Najdi forum

Splash Forum ‘Teorije zarote’ Ali so bosanci kolegi z Iranom ali Savdsko Arabijo?

Ali so bosanci kolegi z Iranom ali Savdsko Arabijo?

kaj praviš na protokole sionskih modrecev?

Mi vam Istinu šaljemo, ali većini vam je Istina odvratna.

meri, da se raje za viharca pobrigaj, železo se kuje, ko je vroče.
A recimo pridobljena izobrazba, pa malo preproste razgledanosti prav nič ne omaja vere v pravljice, ki si jih slišala kot otrok?
Razumem nekako, da nek neveden pastir sredi planine verjame v razne pravljične razlage.
Ampak danes ob vsem tem znanju in vedenju o vesolju, o zemlji in pa tudi o krvavi zgodovini človeštva, ker se vedno nekdo direkt z bogom pogovarja – a ni to malo pretirano? a res ne vidite, da se gre tem božjim poslancem, na ne glede na to s čim mahajo pred seboj, samo za oblast, nadzor, seks?
[/quote]
O za viharca se bom pobrigala oz sem se ze, sem ga rezervirala :))
Ma nismo mi tolk zategnjeni. Um je v nasi familiji prioriteta.

meri, da se raje za viharca pobrigaj, železo se kuje, ko je vroče.
A recimo pridobljena izobrazba, pa malo preproste razgledanosti prav nič ne omaja vere v pravljice, ki si jih slišala kot otrok?
Razumem nekako, da nek neveden pastir sredi planine verjame v razne pravljične razlage.
Ampak danes ob vsem tem znanju in vedenju o vesolju, o zemlji in pa tudi o krvavi zgodovini človeštva, ker se vedno nekdo direkt z bogom pogovarja – a ni to malo pretirano? a res ne vidite, da se gre tem božjim poslancem, na ne glede na to s čim mahajo pred seboj, samo za oblast, nadzor, seks?
[/quote]

stari bodi raje tiho… npr že v kuranu pišejo take da ni šanse da bi jih civilizacija vedela v tistem času… znanost je to šele pred kratkim odkrila in potrdila

Pa ne ljutim se, nic ni to novega zame. Kaksno hibo na obrazu.? Nimam hibe.

O za viharca se bom pobrigala oz sem se ze, sem ga rezervirala :))
Ma nismo mi tolk zategnjeni. Um je v nasi familiji prioriteta.
[/quote]

pa sej vi se že rodite pametni. neka dobra loza;)…
pa še izbrani ste…

ja ne vem… uprasam…

nije ti nešto baš…

E sad ču ti reči na bosanski, moja nona je rekla rabin, pop i hodža najeli se iz istog stola a ostali gladni. Ce razumeš. Pa je bila pobozna zenska.

stari bodi raje tiho… npr že v kuranu pišejo take da ni šanse da bi jih civilizacija vedela v tistem času… znanost je to šele pred kratkim odkrila in potrdila
[/quote]

joj opranoglavci joj sicer ti nimaš veliko kapacitet, pa vseeno poskusi prebrat še kaj drugega

nečemo više a? jel to znači to??

joj opranoglavci joj sicer ti nimaš veliko kapacitet, pa vseeno poskusi prebrat še kaj drugega
[/quote]

malo oz ne dosti ampak še vedno več kot ti. vsaj znam prepoznat znake in pravo pot.
ti se še kar vrtiš v krogu kot pes ki lovi svoj rep.
znat češ ti!!!

😉

prvo rabin v stavku a? nemože pop, hođa i rabin??? mora rabin, pop i hođa

to maš ti samo svoje, kaj pa vsi drugi pri Kitajcih, Indijcih, Indijancih in vseh drugih ljudstvih.
Očitno je vse drugo na zemlji končno, samo norost je neskončna.
[/quote]

