Najdi forum

Splash Forum Arhiv Finance in kriptovalute ali smo se dobro zmenili

ali smo se dobro zmenili

Hipotekarni kredit na 18 let 160.000 eur 3- mesečni euribor + fiksni pribitek 2% + življenjsko zavarovanje v primeru smrti (za katerega pa še ne vem točno, koliko je mesečna anuiteta, je pa višina zneska ob smrti 50.000eur)

Ste se že zmenili, ti pa še ne veš, koliko je premija? 🙂

1 - Prvi

Hehe…seveda vem koliko je mesečna premija kredita. Doplačilo za življenjsko zavarovanje je približno 100eur letno, kar nanese 8 eur mesečno. Mene bolj zanimajo pogoji, če sem se dobro zmenil.

Pri trenutnem euriboru bi bil obrok nekje slabih 1100€ na mesec. Pri npr. septemberskem EURIBORU(5.019) za leto 2008 pa bi bil obrok nekje 1400€. To je treba upoštevati, saj EURIBOR ne bo vedno tako nizek, kot je sedaj, posebej pa ne v roku 16 let. fiksna obstrestna mera je dokaj standardna, ponavad je tam 2-3% fiksnega pribitka.

Majhna napak v izračunu, trenutni obrok bi bil slabih 1000€/mesec, medtem ko bi bil septemberski 2008 okoli 1300€.

Hvala vsem, vem kakšen je obrok, zanima me, ali so pogoji dobri? Men se zdijo vredu, samo raje še preverim pri drugih.
Riziko spreminjanja euriborja je pa pač treba sprejet, tukaj nimam kaj.

Pa sploh veš, kaj je vsebina zavarovanja?
Gre za zavarovanje glavnice kredita, da torej zavarovalna vsota pada?
Da torej ob nastanku “škodnega primera” ves znesek dobi banka?
Ali je to fiksen znesek,iz katerega se poplača banka, preostalo pa dobijo dediči?

New Report

Close