Ali sem slaba oseba, če uživam v tuji nesreči?
Ali sem slaba? Je še katera-i takšna?
Zelo slaba.
Ker to nisi ti, ampak te ima v oblasti EGO. To je tisti del, ki mu kristjani pravijo Hudič.
In dokler boš njegova k… bo to slabo zate. Zato, ker imaš kot človek možnost izbiire. Nisi rastlina, ki jo zasadi veter ali kdo drug. Si človekm s svojo voljo. Komu jo daš, je tvoja odločiitev.
Enkrat bo doletelo tudi tebe. Boš takrat sama povedala, če so tisti, ki bodo v tvoji nesreči uživali, slabi.
Uživati v nesreči drugega je podlo. In zelo lahko se zgodi, da se boš znašla v hudi stiski, in če boš takrat ostala sama se boš spomnila kaj si počela. Takrat boš prepričana, da ti nesrečo privoščijo vsi, ki te poznajo. V resnici temu ne bo tako, samo sodila boš ljudi po sebi in boš še bolj nesrečna. Lahko pa, da se najde kdo, ki ti bo iskreno želel pomagati, pa tudi v tem primeru je možno, da mu ne boš zaupala, ker ne boš doumela, da so lahko ljudje drugačni. Lahko pa, da boš pomoč sprejela in se globoko zazrla vase in se močno sramovala sama sebe.
Si.
Poleg tega si sama globoko nesrečna, zafrustrirana in zelo nezadovoljna s svojim življenjem.
Namesto, da bi kaj naredila, da bi bilo bolje, pa gledaš, komu gre še slabše od tebe, in se tako tolažiš.
Take, kot si ti, se da prepoznati na 100 km.
Ja.
Karma is a bitch.
RABIŠ PSIHIATRA!!! PSIHOPATI, SADISTI ITD, VSI, KI SE VESELIJO TRPLJENJU SOČLOVEKA, SODIJO V NORIŠNICO.
“Ma čist po pravic da ti povem, se v življenju bojim, da bi se z ljudmi take sorte poznala ali nasploh srečala z njimi. Če bi se le dalo, bi šla miljone kilometrov od take sorte mislenosti.”
Uživaš, mislim prav fajn se počutiš?
No, ti vsaj nekaj čutiš, ker mene tuje nesreče sploh ne premaknejo več, še moje me komaj kaj dotaknejo. Mislim si, tako je pač življenje, toliko in toliko moraš pokasirat in prej kot mine, bolje je.
[/quote]
Zanimivo, meni pa v sosednji temi ravno ti pekel privoščiš :p[/quote
:)))))))
Se verjetno kar vidiva tam, kaj praviš?
Sem prepričana, da se da, zato se ne sekiram preveč 😉
Poleg tega bi se dalo tam s kom zanimivo pogovarjati, se mi zdi.
Normalno stanje za SLO MON-o!
Ker vsi kdaj pa kdaj uživamo v tuji nesreči.
Če ne naglas, pa privoščimo potiho.
Taka je človeška narava in VSI smo taki.
Kdor pravi da ni , laže.
Kdor pravi da ni , laže.[/quote]
Nikoli.
Ne naglas, ne potiho.
Ne lažem.
Privoščiti je eno. Se zgodi, če ti je kdo krivo storil. Da pa bi nekdo užival v tem, to pa je že slaba značajska poteza.
Ne bi rekel, da si zaradi tega slaba. Celo bi si drznil postaviti tezo, da ni malo taksnih – predvsem zensk. Drugo vprasanje pa je, kako tak pristop vpliva na to, koliko si zmozna sprejeti samo sebe in ljubiti to, kar odseva iz nastavljenega zrcala. Ce torej cutis, da tega v odnosih ne mores iskreno izrazati in gradis kulise, da bi ljudje morda ne uzrli te privoscljivosti, potem bi bilo na mestu razmisliti… Sploh beseda “uzivam” mi daje misliti o tvojih strahovih, ki jih morda s to odvisnostjo poskusas utisati, kar pa zna povzrociti resne tezave, ko bodo ti preglasili vse ostalo… Panika bi bila verjetno zelo tezko obvladljiva brez tuje pomoci. Morda pa se kmalu zaljubis in bos potem cutila in pisala povsem drugace… To bi bila verjetno mozna zgodba. 🙂
Ne poznam nobenega, ki ne bi komu kdaj vsaj majčkeno privoščil.Saj ne kaj hudega, to ne.
Ampak vsem se kdaj dobro zdi, če jo nekdo dobi malo po glavi.
Zdaj se pa nehajte delati svetnike in tukaj gor zatrjevati, kako ni res.
Roko na srce, vsi smo bili že kdaj v tem…
Kdor pravi da ni , laže.[/quote]
Nikoli.
Ne naglas, ne potiho.
Ne lažem.[/quote]
Mogoče si pa župnica. Evangeličanska. In si se že spokorila.Edino to je možno.
DA. SI PSIHOPAT.
Iz dveh stavkov postavljaš diagnozo…
In če bi napisala, da je lačna kot volk, potem bi napisali, da je ona volk, ki je trenutno lačen.
Ne uživam v tuji nesreči, ker to je podlo. Sem pa na nek način potolažena, če je kaznovana zlobna ali žleht oseba.
Forum je zaprt za komentiranje.