V Islamu, je Bog eden, ki je ustvaril vso vesolje in kar je v njem. Torej, je vse ljudi ustvaril bog. Prav tako, jim je skozi celo človeško zgodovino pošiljal poslance. ”Mi, nobenega naroda nismo uničili, ne da bi mu prej poslanca poslali”. Prav tako so jim prihajale zapovedi. ”In mi nobenega zakonika nismo odstranili, da ga ne bi z drugim boljšim zamenjali”. Tako, da vsi ljudje so od enega Boga Kitajci, Bušmani, Indijanci iz Amazonke, Indijanci Severne Amerike in ljudje ostalega sveta. Prav tako, se vsi rodijo kot muslimani. Ti, tudi pa če ti paše ali ne. Ta, ki te je ustvaril. Ti dal življenje. Ti, ga bo tudi vzel. Ti pa prepreči to, če lahko. In s prvim poslancem, ki je bil dodeljen, je bilo vedno govora o Islamu. Tudi jezus, je pozival v Islam in za sebe trdil, da je musliman. Vsa znanost se črpa iz Qur’ana. ” Mi, smo ga, ko je še samo prašna meglica bilo, začeli ustvarjati”. Potem smo, kopno od vode ločili in ga kot gmotno kepo začeli ustvarjati”. Malo se pozanimaj, kako je lahko en navaden človek. V sedmem stoletju, poznal tako precizno definicijo nastanka vesolja. Potem, če pogledaš definicijo, kao big banga, je ista. Naj bi prišlo do implozije, nato naj bi se ta meglica, ki je bila zmiksana začele kopičit v grumpe, kasneje v vse včje kepe.

V Islamu, je Bog eden, ki je ustvaril vso vesolje in kar je v njem. Torej, je vse ljudi ustvaril bog. Prav tako, jim je skozi celo človeško zgodovino pošiljal poslance. ”Mi, nobenega naroda nismo uničili, ne da bi mu prej poslanca poslali”. Prav tako so jim prihajale zapovedi. ”In mi nobenega zakonika nismo odstranili, da ga ne bi z drugim boljšim zamenjali”. Tako, da vsi ljudje so od enega Boga Kitajci, Bušmani, Indijanci iz Amazonke, Indijanci Severne Amerike in ljudje ostalega sveta. Prav tako, se vsi rodijo kot muslimani. Ti, tudi pa če ti paše ali ne. Ta, ki te je ustvaril. Ti dal življenje. Ti, ga bo tudi vzel. Ti pa prepreči to, če lahko. In s prvim poslancem, ki je bil dodeljen, je bilo vedno govora o Islamu. Tudi jezus, je pozival v Islam in za sebe trdil, da je musliman. Vsa znanost se črpa iz Qur’ana. ” Mi, smo ga, ko je še samo prašna meglica bilo, začeli ustvarjati”. Potem smo, kopno od vode ločili in ga kot gmotno kepo začeli ustvarjati”. Malo se pozanimaj, kako je lahko en navaden človek. V sedmem stoletju, poznal tako precizno definicijo nastanka vesolja. Potem, če pogledaš definicijo, kao big banga, je ista. Naj bi prišlo do implozije, nato naj bi se ta meglica, ki je bila zmiksana začele kopičit v grumpe, kasneje v vse včje kepe.
[/quote]

to je vse prekopirano od židov.
mičkeno zgodovine ne bi škodilo. Res grozno je poslušati, kako eni samo eno in isto zgodbo ves čas tumbajo in še danes te neumnosti verjamejo. Pa ne bi bilo nič narobe, če vsak verjame svoji pravljici. problem je, ko začnejo to drugim vsiljevati, pa se iti neke vojne in vse to. Res človeška norost je večna in neuničljiva.

potem piše da železo ni z zemlje. da je zvezda ki jo je zadela. od tu je prišlo. in mi od tega železa imamo korist.

potem piše za mejo med oceani. ne vem če ste videli tisto sliko ko se atlantik pa tihi ocean stikata… usak je svoje barve. to piše not. ko človek še par stoletij ni prečkal oceana.

potem da smo iz vode. znanost je potrdila to.

da je v očesu 7 plasti. to je moji sestri okulist potrdil. enkrat sem to bundota spraševal… če se lahko z prostim očesom to vidi

moramo pazit kako se razpravljamo o ajetima.

Zakaj vas toliko briga kaj delajo, mislijo zidi, kako imajo stvari urejene med seboj.? Ti kot musliman se moras za svoje brigat ne kaj pri sosedu delajo, mislijo, govorijo in kako se molijo bogu. Zidje se ne vtikajo in ne ukvarjajo s tujimi zakoni, otroci, bozanstvi, kulturo, hrano, nacinom zivljenja ampak obratno vsi se ukvarjajo z zidi in njihovim nacinom življenja tako muslimani kot kristjani. Si kdaj slišal zida reci sosedu muslimanu, kristjanu ali drugemu zakaj je tvoj sin porocil zensko druge vere, zakaj vi jeste karkoli ze, zakaj vi molite tako in tako, zakaj ima tvoja hci kratko kiklo, zakaj kadis, piješ, zakaj nisi zid ampak musliman, kristjan, budist.? Ne, ker zida ne brigajo drugi in njihov prav ali narobe, se brigamo samo zase in svojo familijo. Men je vseen katerega boga ti molis, si gej ali nisi, se je tvoja hci porocila nedolzna ali ne, je njen moz iste vere, kdaj klanjas, sta si jeo za rucak, da nisi pijo alkohol, kurvas li se ili ne kurvas itd. Vse to je namrec tvoja stvar in ne moja. Se drzim tega ne diraj me, ne diram te, ti mene s kamnom jaz tebe s skalo, ti meni kruh, jaz tebi potico. Je fer-je.

