Najdi forum

Naslovnica Forum Starševski čvek Ali ste se že navadili na ime države: Severna Makedonija?

Ali ste se že navadili na ime države: Severna Makedonija?

Jaz se nikakor ne morem navaditi. Vedno rečem Makedonija. 🙂

VI?

Ja itak. Makedonija je Makedonija. Kaj pa če biti drugega.

Še nikoli uporabil imena “Severna Makedonija”

nova
Uredništvo priporoča

Delam na delovnem mestu, kjer se srečujem z imeni držav. Jaz sem se navadila, ker pač sem se mogla. Meni osebno je všeč Severna spredaj. Pisno pa poročilo mora vsebovati polno ime države oz kratico SM.
Pogovorno pa je druga stvar, nikoli ne rečem polno ime KATERE KOLI države, mesta, sela, republike, okrožja. Makedonci si naj ne mislijo, da nočemo izgovarjati besede severna, jo ko se gre za uradne dokumente. Niso izjena, npr. tudi osebno nikoli ne rečem polno ime Ljudska republika Kitajska, Združene države Amerike, Velika Britanija oz ups se popravljam, polno ime države je celo kar cel roman, Združeno kraljestvo Velike Britanije in Severne Irske, in stale države na spisku.

pogovorno:
LRK = Kitajska
SM = Makedonija
ZDA = Amerika
ZKVBISI = Britanija
… ter ostale države

to ne pomeni, da ne vem kako se imenujejo, le ne izgovarjam celega imena, ker je pač to dolgo in bi se ponavljala pogosto. Zakaj so mogli dodat Severna pa itak znajo in podpiram, da so to mogli dodati in tako naj ostane.

Ali niso ‘Severna’ Makedonija morali dodati zaradi nadutih Grkov, ker bi jim potem Aleksander Makedonski odnesel pol nacionalnega ponosa v Makedonijo?

Grki so Makedoncem leta blokirali stvari samo zaradi imena. Ene države se pa o meji leta ne moreje zmenit, pa se delajo kot da ni nič.
Sedaj je mogoče res Severna Makedonija, jaz kar rečem Makedonija, glede na to da Albanska stranka dobiva tam veliko glasov in je že v parlamentu, bo pa mogoče čez 50 let kakšno drugo ime.

sem se moral navadit. Moja zena je iz Bitole.

Makerdonijo pa naj bo Severna , vshodna , Zahodna ali pa Južna si bodo razdelili Albanosi, Bolgari in Grki, morda še Srbi in morda bo ostalo Skopje kot spomin na nekdanjo državo, prej so jih blokirali Grki, sedaj jih bolgari ker trdijo da je makedonščina samo bolgarski dialekt, saj jezika res nista daleč vsak sebi, Albanosi imajo pol države že zasedene s svojo populacijo in zato makedončetom ne bo lahko..

New Report

Close