Najdi forum

Splash Forum Starševski čvek Ali si res star pri 58

Ali si res star pri 58

Če si moški ne če si ženska ja.

Drugače pa se sploh ne oziraj na to, tebi je itak prioriteta dobit službo. To je pa vedno bolje da delaš tam kjer takih predsodkov nimajo…
Greš drugam, služb je še pa še.

ni pomembno koliko let jih imaš za seboj, ampak koliko pred seboj.
v tem primeru ima moški v povprečju še 16,
ženska pa 26.

Pri 58. letih človek še ni star, če pa si pri teh letih iščeš delo, si star! Nihče me ne bo prepričal o nasprotnem! V firmi, kjer sem bila zaposlena, se je strogo zaposlovalo mlade, perspektivne kadre, v glavnem do 35. leta! Si predstavljate!
Tistih, ki so bili par let pred penzijo, so se želeli na vse sile odkrižati! Zakaj? Ker z leti sposobnosti upadajo, večina starejših se tudi pritožuje, da vedno težje sledi sodobnim tehnologijam. Pogoste so tudi odsotnosti z dela zaradi zdravstvenih težav.
Še nekaj mi je zanimivo na monu: večina vas piše, kako zgledate mlade, da nimate gub, da ste fit, da ste gibčne, da ste zdrave in da vam nihče ne prisodi, koliko let imate, ampak manj!
Včasih nam vsem skupaj malo samokritičnosti ne bi škodilo.
Leta prinesejo svoje.

Jaz se sprašujem, kje se skrivajo vse te 60 letne mlade in fit gospodične, da nikoli nikjer nobene ne vidim. Aja, jih vidim, pa mislim, da so stare 30.

Kok te mam pa jaz rada…

Kok te mam pa jaz rada…
[/quote]

aaaa, Popay ma tud tebe rad, hehe…

V Nemčiji bi vas sprejeli. Tam pa štejejo izkušnje in ne kaj drugega.

:))))))

po starkah (sive kocine, menopavza, zgonjeni šprajci, orumeneli nohti, proteza, starostne pege, pobarvani lasje, odebeljen trebuh, suha nožnica….)

To se dogaja zato, ker so v kadrovski sluzbi ravno iz sole po poznanstvih, tudi ce nimajo ustrezne izobrazbe… nastavljene razne hcere, nečakinje, ljubice…dajo jih pa v kadrovsko ali pa marketing in PR….
Tako mlade nimajo širine ne pogleda na zivljenjske situacije, slabo presojo kadrov le tisto sito, kar je napisano pa se tisto selekcionirajo po starosti, ker se ji udijo stari ze vsi ki so 10 let starejsi od nastavljene kadrovice….torej 35+ so ue starine…

Ze v nekaj večjih tujih podjetjih so presli iz zaposlovanja studentov na mlajse upokojene, ravno zaradi zanesljivost in izkusenj…

Bodo spoznali, ko bodo studirali zakaj je slo vse u maloro…

Točno tako.

Človeštvo je iztrošena živalska vrsta. Že ko se rodiš, si star. Prihaja umetna inteligenca.

ce tako mlada izgledas in lepa pa si najdi enega deda bogatega in mlajsega naprimer 20 let razlika se sploh ne bo opazila ker tako dobro izgledas pa se sluzbe ne bos rabila te bo on prezivljal

Tokrat se pa izjemoma strinjam s teboj – v Nemčiji so v strežbi in vsepovsod pogosto zaposleni starejši ljudje. Še posebej sem to opazila, ko smo bili v Legolandu. Prijazne, nasmejane, urejene starejše gospe pri atrakcijah in na blagajnah so se odlično obnesle pri komunikaciji z mladimi družinami. Žal so v povprečju slovenske ženske vseh starosti veliko bolj nataknjene v primerjavi z na primer nemškimi. Niso pa seveda vse take. No, ženska, ki najprej pomisli na to, kako dobro zgleda in kako nekdo drug slabše zgleda, bi se morala malo zamisliti glede svojega značaja. Jaz denimo delam v poklicu, kjer ljudi lepšamo in v osnovi na ljudeh najprej opazim, kaj je na ljudeh lepega (na vsakomur je nekaj lepega) in kako to poudariti.

Avtorica ni hotela povedat, da nas po zunanjosti ocenjujejo ljudje, ki sami niso ne vem kaj, ampak je užaljena, ker so jo skenslali zaradi let in je zato prišla sem popljuvat videz osebe, ki jo je odslovila. Če že kdo, je ona tista, ki je ocenjevala videz. V službi je niso ocenjevali po videzu, ampak povedali, da jim njena starost ne ustreza. Jaz take osebe ne bi zaposlila, pa ne zaradi let, ampak ker je tako prepotentna in domišljava, da misli, da pri 58 letih ni še stara, da bi jo pa kar morali vzeti, misli, da nima gub in da izgleda pol mlajša in ker se je zaradi zavrnitve spravila pljuvat videz nekoga drugega, kar je zame totalno otročje, na nivoju osnovnošolk; “Ker mi nočeš posoditi flomastra, si grda in debela.” Take domišljave in vase zagledane ženske so navadne kokoši in ne glede na to, kako pridne delavke so, je v službi vedno kak kažin zaradi njihovega prepiranja, vrtenja jezika in spletk.
[/quote]

