Najdi forum

Splash Forum Starševski čvek Ali so japonski avti res slabši od nemških

Ali so japonski avti res slabši od nemških

Dostikrat opazim na temu forumu, kako nekdo hvali japonske avte, da so boljši od nemških. P a se mi poraja vprašanje, zakaj potem Kitajci vozijo nemške avte, če so res tako slabi. Ali pa Rusi. Tudi v ZDA je ogromno avtomobilov nemških znamk.

kitajci vozijo kitajske avte. to je avte, ki so narejeni na kitajskem. na kitajskem imajo od tujih proizvajalcev tovarne GM, volkswagen, nissan, toyota….

in je bila stvar lobiranja, katera država bo bolj uspešna pri prodoru na njihov trg. očitno so bili nemci bolj uspešni.

če imam na razpolago japonca in nemca, bom raje izbrala japonca, ker imam boljše izkušnje. mož pa kontra…

Kateri avti so sploh kateri?

Jaz imam toyoto, francoski avto. Sin ima minija, nemški avto.
Hči ima kio, slovaški avto.
Volvoti so menda kitajski.

No, če gledaš luksuzni segment, potem verjetno ni vprašanje, zakaj nemški avto? In na Kitajskem je kar nekaj ljudi, ki so premožni, kljub temu, da je večina revna.

V ljudskem segmentu pa je drugače, ampak ta segment itak Kitajci že sami vedno bolj pokrivajo in tuje firme nimajo za burek. No, pa seveda pustimo Slovenijo in Balkan ob strani, tam je edini avto, ki nekaj velja, nemški avto.

Ah Nemci že dolgo niso več neka posebna kvaliteta. Dejstvo je da marsikateri proizvajalci avtomobilov uporabljajo enako platformo za avtomobile. Gre le za marketinške blefe Nemcev.

Sem na lastne oči videl da je skoraj novemu Mercedesu na ljubljanski obvoznici odpadlo na cesto skoraj pol auspuha. Da dol padeš. Samo o takih primerih lastniki teh vozil raje ne govorijo, ker jim je malce nerodno, ko za avto plačaš 80-100.000 evrov, pa dobiš pleh z lepo značko na haubi.

kitajci vozijo kitajske avte. to je avte, ki so narejeni na kitajskem

fethiye activities [/url]

Totalna neumnost da bi bil nemški avto najboljši, vsaj zadnjih 10 let sigurno ni več tako. Japonc je najkvalitetnejši, izven evrope pa evropski avtomobili niso prav noben faktor.

V večini statistik zanesljivosti (J.D. Power, TÜV Auto report, Whatcar?) so japonski avtomobili na dolgi rok še vedno najboljši. Razlike so se sicer skozi leta zmanjšale in kar je še huje: povprečje vseh znamk se poslabšuje.

Jaz vozim japonca. Star je 5 let in 120.000km. Do sedaj mu menjavam samo olje, filtre in ostale tekočine. Ostalo je še vse tovarniško.

Odgovor na objavo uporabnika
Kamal, 13.12.2023 ob 17:49

Jaz vozim japonca. Star je 5 let in 120.000km. Do sedaj mu menjavam samo olje, filtre in ostale tekočine. Ostalo je še vse tovarniško.

Tudi francosko toyoto?

uf. moja tema.  prvo bova tko rekla.  sedaj ti govorim o situaciji do pred 5 let. torej do leta 2020 recimo. cca.   nemški avti so bolj inovativni in bolj  dodelani in žal zaradi uporabe veliko elektronike majn zanesljivi. japonsk iatomobili so bolj zanesljivi, ker nimajo tolko nepotrebne  elektronike v smislu motorja. so pa slabše izolirani in  pač pri nas neimajo pravega ne zastopnika in ne imena. recimo lexus.  problem je tudi kern imajo karavana  in diesel. ker smo mi malo navajeni na 2.0 tdi 3.0 tdi. to je pač res moč. 40 let pralnice, deutchland uber alles. tdi uber alles. booljše ali slabše je ralitvno.  to lahko do jutri pišem.  kupi to kar zmoreš, brez kredita in fafinga in , limita. ne it preko svojih zmožnosti.  kup iraje majnše in novo.  vme da je to za moške hudo, ampak še raje majnše in malo rabljeno. kako toyoto. pa jaz sem nor na avte ampak ti povem kot je. ne si delat stroškov. navadn avto je čisto ok.

Odvisno kdo kupuje. Pri nas velja za ex yu so vsi na nemcih. Kar poglej po ljudeh in vidiš da je res.
Japonci so super avtomobili, z ogromno opreme že v osnovni ceni, mehki, trpežni. Japonca voziš 15+ let z rednimi servisi brez težav. Ker japonca je sram, da bi naredil krš od avta. In stoji za tem. Njihovi avti se ne kvarijo.

Kitajci so drugo! Japonci so najboljši.

Nemške avtomobile preplačaš, posebej pri Volkswagnu, pa še rad goljufa. Po vseh testih so japonski avtomobili  glede okvar pred nemškimi. Imel japonske avtomobile , zelo zadovoljen , Honda CRV  20 let brez okvare.

Nissan quaskaj star 15 let, 2.0 bencina, brezhiben, nobene rje, okvare, vse se original, razen akumulatorja in diskov.

Japonski avti so bolj kakovostni in zanesljivejši od nemških. Pravo stanje katastrofe nemškega pleha se odraža na tržišču ZDA: tam kraljujejo Toyota, Honda, Lexus, Subaru, Nissan, Mazda. Nemška jajca so ves čas v okvari in so na slabem glasu.

12 svečk za tuarega v 6 stane 180 € V motor gre 15 L olja. Rezervoar za gorivo meri 100 L dvojni rezervoar, dve bencinski lumpi. Koliko stane glavni servis za takšen avto, pa rajši nebi o tem.

Če pogledamo Balkan. Kateri avti prevladujejo. Nemški, italijanski, francoski ali japonski. Jaz si upam trditi, da prevladuje Nemec (Mercedes, bmw, vw, opel, škoda, porsche).

Torej ne vzdržuješ ravno zgledno avta. Pri tej kilometrini so diski že zdavnaj pri koncu, ploščice že druge, svečke isto in še kaj.

New Report

Close