotko (na googlu preveri dimenzije 12 x 16 ….ali nekaj podobnega) jo nesi in na bučo si daj kapo (če imaš možnost, pojdi na Krajevni urad, kjer so prijazni, ne pa kakšne čarovnice na Upravni enoti) in si

PRIŠPARAL benz, 12 € za fotografa in živce!! LP

Če se prav spomnim mora fotograf, v primeru, da te slika za dokumente, sliko naložiti v neko digitalno bazo in s te digitalne baze na občini oz. UE direkt potegnejo dol fotko za dokument.
Odkar so biometrični potni listi je postopek tak… ampak za osebno izkaznico pa ne vem, je nimam :)))
Fotograf ti da tudi fotko na A4 formatu z neko kodo, tisto moraš spravit in seveda tudi 4 navadne slikce (kolikor jih pač naročiš).

Jaz sem enkrat prinesla novo sliko od fotografa, pa so trdili, da si na sliki nisem podobna in je niso hoteli vzeti!!! Pa sem doma prav tako poiskala 15 let staro sliko in so jo brez debate vzeli. Bedaki!!!

Najprej si poglej kakšna sploh mora bit slika. Kje in kako naj stoji oseba (levo, desno), sence na obrazu, lasje itd itd ni tako enostavno kot izgleda na prvi pogled, obstaja nek protokol po katerem je taka slika narejena.

******** [i]Ne govoriš ničesar, o čemer je vredno govoriti, če s tem nikogar ne vznemiriš. (Galvin K.)[/i]

Po moje je doma zelo težko, če ne celo nemogoče, spravit skupaj fotografijo, ki bi ustrezala vsem zahtevam. In da na UE ne bi opazili, da je “home made”. Seveda lahko poskusiš, saj je zastonj – če seveda ne šteješ kartuše in papirja za printanje.
Res pa ne vem, kako se zdi komu tistih 12 evrov pri fotografu tako blazno odiranje…

Pred leti se je to dalo, ker je nekaj kolegov tako naredilo, pa ženske so si mozolje brisale s fotoshopom. Za danes pa ne vem, če se še da.

žE VEĆ LET SE SLIKAMO DOMA ZA OSEBNO IN POTNI LIST. nOBENEGA PROBLEMA

New Report

Close