znanje se nabira od nastanka človeštva dalje, sicer ne bi preživeli. Tudi oceane so ljudje prečkali že malo prej. Veliko znanja se s časom tudi izgublja in ponovno najde.
Tebi pa so že vsadili strah pred razmišljanjem a ne, ker te lahko tako zelo dobri bog kaznuje, če boš razmišljal s svojo glavo, to je osnova vseh religij.

vide merimice jes se potrudila…. meni si ovoliko napisala??? ja fala merimice…
ajde neka bude kruhom ču te. jel pošteno?? a ti gledaj da ne bude sa rozinama!

najlepši, najpametnejši, najboljši, na monu ste;)!!! sve naj naj!!!
mi kar toplo pri srcu rata ko vidim da kaj komentirate. in svojo modrost z nami delite… moram rečt da takoj kliknem na temo ko vidim vaš vzdevek. sem kar fauš vašemu možu!!! pravi srečnež je!!! upam da ves ceni in tretira kot kraljico ker manj od tega si ne zaslužite!!!

to je vse prekopirano od židov.
mičkeno zgodovine ne bi škodilo. Res grozno je poslušati, kako eni samo eno in isto zgodbo ves čas tumbajo in še danes te neumnosti verjamejo. Pa ne bi bilo nič narobe, če vsak verjame svoji pravljici. problem je, ko začnejo to drugim vsiljevati, pa se iti neke vojne in vse to. Res človeška norost je večna in neuničljiva.
[/quote]

če je prvi človek bil musliman. Potem, vsi poslanci muslimani. Eden Bog, ki je izbiral človeka med njimi, da jim dostavi svoje zapovedi. Kako, je lahko prepisano od židov, če je Bog ta, ki je postavljal zakone vsem ljudem. Torej, z vsakim novim zakonikom, se stari zakonik odvrže in se ga ne upošteva več. To, da se jih še kar oklepajo pa nima z Islamom nič več. Žal, fant, bo treba sprejet dejstvo, da nas je Bog vse prehitel, že davno prej.” In Mi, jim bomo dali dokaze v njih samih in prostranstvih vesolja.” Da smo jih mi ustvarili”. ”Nato jih bomo usmrtili in oni se bodo k nam vrnili”.

znanje se nabira od nastanka človeštva dalje, sicer ne bi preživeli. Tudi oceane so ljudje prečkali že malo prej. Veliko znanja se s časom tudi izgublja in ponovno najde.
Tebi pa so že vsadili strah pred razmišljanjem a ne, ker te lahko tako zelo dobri bog kaznuje, če boš razmišljal s svojo glavo, to je osnova vseh religij.
[/quote]

jaz če bi z svojo glavo razmišljal bi bilo drugače. nebi toleriral marsičesa pa npr oprostiu, pogoltnil itd…
piše da je vse to da se nas poduči o stvareh ki jih ne vemo… da se “patnje sačuvamo”
piše več stvari ti ne morem vsega napisat… tudi za take da đabe govoriš pa opominješ oni neče da vjeruju….
kot sem ti že prej napisal… znat češ ti!!! da je ovo ništa drugo nego istina… kad ti dođe onaj koga si negiro da svjedoči protiv tebe…
kad duša do guše dođe… pa kad se uvjeriš da je došo čas rastanka…

Ljudje se prevec vtikajo kaj sosed dela. Moji stari starsi so ziveli v Sarajevu (to mesto mi je dalo najlepse spomine kot otroku) do vojne v bih, imeli so sosede, prijatelje razlicnih ver, narodnosti muslimane, srbe itd pac Sarajevo multikulti mesto. Niti so se s kom kregali, niti se vtikali v koga, ce so lahko pomagali so, ce niso mogli niso, enako drugi ljudje, niti so komu razlagali detalje svojega verskega in tradicionalnega zivljenja, niti so drugi njim. Bilo je spostovanje in spostovanje je vse, tukaj nastopi tisto ne diram te in ne diraj me. Se ko je prisla v Izrael se je vecno spominjala svojih tako muslimanskih kot srbskih prijateljev, to so bili samo obicajni ljudje, obicajni bosanci. Njeni bosanci. Verski fanatizem (vsak) vodi pa v obratno- v nespostovanje, nespostovanje pa v zlo.

