Ali si res star pri 58
Iščem novo službo, šla na pogovor in se šokirala.
Mislila sem da se pogovarjam s starejšo gospo od sebe, vsaj tako deluje, pa mi pravi da imam preveč let, stara sem 58. Malo kdo mi verjame, izgledam precej mlajše od svojih vrstnic, lepo se mladostno oblačim, vedno sem urejena, nisem debela, gubic skoraj nimam, pridna kot v mladosti, leta me nič vpočasnila niso. Zdrava sem, k zdravniku malo kdaj grwem.
In zdaj pridem k eni ki komaj diha, izgleda vsaj deset let starejša od mene, potwm so mi rekli da ima 8 let manj od mene.
In pravi da sem verjetno že pred penzijo, da rabijo mlajše.
Prizadelo me je, res.
Za delo v trgovini se gre.
Meni se to zdi izven vsake pameti.
Ja, starejši so diskriminirani, pa čeprav so veliko bolj zanesljivi in zvesti kot študentarija, ki jo premetava od ene službe do druge. Pa na bolniško tudi ne hodijo za vsak drek. Če imaš možnost, si poskusi sama ustvariti svoj posel. Ne dovolit, da te potolčejo. Če bi imela možnost, bi ustvarila firmo, kjer bi v glavnem zaposlovali starejše od 50. Po moje bi bili uspešni.
trenutno se šteje, da si star ko imaš 65+, prej pa si v srednjih letih.
Zdravstveno stanje posameznika pa ni odvisno zgolj od let, ampak tudi od drugih dejavnikov.
25 let star distrofik ima lahko veliko več omejitev kot zdrava 58 letnica, pa samo zaradi tega še ni star.
Kar pa se zaposlitev tiče, je Slovenija skorumpirana, nepotistična država. Po drugi strani pa so delavci močno zaščiteni in to jih včasih ovira. Ti si pri svojih letih zaščitena kategorija, ne morejo ti dat vsega delat, ne morejo te odpustiti, tudi zato se delodajalci izogibajo starejših delavcev, ker vnaprej težko veš, kako se bo nekdo izkazal.
58? Bodi poštena, stara si, pa tudi če ne vem kako dobro izgledaš in ja, v bistvu se bližaš penziji. Kaj si užaljena zaradi tega, a morda ni res? Da starejših ne marajo zaposlovati je pa že zelo dolgo vsem jasno, tako da ne razumem, zakaj te je to tako šokiralo. Kaj si pa pričakovala? Vem, da to ni prav, ampak si hudo naivna, če si mislila, da se bodo delodajalci tepli za 58 letnico. Kot so ti že svetovali, poskusi z lastnim poslom. Ljudje danes služijo na vse mogoče načine, pa ni vrag, da se tudi zate kaj najde.
V trgovini te prodajalka v zrelih letih praviloma veliko bolje postreže, kot pa frfrava mladenka. Že ničkolikokrat doživeto. Ker imajo več empatije in razume strankine želje, se tudi denarnica večkrat odpre. Sama sem že mnogokrat napisala pohvale v knjige pohval – 90{04cafd300e351bb1d9a83f892db1e3554c9d84ea116c03e72cda9c700c854465} jih je bilo za starejše delavke.
V trgovini te prodajalka v zrelih letih praviloma veliko bolje postreže, kot pa frfrava mladenka. Že ničkolikokrat doživeto. Ker imajo več empatije in razume strankine želje, se tudi denarnica večkrat odpre. Sama sem že mnogokrat napisala pohvale v knjige pohval – 90{04cafd300e351bb1d9a83f892db1e3554c9d84ea116c03e72cda9c700c854465} jih je bilo za starejše delavke.
[/quote]
Ja in kaj zdaj to meni pridigaš? Sem ji lepo napisala, da ni prav, kar se ji je zgodilo, a da tako pač je in me čudi, da jo je to presenetilo, saj gladko zavrnejo – zaradi starosti – še veliko mlajše od nje.
V naslovu teme sprašuje, če si pri 58 star. Ja, si. Kaj pa drugega? Mlad mogoče? Daj no daj. To seveda ne pomeni, da nisi priden delavec.
