ali smo res lahko z nekom ki nam ni vsec in ga nimamo radi
zivjo
mogoce sem malo naivne narave pa se mi je prvic zgodilo da sem bila z nekom kateremu nisem bila vsec pa tudi rad me ni imel.
V cem je smisel, da je bil sploh z mano? ali ni smisel da si z nekom da ti je vsec in te ima rad??
hvala za odgovore in lp
Ljudje smo univerzalno različni.
Posledično bodo atributi ljudi zasedali popolnoma različna mesta pri različnih ljudi.
Vaš set atributov je zožen na “imeti rad”.
Za večino planeta absurdno partnerstvo. Gledano zgodovinsko je itak večina bilo dogovorjenih zakonov, kjer so se starši dogovorili, vi trpeli.
Z 19. Stoletjem, romantičnim obdobjem je prišlo do vašega atributa – “imeti rad”.
V prejšnjem stoletju sta pa William Masters in Virginia Johnson (Human sexual Inadequacy, 1970) Prva oblikovala neizprosno stališče, da ima vsaka poročena oseba neugasljivo pravico uživati v dobrem seksu z zakoncem od oltarja do groba.. in se sistematično lotila odkrivanju in zagotavljanju protisredstev za vse morebitne ovire, s katerimi bi se lahko srečal par pri prizadevanjih v tej neskončni dirki izpolnjujočega seksa: vaginizem, orgazemska disfunkcija, dyspareunia, nesposobnost ejakulacije in učinke staranja.
Imeti rad, se tako lahko zelo razlikuje s klasičnim ekonomskim odnosom (materialne varnosti), kot seveda sodobnejšega neugasljivega uživanja v spolnosti.
Forum je zaprt za komentiranje.