ALI STE VEDELI ….
Da bi povečal priliv v cesarsko blagajno,
je Karel Veliki uvedel celo vrsto dajatev,
ki so jih pobirali postavljeni uradniki.
Podložniki so morali plačati davek, ko so
prekoračili most, vstopili v mesto, če so
želeli prodati pridelek na tržnici ali za
prevoz blaga na vozovih.
In da so stari Grki in Rimljani verjeli, da je lovor edino drevo, v katerega nikoli ne udari strela?
In da so bili v 17. stoletju do čokolade hudo nezaupljivi? Tako v eni od kronik iz tistega časa lahko preberemo, da je neka ženska, ki je popila preveč čokolade, “rodila popolnoma črnega otroka”.
DOBRO JUTRO, TJAVENDANOVCI, PRIJATELJI, SONČKI PONEDELJKOVEGA DEŽEVNEGA JUTRA …..
Ob vseh teh mojih luknjah nevednosti, ki si jih dnevno skušam malo zapolniti in luknjo malo napolniti (luknjo neznanja, bemtiš!), sem razmišljala, kdaj bo uveden davek (no, saj je že, le v drugačni obliki!) na vstop na forum in zajela me je skrb, da je nemoč priti s prvim šusom gori morda že predznak tega. Kajti, trudim in trudim se in če mi uspe, skoraj zavriskam od radosti. Ne vem, kaj je – ali je kaj na zvezah, ali se mi doma sesuva zadeva? In šla sem gledat, če je kje v bližini hiše zasajen tudi kakšen lovor, da bi ga na veliko razmnožila in se “odela vanj”, da obvarujem svoj PC pred udarci strele.
Hm, no ja, čokolade pa tako ne jem in ni bojazni dogodku iz 17. stoletja!!!
Še enega (((( : )))) in še par cmočkov, zdaj pa hitim, brzim, neustavljiva sem, kot torpedo bezljam po hiši gor in dol, da se potem rečamo gor in tam ob tem!
Uh, Marija, sem se že ustrašil, da so težave z filanjem luken.. no samo da je to le spominska lukna :)))))
No, glede vstopanja na forum, par dni tud pr men težko…. vstopi :)))))))) sicer iz službe še gre od doma je pa kot bi linijie šle po lovorjevih drevesih :)))))))))))
Sicer pa Marička, dobro jutro in čim manj nenafilanih lulkenj :))))))))))))
Hahahahahaha , luknje , ja . V moji
glavi je placa za brezna , a veste , človeka
ne boli praznina in vse , kar ne ve .
Drgač pa samo še čakam na … zamorčka ,
če je res , da se stvori i rodi od čokolade .
Čudovit ponedeljek vam in
varno mimo lukenj …..
Trstenjak ima eno zelo dobro :
“MODROST NE MERI MISLI , PAČ PA GLEDA KAM GRE .”
viš ga hudiča Korel ta velk je kriv k mamo cestnino….
pa da smo podložniki;-)
ma če bi bla čokolada kriva za črnčke bi jest imela že ko najstnica celo čredo zamorčkov – ma bi bla nataliteta za vikat, pa dons bi bla že cela
kokoška tja do kljuna pofarbana na rjav, doniš bi pol mel kar svoj pokal prvakov, pa kakšno košarko bi špilal – bohato…
me zanima kaj sem delala narobe…..
pozdravček in en lep keden
ahooj saško – doniš mava tajming si vidu?
bo zajček meda prinesel, zajček je zlat!!!
je severnica se potrudla in namest (službe)
skoz vaše BIG 300+ se preglodala
pa zdej razmišlja o tangicah,
pa o ZAJČKUUUUUUUUUUUU
o jogurtih ne – ko jih ne mara…..
Upam pa da une urce k so napisane zravn
res ne držijo;-)