Nisi več konkurenćen pri teh letih, pika. Star pa si tudi že, kaj si pa drugega. To vedo vsi delodajalci in tako tudi napišejo v odgovor. Na Zavodih stare pred penzijo bi bilo treba malo prerešetat in jih dat na trg dela. Seidjo na enem mestu celo življenje, brez da bi vedele in imele osnovo o bilo čem. Brez brezposelnih lahko takoj ostanejo doma te žlehtnobe in veleposestnice mehkih sedežev, sram jih naj bo.

Opravljam tako delo, da vidim ljudi različnih starosti in v bistvu ko se slečejo, tudi kako zgledajo. Tudi ko se pogovarjaš – razlike v načinu razmišljanja. Eni so zelo ohranjeni. Eni pa ne. In imam sodelavca, nad 60 precej, resno – greha vrednega. Jaz sem 25 let manj. :))) Niso leta sploh važna, ko skrbiš zase. Eni so imeli težko življenje, tud to razumem. Sam povem ti, da mladi, fit in čedni pobi, naredijo manj od tega sodelavca nad 60. On zmore vse. Odveč je tu diskriminacija.

Tu pa tam je kak Čeferin, so pa redki. Najlažje je pisati pravljce pravljičarjem, ki so za to plačani.

Predvsem delavke na Zavodih so to, kar pišeš in so zelo dobro plačane. Imajo nemško plačo. Pače dobijo 1.5oo eur neto.

To so tako izjemne firme, da v to ne verjamem. Oni pri 58 – se skoraj vsi odločijo za predčasen pokoj, tudi če dobijo manj pokojnine, saj so vsi zgarani in iztrošeni, zato komaj čakajo, da s e jim nudi kakršnakoli možnost upokojitve – v tujini jih zelo malo dela nad 58 let starosti, razen birokratov. Tam imajo druge pogoje upokojitve, zato ne flancati po tem forumu o nekih propagandnih bučah, ki so vas nagnale, da ste odprile to temo.

Socializem, naš prejšnji sistem je ženske poslal v penzijo pri 50. Ker je bilo jasno, da so stare, in se jih loteva inkontinenca in demenca.
Osamosvojitev je prinesla drastično bogatitev kapitalistov na račun prispevkov za pokojnino. Ljudje niso na ta račun dobili niti evra plače več 🙁 Delovna doba se je celo podaljšala.

Stara sem 56 let in mi v službi ni kos nobena mladenka. Zaposlili smo dve mladi punci, ena se sploh ne zna obrnit, ena je pa na pravi poti, da me dohiti.

Hočem reči, da tudi izkušnje nekaj štejejo, sploh pri strokovnem delu. Drugače je z fizičnimi delavci, ampak ne bo mi nihče govoril, da lahko mlad človek direkt iz faksa v enem letu enakovredno zamenja starejšega delavca. Treba je pridobit izkušnje in modrost.

In da še odgovorim na vprašanje ali sem stara: nisem, pri 56 letih vsekakor nisem stara. Pa še nekaj za mladino: vsi gremo v isto smer. Družbo je treba narediti tako, da so zadovoljne vse generacije, ki v njej živijo. Treba je poskrbeti za otroke in mladine, pa tudi na starostnike. Vsi smo enakopravni.

imam čez 50 in odlično zgledam, ampak zame si star, sploh ko se bližaš 60-emu. Zakaj? Realno poglejmo, koliko časa pa ti še ostane?

Če imaš srečo, nekje do 80, 20 let od 60-80 pa ni nič, ker drvijo s svetlobno hitrostjo.

vsaka čast socializmu! Bil je odličen sistem v primerjavi s tem. Res, že mena te dotolče, zločin je silit ženske v tem obdobju fizično garat.

Za iskanje službe žal ja. Za delat pa nikakor!
Še malo, pa se bo upokojevalo pri 64, 65ih. Sploh, če bo nujno doseči 40 let delovne dobe. Študij, kako leto na zavodu, pa smo tam.
Je pa res, da 40+ je najbolj delavna generacija.
Ne velja seveda za vse. Delodajalec pa miea 50+ plačati več dopusta, ni nočnih, morda so kakšne omrjitve, višji plačilni razred, većje tveganje bolniške – vsaj statistično.
Torej si pri teh letih kot iskalka zaposlitve stara.
Mlada tudi sicer nisi več.
Je pa res, da družba zahteva delo do 60 in več, a obenem si pri 40ih, na polovici del.dobe že star in ne najbolj zaposljiv.
Žalost!

pri 20 noben več ne začne delati.tako da pri 40 še nisi star.

New Report

Close