Urejena in zrihtana ženska pri 58 ni stara! Kaj nakladaš, razen če si ena dvajsetletna smrkljica, ki je komaj zlezla iz plenic in ne zna drugega , kot samo seksati. Kdo je tik pred penzijo? Marsikdo , ki je v mladosti redno študiral, bo delal do 65.leta, pa če boš ti draga mlada frkljica – to požrla ali pa ne.Tvoj problem.
Bistvo je, da greš lahko v penzijo, če imaš službo. In če država zahteva da delamo do 65, potem bi morala poskrbeti, da lahko pri 58 konkuriraš na borzi dela.
In ja, avtorica ima prav. Ko grem jaz pri 57+ na kak delovni sestanek, so tam ženske, ki zgledajo kot moje mame, pa smo tam tam.
Kar je avtorica hotela povedati je, da nas velikokrat po zunanjosti ocenjujejo ljudje, ki se s svojo ne morejo pohvaliti. 58 let ni taka starost, da človek ne bi zmogel delati. Sploh pa v današnjih časih 60 še ni starost, ker večina od nas ni zgaranih, ampak smo še kar lepo fit in mladostni, seveda letom primerno. Mladost ni samo na zunaj, to šteje samo v Hollywoodu (in na monu), mladost se kaže v čilosti, energiji, brihti.
Bistvo je, da greš lahko v penzijo, če imaš službo. In če država zahteva da delamo do 65, potem bi morala poskrbeti, da lahko pri 58 konkuriraš na borzi dela.
In ja, avtorica ima prav. Ko grem jaz pri 57+ na kak delovni sestanek, so tam ženske, ki zgledajo kot moje mame, pa smo tam tam.
Kar je avtorica hotela povedati je, da nas velikokrat po zunanjosti ocenjujejo ljudje, ki se s svojo ne morejo pohvaliti. 58 let ni taka starost, da človek ne bi zmogel delati. Sploh pa v današnjih časih 60 še ni starost, ker večina od nas ni zgaranih, ampak smo še kar lepo fit in mladostni, seveda letom primerno. Mladost ni samo na zunaj, to šteje samo v Hollywoodu (in na monu), mladost se kaže v čilosti, energiji, brihti.
[/quote]
Avtorica ni hotela povedat, da nas po zunanjosti ocenjujejo ljudje, ki sami niso ne vem kaj, ampak je užaljena, ker so jo skenslali zaradi let in je zato prišla sem popljuvat videz osebe, ki jo je odslovila. Če že kdo, je ona tista, ki je ocenjevala videz. V službi je niso ocenjevali po videzu, ampak povedali, da jim njena starost ne ustreza. Jaz take osebe ne bi zaposlila, pa ne zaradi let, ampak ker je tako prepotentna in domišljava, da misli, da pri 58 letih ni še stara, da bi jo pa kar morali vzeti, misli, da nima gub in da izgleda pol mlajša in ker se je zaradi zavrnitve spravila pljuvat videz nekoga drugega, kar je zame totalno otročje, na nivoju osnovnošolk; “Ker mi nočeš posoditi flomastra, si grda in debela.” Take domišljave in vase zagledane ženske so navadne kokoši in ne glede na to, kako pridne delavke so, je v službi vedno kak kažin zaradi njihovega prepiranja, vrtenja jezika in spletk.
Urejena in zrihtana ženska pri 58 ni stara! Kaj nakladaš, razen če si ena dvajsetletna smrkljica, ki je komaj zlezla iz plenic in ne zna drugega , kot samo seksati. Kdo je tik pred penzijo? Marsikdo , ki je v mladosti redno študiral, bo delal do 65.leta, pa če boš ti draga mlada frkljica – to požrla ali pa ne.Tvoj problem.
[/quote]
vsaka ženska, ki je rojena leta 1962 bo letos stara 58 let, pa če je urejena ali pa če ni.
Še vedno bo stara 58 let.
Avtorice niso ocenjevali po videzu, ker bi sicer kot prava monklja zgledala max 35 let in bi jo vzeli, ampak po emšu, ki se ga zaenkrat ne da spremeniti tako kot videz.
Prav pa bi seveda bilo, da bi ljudje, ki želijo delati in so zmožni, delo tudi dobili ne glede na starost.
[/quote]
Nisem nobena mlada frkljica. Zrihtana ali ne, 58 je v vsakem primeru poplnoma enako 58. Ni v enem primeru več, v drugem manj in sta prav obe enako stari……. pa če boš ti to požrla ali ne. Tvoj problem.