ali sploh še kaj…………
Kolikor le utegnem. Ni ravno veliko, a toliko že,
da nahranim dušo. Zdaj berem “Sanje o rdečem
oblaku” dr. Sanje Rozman.
Drugače imam blazno rada vse, kar je napisal
Zvone Modrej !! Iz teh resnic črpam neverjeno
veliko moči, naukov, resnic …. ki si jih potem, ko
jih preberem, rada prezentiram na lastnih primerih
in izkušnjah.
Ko bom prebrala tole, grem ziher na drugo. Naslov?
Morda kak natančnejši opis ??? Če lahko, drugače
pa te bom skušala vseeno najti !
Dobro jutro vsem!
Bolj in bolj postajam radovedna. Ni
to tista ženska radovednost, ampak radovednost,
ki se želi še česa naučiti. Že od vsega začetka, ko
te prebiram, imam rahle prebliske, da ti nisi kar tako ….
da … in potem še tisto tvoje “orodje pri vsakodnevnem
opravljanju dela” … mi je dalo kar malo misliti !
SPLOH NE SKRIVAM, KDO SEM.
Da bi povedala javno, nočem, zaradi vseh ostalih, ki pridejo na ta forum.
Samo v tem grmu tiči zajec 🙂
ne, ne, saj ne gre za to, Stephi, da bi morala
javno povedati, ne ne. Te bom že pobarala,
bom že potešila svojo radovednost. Nikar si ne
delaj skrbi. Se bova že povgovorili, vse ob svojem
času. Vendar… bi pa vzela roke tudi knjigo, ki mi
o človeku pripoveduje marsikaj. Tako, kot vzamem
Z.Modreja in zdi se mi, kot bi sedela z njim ob kavici
in z njim izmenjavala mnenja. Taka poznanstva
lahko človeka samo bogatijo.
Z. Modreja sem srečala pred leti, takrat je živel še v nebotičniku ali tam blizu.
Zelo pomirjajoče je deloval s svojo osebnostjo, mirno besedo, vedenjem, z vsem, kar dandanes pomeni , navsezadnje tudi njegova topla in globoka beseda.
Silno rada imam take ljudi kot je on.
Pa ne toliko zaradi tega, ker zna pisati, temveč zato , ker je “našel ” pot, ko ga je življenje prisililo na kolena.
Ja, to! Saj ravno zato so meni vse njegove štiri knjige tako všeč. Pravzaprav bi temu bolj lahko rekla zbirka modrosti, kot knjiga. Prvo sem dobila v dar – Ljubezen je metulj. In tako me je potegnila, da sem iskala še druge. Pa so bile vse razprodane in sem se odločila nič kot njega lepo na telefon poklicati. Zelo težko je govoril, vendar sva se vse pomenila in dobila sem ne le vse štiri knjige, poslal mi je tudi kasete in čudovito spremno pismo. Naslednji dan sem poklicala, da se zahvalim, ker se mi je zdela cena skorajda prenizka, sem mislila, da gre morda za kakšno pomoto in sem hotela stvari poravnati. Oglasila se mi je gospa, ker je g.Z.Modrej počival in sva se pogovorili, vendar ni bila pomota, še zdaleč ne. Človek je bil le zelo vesel… vesel komunikacije.
In prav zato, ker si lahko predstavljam, kako bolezen zdela človeka (v našem sosedstvu smo tudi imeli bolnika z MS tako, da mi je in potek bolezni in vse njene spremljajoče tegobe dobro poznan) in zato, ker sem videla, kako se je znašel na poti, po kateri je želel in hotel iti in da je ob vsej tej težki hoji še z neskončnim virom lastnega podoživljanja na hitro in korenitno spremenjenega načina življenja pomagati tudi drugim, me vsakokrat posebej fascinira in pritegne. Kadarkoli se sama znajdem v stiski, v depresiji, posežem po eni njegovih knjig, ki so stalno bo mojem PC-ju in miže odprem knjigo ter potem prebiram in razmišljam. In si skušam predstavljati, kako je bilo človeku v hipu, ko je napisal to, kar je napisal. In se v to razmišljanje poglobim, pa kmalu pozabim še na svoje lastne tegobe.
Ne vem, ali je njegova zadnja knjiga že izšla ali ne, takrat mi je povedal, da je peta knjiga pred izidom, vendar potem temu nisem več sledila.
Lep vikend, Stephi!
ja………maš zelo prav !
Taki močni ljudje so zame pravi magnet. To sem povsem slučajno spoznala pred približno 11 leti, ko sem dobila nalogo, da o nekaterih takih pišem. Tako sem povsem slučajno odkrila “nov svet”, v katerem je zelo malo jamranja ali tarnanja in veliko več srčne-iskrene želje, da se naredi korak naprej…..
Do danes sem srečala že okoli ….recimo 500 ljudi, ki so bili, skoraj vsi po vrsti, “borci” v pravem pomenu besede.
Verjemi mi, da sem ob vseh zgodbah, ki sem jih slišala, zelo, zelo velikokrat dala na “rešeto” tudi svoje lastne probleme in od njih sem se naučila, da se za problemčke res ni vredno sekirati…………
Še bi lahko govorila in pisala o tem, ure in ure, če bi bilo treba.naj pa zaključim z eno mislijo:
Zvone Morej še zdaleč ni samo eden, mnogo jih je!!!