Najdi forum

Naslovnica Forum Starševski čvek Ali se zdaj rokujete ali ne

Ali se zdaj rokujete ali ne

Pri nas se v službah nič več ne rokujemo. Tudi privatna srečanja minejo brez objemov in rokovanja. Kako je pri vas?

v določenih situacijah še vedno rokovanje, v določenih več ne

objemanje med domačimi ohranjamo

Pri nas isto. Rokovanja so se nehala, tudi čestitanja za rosjtni dan ni več s stiskom roke, kaj šele z objemom in poljubom!
Tudi za novo leto smo si samo na par metrov razdalje zaželeli vse dobro, nič dotikov in stikov.

No, saj po eni strani je to kar fajn. Zgleda, da bo tako še kar nekaj časa, če že ne za vedno.

nova
Uredništvo priporoča

Pri nas isto. Rokovanja so se nehala, tudi čestitanja za rosjtni dan ni več s stiskom roke, kaj šele z objemom in poljubom!
Tudi za novo leto smo si samo na par metrov razdalje zaželeli vse dobro, nič dotikov in stikov.

No, saj po eni strani je to kar fajn. Zgleda, da bo tako še kar nekaj časa, če že ne za vedno.
[/quote]

Aja, da dodam: seveda to velja le za službo, za domače in za zelo dobre prijatelje ne.

Jza se pa še vedno rokujem in se, ko oz. če mi kdo ponudi roko. Pa mi jo in jo rada stisnem. To je zdaj sploh postalo kot da ti nekdo daje darilo, ko oz. če ti ponudi roko. Tudi objemam se, skratka obnašam se kot sem se vedno.

Sem ter tja. Z neznanci se je pa res nehalo.

ne, se ne rokujem – se “komolčam” ali pa “podlahtam”…..

https://au.news.yahoo.com/how-office-life-will-change-when-you-return-211835496.html

Se še objemam.

Ne v službi, privat.

“Komolčka” pa tud ne dajem, to mi je pa vzdignilo živec že prvič, ko sem videla.

Ko sem bila na zadnjem razgovoru za službo sem prišla z masko – ker pač kao so obvezne, tam vprašala, če jo moram imeti, so rekli,da raje ne,da se vidimo v obraz. meni super – vsi smo bili brez mask, ko sem stopila v prostor sta bila notri direktor in gospa zaposlena, ki bi mi bila nadrejena – z obema sem se rokovala… gospa je imela značilen stik roke, ki se mu reče rokovanje z ribo – glej govorico telesa… moram reči,da se je v nadaljevanju to res nekako tudi izkazalo kot resnično tudi v siceršnjih dejanjih.
Na razgovor sem odšla zdrava in po njem tudi ostala zdrava.
mene takšni stiki normalni kulturno po bontonu in higieni kot jo poznamo že od nekdaj niti malo ne motijo…
zmotijo me pa taki, ki kašljajo namenoma v ljudi, v roko, si slinijo roke in papir dokumente, ki ti jih dajejo, si vrtajo po nosu in potem prijemajo blago stranke – ipd. to pa mi je ogabno in nekulturno – pa bila korona ali ne, od vedno me to zmoti…
poanta pa rokovanje je tudi kultura in bonton in pove veliko o človeku. če je vse normalno kulturno higiensko ni nič narobe, če je in če se ljudje tudi pogovarjajo brez mask.
Moje mnenje.

Jaz rokujem se (v službi recimo), ampak si potem roke umijem takoj, ko je možnost.
Objemam se ne.

Tudi s sorodniki se ne objemamo, niti ne rokujemo, tu smo še bolj previdni, ker so pač stari ljudje v igri.

Rokujem se ne. Približam komolec ali pa se samo pozdravimo. Z bližnjimi sorodniki se sedaj zopet objamem, ampak brez poljubov.

Če lahkl po štacunah vse šlatate, od vozičkov in košaric naprej, ne vem
zakaj bi se izogibali nekomu dati roko. Kdor ima vsaj malo občutka za dolžino, hitro ugotovi, da je tisto blesavo komolčkanje kretensko.

Ko oči zaspijo Se angeli zbudijo (Jan P.)

Ne predstavljam si, da bi si še to pustila/pustili vzeti. S sorodniki in prijatelji se pozdravljamo enako, kot smo se; z objemom in tudi poljubom, s poslovnimi partnerji se rokujemo.

vedno smo se rokovali, z ženskami tudi objemali, z lepimi poljubili. Te navade ohranjamo vseskozi….sicer pa smo itak vsi preboleli korono že dvakrat…

😁😁😁A, da ti je, nisi edina.

Idiotim drzava doloca ksko se bodo pozdravljali, idiotska drzava za idiote,no saj z maskami je bilo enako, bi morali na skatlo dopisat, maske a le za idiote hehe

Meni je pa tako simpatično, ko si drugače strašansko resni ljudje in tudi ljudje na pomembnih funkcijah po koncu virtualnega sestanka pomahamo. 🙂

Se z veseljem rokujem, če se kdo želi.
Objemam in poljubljam se z domačimi in dobrimi prijatelji.
Komolčkala se ne bom.

Komolci so najslabša varianta, ker vanje kihaš in ne čistiš takoj.
Mi se ne rokujemo več in v službi je nov bonton brez rokovanja.

Vsak dan. Objemanje mi pa itak ni v navadi. Če me pa kdo pač objame, pa tud ne bežim stran. Eto, glih dans se je ena starejša soseda tuki cepla, smo šli mal k njim na eno manjšo feštico, me objela, še lupčka mi dala na lice. A jbg, kaj čmo, jednom se živi 🙂

Res je darilo, posebno, če s tem “dodaš” še virus, ki na daruješ z rokovanjem in objemom.

Se, ampak roko sprejmem, ne ponudim. Pa objemam se tudi, ampak samo z izbranimi. Glede tega se ni nič spremenilo.
Če bi mi šel kdo na živce, oz. bi mi bil antipatičen, bi se pa brez slabe vesti izgovorila na korono… Tudi iz človekovega odnosa do korone izveš marsikaj o njem.

_____________________________________________________________________________________________________________ V hitlerjanskih zadnjih sobah gostiln spet udarjajo drug po drugem, ti majhni rodovi na povodcih...

Pika! Hočem reči klicaj!

Mi se ne rokujemo ampak seksamo. Ene par jih je varalic, drugi so se poparčkal. Vse smo si potalal. Bolj smo zaljubljeni, bolj smo odporni.

Nikoli se nismo niti nehali. Te neumnosti počnejo samo pred TV, razni politiki. Tu pa tam kake ovčke pa seveda posnemajo, ker mislijo, da tako počnejo tudi, ko ni kamer. Hehe.

°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°° Če meniš, da se ti godi krivica, ne išči maščevanja, kajti morda je tvoja nesreča le poduk, ki si si ga prislužil za nekaj, kar si spregledal." Eros [psi] st. 345

New Report

Close