brez osnovnega zananja, razlagate o stvareh, ki so zelo preproste obenem kompleksne. In, ne. Islam je do ponatankosti razložen in definiran. In si ga je, nemogoče po svoje intrepetirati. Drugače, ulema je ta, ki se ukvarja z verskimi vprapanji. Seveda, vsaka iz svojega področja.
[/quote]
Meglomešalec. Stvari so zelo preproste, obenem pa kompleksne? Aha, celo tako, da si sami med sabo ne znate biti enotni. Suniti so tudi taki, kot npr. tile fanatiki, ki so 2005 v Nemčiji umorili lastno sestro, hčerko (kurdska Nemka Hatun Sürücü – film na Slo1 pred kratkim) ….umori zaradi časti so specialiteta, ki se kot plesen še vedno bohotijo po celem svetu. Samo zato, ker ker je ta kompleksna preprostost tako izkrivljena? Povej, ti, ki obvladaš – gre tu spet SAMO za izkrivljeno interpretacijo, ki pa je izredno razširjena tudi med t.i. “zmernimi” muslimani. Vsi muslimani imajo očitno izredno težave s častjo – so/ste res tako nesamozavestni, da čisto vsaka malenkost ogroža vašo čast?
Pa ne mi prodajati, da tudi Slovenci morijo svoje žene. Ja, res je, samo to ni umor zaradi časti, ker razen moža, familija ne bo umorila ženske. Pri umoru zaradi časti pa pri tem sodeluje (ne glede na obsodbo) cela familija (klan). Pa, jasno, so tudi moški žrtve tu. Tako da ti predlagam, da to vašo kompleksno preprostost vbiješ v glavo slehernemu muslimanu. Ker očitno do velike večine po svetu še ni prišlo. Še v Evropi ne, kaj šele nekje v bolj ruralnih delih.

https://www.spiegel.de/international/germany/murder-in-berlin-the-lost-honor-of-the-sueruecue-family-a-777109.html
https://en.wikipedia.org/wiki/Murder_of_Shafilea_Ahmed
https://www.haloproject.org.uk/honour-based-violence-W21page-3

https://www.ehrenmord.de/doku/doku.php

Ljudje se prevec vtikajo kaj sosed dela. Moji stari starsi so ziveli v Sarajevu (to mesto mi je dalo najlepse spomine kot otroku) do vojne v bih, imeli so sosede, prijatelje razlicnih ver, narodnosti muslimane, srbe itd pac Sarajevo multikulti mesto. Niti so se s kom kregali, niti se vtikali v koga, ce so lahko pomagali so, ce niso mogli niso, enako drugi ljudje, niti so komu razlagali detalje svojega verskega in tradicionalnega zivljenja, niti so drugi njim. Bilo je spostovanje in spostovanje je vse, tukaj nastopi tisto ne diram te in ne diraj me. Se ko je prisla v Izrael se je vecno spominjala svojih tako muslimanskih kot srbskih prijateljev, to so bili samo obicajni ljudje, obicajni bosanci. Njeni bosanci. Verski fanatizem (vsak) vodi pa v obratno- v nespostovanje, nespostovanje pa v zlo.
[/quote]

uredu merimice ja sam kriv. ništa nisu jevreji…

oš dat čerku;)
da se dve dobre loze udruže 😉
neču je tuči ko repliku. obečajem. osim kad bude htjela 😉

uredu merimice ja sam kriv. ništa nisu jevreji…

oš dat čerku;)
da se dve dobre loze udruže 😉
neču je tuči ko repliku. obečajem. osim kad bude htjela 😉
[/quote]
Jp, če bi bilo ti normalno, potem ne bi takih ven butalo, ne? Nič posebnega za današnji čas, človek se neore načudit, ko dnevno štepaš stotine nekoristnih postov golazen ničvredna.

halo sej pa je rekla da je nevem 15 let??? halo????

a to si ti;)

tko drgač se sploh nebi mešal z tvojimi oz merimicini… zakaj??? bom raje tiho.

pa kaj te boli k*** kaj jaz pišem pa objavljam itd…
ko vas gledam jebote vse po 40-50 v riti pa …. eh…
neka sam ja nenormalan

