Najdi forum

Splash Forum Starševski čvek ali so dolžni ali ne?

ali so dolžni ali ne?

Kratko vpršanje, če katera mogoče ve?
Ali je arhitekt dolžan povedati, da mi je na mojem načrtu naredil določene spememebe? Poslal mi je samo skico na kateri niso bile podane vse mere, zato sem sklepala, da bodo upoštevali moje, pa jih niso ampak so jih v delavnici celo po svoje spreminjali.

Pa pohištvo je prišlo odrsano. Kaj bi vi naredili?
Predlagan mi je popust 10{04cafd300e351bb1d9a83f892db1e3554c9d84ea116c03e72cda9c700c854465} za to, kar je odrsano, kjer pa gre za druge napake, pa pravijo, da ni njihova krivda.

Ima kdo takšno izkušnjo in kako ste rešili primer?

Kar je narobe v merah se zgovarjajo, da niso oni krivi, ker sem pregledala načrt.
(na katerem ni bilo podanih vseh mer)

arhitekt dela po tvojem narocilu, ti ga placujes, torej te mora obogat, upostevat, če ni tak, bi ga menjala ze takoj!!! Vsako spremembo je dolzan povedat, se predno jo zeli narediti zaradi narave dela…ne pa nardit in o tem biti tiho…

Ja, poslal mi je skico, ampak na skici niso bile podane vse mere, tako, da so jih celo v delavnici potem spreminjali.

A potem misliš, da so me dolžni opozoriti in vprašati preden kaj spremenijo?

Kaj bi naredila sedaj, ko je že vse narejeno?

Če so ti dali načrt v potrditev in si ga potrdila, kljub temu, da nisi imela vseh mer, je krivda po mojem na tvoji strani. Krivda v smislu zaupanja na prazno. Zahtevala bi mere, to bi ti morali dati, pa bi ti bi lo potem vse jasno, ali delajo prav ali ne. Če bi potem naredili mimo tvoje volje imaš vso pravico do pritožbe. Zdaj v zvezi s tem težko še kaj dosežeš.
Glede opraskanega materiala se pa odloči. Odvisno od mesta poškodbe. Če je skrita, potem sprejmeš skonto, pa mir. Če se poškodba vidi pa zahtevaj novo.

zdaj je kar je in najbolje povedat lepo iskreno da si zelo razičarana, da ti to ni okej in prosis, da se popravi, uredi kot je treba, toda ej, ne kregat, lepo na lep nacin pa bo!

Saj se nimam namena kregat, pa to, da sem razočarana sem že povedala.

Načrta mi niso poslali za potrditev mer ampak, da vidim kao bo izgledalo v 3D. Ker ni bilo podanih vsem mer, sem tudi mislila, da je to edini razlog in, da bodo delali po mojem načrtu. Tako, da jaz se tu ne čutim nič kriva.

Potem pa poskusi ponovno. Če nimajo od tebe nič pisno, potem načeloma ne vejo, ali si se z njimi strinjala ali ne. Čeprav po drugi strani tudi nisi rekla, da te na poslanih načrtih kaj moti… Jasno, da se bodo branili na se pretege, da bi popravili, ker je to za njih čista izguba.
Vsekakor pa lahko preveriš na Zvezi potrošnikov, kaj lahko narediš.

Najlepša hvala za nasvet, bom res poslala mail in vprašala.

Sporoči, kaj boš opravila. Saj veš: človek se uči, dokler je živ. 🙂 Držim pesti!

OK. Bom sporočila. So mi napisali, da mi bodo odgovorili v petih dneh.

New Report

Close