Ali si katera dela gel nohte?
Rada imam urejene nohte. Hči me že nekaj časa nagovarja, da bi probala najprej njej podaljšati nohte s šablonami. Pri pregledovanju ponudbe vidim, da obstaja več vrst gela: bazni, 3 v1, itd.
Lučko imam od Dependa.
Kateri gel mi priporočate tiste , ki delate nohte same?
Hvala za odgovore in nasvete. lep dan!
Probala gel nohte enkrat za en daljši dopust. Ko sem prišla domov, sem jih šla takoj snet. Baje so bili narejeni vrhunsko (glede na renome salona bi to tudi pričakovala, ogledala si jih je tudi moja kozmetičarka in potrdila). Ampak meni je bilo to nekaj najbolj štorastega na svetu:-( Nisem mogla pobrati kovanca iz pulta, jemanje leč iz oči je bila čista nočna mora. In potem narastek… Jaz sem natančna in kot rečeno, imam rada urejene nohte. Narastek ne spada zraven. Če ti nohti rastejo vsaj povprečno hitro in si misliš zalivat 1x na mesec, bga boš morala tolerirat zelo dolgo.
Zatem sem kot alternativo za manj dela šla na gelish, vztrajala cca 9 mesecev, dokler si pač nisem priznala, da tudi to ni to. Tudi tukaj me je motil narastek, zato sem hodila na manikure na 2-3 tedne, odvisno od intenzivnosti barve, ki sem jo takrat imela gor, in kako hitro so mi rastli nohti. Opažala sem tudi, da so moji nohti vedno bolj nesrečni zaradi vsega tega piljenja. Začeli so se mi upogibati, cveteti okoli baze (kljub redni negi obnohtne kožice). Res je sicer, da moji nohti po naravi niso najmočnejši, ampak ta postopek jih je namesto ojačal, dodatno oslabil. Ko sem dala hudiča dol, je spodaj ostal noht še najbolj podoben papirju:-( S tem da sem tudi tukaj hodila v res dober salon, ne k neki vaški nohtarci. Sem videla, da je res pazila pri odstranjevanju, ampak moj noht vseeno tega ni prenesel.
Z veliko potrpežljivosti in proteinskih in drugih preparatov sem nato morala počakati, da je noht prerasel, sedaj sama delam klasične manikure doma. 1x na teden pač žrtvujem tisti čas, ampak imam zato točno tako obliko, kot si želim, in vsak teden drugo barvo, brez narastka, brez grbe in štoraste debeline. To so zame urejeni nohti.
Hvala za odgovor na vprašanje kateri gel priporočate.
[/quote]
“Jaz tako” si je vzela čas ter na dolgo in široko opisala svoje izkušnje. Odgovorila je na vprašanje, ki si ga ti sama dala kot naslov teme: “Ali si katera dela gel nohte?”
Ti pa se ji tako zahvališ za odgovor.
Evo, jaz ti tudi odgovorim na vprašanje v naslovu: tudi jaz si ne delam gel nohtov, ker mi niso všeč.
Hvala za odgovor na vprašanje kateri gel priporočate.
[/quote]
Prosila si za odgovore IN nasvete. Želela sem ti prihraniti (morda) slabo izkušnjo in te opozoriti na stvari, na katere sicer sama ne bi pomislila (jaz zagotovo nisem na to, da bom imela težave pri lečah). Ampak očitno sem čas žrtvovala za trolo, ki se je že odločila in nasvetov sploh ni želela. Bom drugič 2x razmislila, preden skušam še komu tukaj gor pomagati, ker ste očitno res večinoma sami pacienti.
Prosila si za odgovore IN nasvete. Želela sem ti prihraniti (morda) slabo izkušnjo in te opozoriti na stvari, na katere sicer sama ne bi pomislila (jaz zagotovo nisem na to, da bom imela težave pri lečah). Ampak očitno sem čas žrtvovala za trolo, ki se je že odločila in nasvetov sploh ni želela. Bom drugič 2x razmislila, preden skušam še komu tukaj gor pomagati, ker ste očitno res večinoma sami pacienti.
[/quote]
Sej se ti je zahvalila? V čem je težava?
Jest ti ne morem pomagati. Nohte si strižem na kratko, ne na prekratko, samo kratko in v 2 tednih tudi tipkati ne morem več, tko da vsako podaljšanje odpade. Skušam pa imeti vedno negovane nohte, ampak mi ne uspeva, ker niti osnovne pedikure ne obvladam najbolje.
Sem redna uporabnica gelish laka, gel občasno uporabim na nekaj let, ko pride kak tak trapast čas, ko imam izredno lomljive nohte in še takrat grem na profi manikuro.
Sama imam doma gel 3 v 1 in samo za situacije, ko se mi kak noht zlomi in se ga še da rešiti. Ne delam pa podalševanja, ampak samo z gelom dodatno zaščitim svoj noht.
Za prvič pojdita na profi manikuro, poglejta s katerimi firmami tam delajo in si zapomnita ves postopek. Izberita res kvaliteten salon, npr ko vidita pri kakšni znanki, da ima tako urejene nohte kot je vama všeč, pojdita v isti salon.
Če bosta s to manikuro zadovoljni, si za doma nabavita material iste firme in začnita sami.
Pomembna pa je tudi zaščita (in nega) rok in nohtov v vsakodnevnih situacijah.