Najdi forum

Splash Forum Starševski čvek Ali sem slaba prijateljica?

Ali sem slaba prijateljica?

Če imam 1x na mesec ali dva dovolj druženja s prijatelji? Vmes smo tudi na zvezi preko sporočil ali klicev, včasih se tudi dobimo bolj pogosto, ampak odkrito vedno pa mi, uzivam tudi, ko sem sama za vikende, ker med tednom imam kar naporen delovnik.

Meni se zdi čisto dovolj. Dober ali slab prijatelj se kaže predvsem v tem, koliko ti je pripravljen (in ti njemu) pomagati in stati ob strani.

Vcasih se s prijateljicami ne vidim tudi 2 meseca, pride tako, se pa trudimo, da se vsaj 1x na teden vsedemo skupaj.

Ko se ne vidimo, pade kaksno sporocilo, kratko in nic posebnega, se pa slisimo po telefonu in sklepetamo, nasmejemo, vcasih jocemo, skratka zivimo.

Ce imas z nekom pristne stike in si zaupata, ni pomembno, kako pogosto se vidita, ce so pa sporocila in klepeti o vremenu in se vidis na dva meseca za pol ure na kavi, to niso prijatelji!

Prijatelj je nekdo, s katerim si nekaj dozivel, prezivel in uzival.

Vprasaj se, kaj ce bi ze kdo od njih poklical sredi tvojega vikenda, da ima slab dan in potrebuje tvojo druzbo. Kako bi se odzvala? In obratno seveda.

Se ne gre vedno zato, ali se družiš ali ne vsak teden petkrat.Prava prijateljica si tudi takrat, ko te potrebujem.Da mi daš nasvet, da me prideš iskat, ko mi crkne nedaleč stran avto, da me razumeš, ko imam težavo in mi skušaš pomagati.Da mi kdaj posodiš 30 evrov za en teden .Da ti lahko zaupam in ne boš vse sčvekala naprej, če te prosim in da se lahko nate zanesem.In seveda OBRATNO!

Po filingu ti nisi niti slaba niti dobra prijateljica. Ti očitno nimaš kakega strastnega prijateljstva, ki ti daje zagon v življenju in te spodbuja k skupnim ciljem s prijatelji tvojega kova. Ti deluješ, seveda zgolj po napisanemu, da prijatelje smatraš kot neke vrste obveznost, ki ti v najboljšem primeru lahko koristi v nekem vsakdanjem, priročnem smislu, ni pa prijatelj zate nekdo, za katerega bi se žrtvovala zaradi nujnosti situacije, ne kaj bolj žrtvovala, kot tako, da bi si zagotovila s tem podobno, manjšo žrtev prijatelja zate. Ne vidiš pa prijatelje kot ključne osebe, zaradi katerih se ti lahko življenje bistveno izboljša v vseh smislih. Moji prijatelji in prijateljice so mi tako zelo pomagali v življenju, da imam občutek, da so me tako oplemenitili in mi pomagali skozi črvine življenja, da sem njihov večni dolžnik. Nekateri so že mrtvi, redki, en umrli pa je bil moj,zivljensko gledano, en najpomembnejših za moj svetovni nazor recimo. Pred kratkim mi je recimo moja nedaj zelo bolna prijateljica rekla nekaj takega kot ‘brez tvoje vere vame in vse nesebične pomoči in opore, ki mi jo nepretrgoma nudiš, ne bi nikoli ozdravela’. Tako sem bila srečna, globoko srečna, da je nekomu tako koristilo moje globoko in predano prijateljstvo, kar je ena najvišjih oblik človeške ljubezni, biti predan, toleranten in nesebičen tovariš.
Na žalost me tvoje besede spomnijo na vse avtomatizirane človeške osebe, ki so zaprle srce, ker njihovo srce ne zmore več delovati iz svojega bistva, saj jih je sistem prisili v vsakdanjo ekonomijo neke vrste dobička, emocionalnega, materialnega, časovnega ali duhovnega, da v vsem vidijo le še racunico, golo kalkulacijo.

Ne čudi se, če te bodo pokopali kot številko, saj je tvoje dojemanje živih bitij zdesetkano na uporabno vrednost. Uporabna vrednost robotov, ko prenehajo biti uporabni, je pa številka njihove nebistvene eksistence.

Pa še dosti lepih vikendov ti želim

X

Kvaliteta ne kvantiteta. Vseeno kolikokrat se v živo vidite, kako pogosto si tipkate ali pišete. Če si oseba, ki na vseh srečanjih tipka po telefonu in nima pozornosti na sogovornika, potlej je vseeno, če se dobiva vsak dan ali pa nikoli več.

New Report

Close