Meglomešalec. Stvari so zelo preproste, obenem pa kompleksne? Aha, celo tako, da si sami med sabo ne znate biti enotni. Suniti so tudi taki, kot npr. tile fanatiki, ki so 2005 v Nemčiji umorili lastno sestro, hčerko (kurdska Nemka Hatun Sürücü – film na Slo1 pred kratkim) ….umori zaradi časti so specialiteta, ki se kot plesen še vedno bohotijo po celem svetu. Samo zato, ker ker je ta kompleksna preprostost tako izkrivljena? Povej, ti, ki obvladaš – gre tu spet SAMO za izkrivljeno interpretacijo, ki pa je izredno razširjena tudi med t.i. “zmernimi” muslimani. Vsi muslimani imajo očitno izredno težave s častjo – so/ste res tako nesamozavestni, da čisto vsaka malenkost ogroža vašo čast?
Pa ne mi prodajati, da tudi Slovenci morijo svoje žene. Ja, res je, samo to ni umor zaradi časti, ker razen moža, familija ne bo umorila ženske. Pri umoru zaradi časti pa pri tem sodeluje (ne glede na obsodbo) cela familija (klan). Pa, jasno, so tudi moški žrtve tu. Tako da ti predlagam, da to vašo kompleksno preprostost vbiješ v glavo slehernemu muslimanu. Ker očitno do velike večine po svetu še ni prišlo. Še v Evropi ne, kaj šele nekje v bolj ruralnih delih.

https://www.spiegel.de/international/germany/murder-in-berlin-the-lost-honor-of-the-sueruecue-family-a-777109.html
https://en.wikipedia.org/wiki/Murder_of_Shafilea_Ahmed
https://www.haloproject.org.uk/honour-based-violence-W21page-3

https://www.ehrenmord.de/doku/doku.php
[/quote]

kaj je komu častno na osebni ravni, me ne zanima. Prav tako, kot ti, ki imaš svoja načela in moralne vrednote, jih ima nekdo drug. Kaj tukaj ni za razumet? Potem, kaj ima ta izpad s celotno religijo. Po vseh zakonih, je to umor in se za to sodi storilcu. Ne boš verjel megloglavec, tudi v islamu. Prav tako, kot se bo sodilo tem, ki si umorili te svoje žene na slovenskih tleh. Kot vedno, vi izpostavljate problem in ga enačite s celotno religijo in njenimi pripadniki. Ko pa pošiljate letala, da rušijo mesta, države, morijo vse pod njihovimi bombami. Pošiljate legalno vojake, da morijo, posiljujejo, ko se določena skupina zoperstavi, so pa teroristi. Jaka muda od strahoptenih ljudi. Potem, kdo ste vi, da nas boste učili kaj naša religija, je. Kak mi smemo in kaj, ne. Še manj, da boste odločali o vsem tem. Islam, je vladal od sedmega do do devetnajstega stoletja. Kjer so vladali, je bil razcvet, mir, sožitje, to je zgodovinsko dejstvo, ki se lahko preveri. Kakor ste pa vi prevzeli vajeti, seveda krvavo tako kot vedno. Evo, morija, beda, nazadnjaštvo in tako naprej. Ko boš poznal vsaj osnove, se lahko javiš. Najhujši ste verniki religije imenovano 21stoletje, znanosti in ostalih neumnosti. Nekaj zagovarjate pa čeprav, je vse to 90{04cafd300e351bb1d9a83f892db1e3554c9d84ea116c03e72cda9c700c854465} namišljeno in brez kakršne utemeljitve. Samo prazne utvare in teze. Vsakega bi linčali, ki se ima za vernika. A, ni večjih fanatikov od vas, ki bi vse ostale prisilili, da se odrečejo temu, kar so, da lahko postanejo, kar ste vi.

ugotovila tvoje znanje. Interpretiraj te termine in rozloži definicijo, kaj je hadis, kaj pa sunet. Potem, termin vehabija. Ampak v okvirju Islama in ne nekih linkov. Tokrat, se vsaj malo bolj oziraj na razum in ne tvoje sovraštvo do teh ljudi in religije. Saj ste bojda sami razsvetljenci tu gor. Potem, bom pa jaz razložil te termine, da vidima, kdo ima prav.
[/quote]

Suna je zbirka haditov, a ne zbirka vseh haditov, haditi pa so opis Mohamedovega življenja po katerih se muslimani ravnajo tudi sami. Haditi so sicer ustno izročilo, ki pa so bili kasneje zapisani. Tako kot v krščanstu poznamo evangelije po Janezu, Marku…, so v islamu hadite zapisovali različni ljudje, npr. al Bukhari, al Kafi… skupaj naj bi jih bilo 12. So pa zapisi haditov nastajali počasi, nekateri tudi po nekaj sto let po Muhamedovi smrti. Razlikujejo pa se tudi po izvoru saj nekateri niso del sunitskega izročila…

New Report

Close