Ali si še katera barva lase vsak mesec, že 20 let?
Zanima me, če je tukaj še kakšna, ki si tako kot jaz že odkar pomnim vsakomesečno pobarvam lase z barvami kot so olea, syoss,… Barvam se na svetlo in barve vsebujejo hidrogen, amoniaka sicer ne, vendar pa cel kup ostale kemije. Vem da to ni zdravo, pa vendar se tolažim s tem, da če bi bilo zelo strupeno, bi vse skupaj prepovedali.
Jst.
Že 25 let; samo s Subrino pa 9% peroksidom, ki ga zmešam malo s kremo ali balzamom. Doma. Nobenih posledic, nič izpadanja las, ponavadi imam gor barvo samo cca 25 minut ne 40, kot piše na navodilih – zadostuje. Prej barvala nekaj let pri frierju s Keune, neprestano suho lasišče, ekcmi, srbenje, pekoče lasišče, suhi lasje, izpadanje…… Sem sicer natur blond a imam precej že sivcev, pa to barvam – predvsem narastek, nič več ostale dolžine ( več kot 50 cm).
Kupim zaloge v industriski prodajalni Ilirije v LJ na dan, ko je 10% popust za “smrtnike”; ne upokojence.
od ca. 15. leta in sicer sem si jih čisto na začetku doma (no, mami mi jih je), temu sem pa naredila konec (stara sem bila 20 let), ko sem si jih doma totalka uničila s peroksidom in ostala brez dolgih, lepih las: od sredine hrbta sem si jih morala postrižt do ušes 😱 Samo tako so mi rešili “tistih nekaj las”, istočasno pa sem imela intenzivno, vsakodnevno terapijo za lasišče en mesec, da mi je frizerka obudila celice, potem pa tretmaji na en teden, da so lasje lahko normalno začeli rasti. Od takrat se niti enkrat nisem več barvala doma, ampak pri frizerju (moškemu) in zdaj hodim redno na tri tedne k njemu na barvanje. Si jih spet puščam do sredine hrbta oz. če bo le šlo, čim dlje. Lase imam dobre, lepe in negovane. Denarja je pa za to šlo u-la-la, še pa še.
Jaz se ene 5 let barvam redno v temno rjavo, naravna barva mojih las, samo nikoli sama. Grem k frizerki vsak mesec. Nimam ful sivih, mi je pa vseen grdo če je že en sam siv. Katastrofa. Vcas kakega novega spulim s pinceto to mene tok nervira, posizim če vidim sivcka
S temi trgovinskimi barvami se pa jaz raj ne bi, frizerka ima čist druge barve- boljše in tud bolj strokovno to opravi