Ali štiklarke počasi izginjajo iz scene?
Jaz opažam, da se ženske oblačijo vedno bolj moško. Mene osebno to niti ne moti, ker sem itak aseksualni incel, čudak, whatever. je pa zanimivo za sociološko obravnavo. Tam konec 90-ih, ko sem kot mlad fant sramežljivo stopal na trg dela, takrat še kot študent, so v pisarnah v glavnem vedrile babe v preozkih kiklah in visokih petah. Jaz sem pač mislil, da to tako mora biti, kaj sem pa jaz vedel, mislil sem, da je to poslovna moda pa to. Kaj sem pa jaz vedel, da v bistvu štikli rit dvignejo. Kot 20-letniku mi niso hodile 35 plus stare babe po glavi.
Nisem več v redni tlaki, hvala bogu, opažam pa, ko gledam folk, kako hodijo na malico, da so babe na splošno oblečene vedno bolj kot moški. Nizki čevlji, hlače, ne samo pozimi, ko je itak mrzlo, skoz je to bolj ali manj tak.
Postavlja se vprašanje, ali ženske postajajo normalni enakopravni del družbe in več ne koristijo seksualnih atributov za rajcanje nadrejenih in enakopravnih v pisarnah? Mislim, da petarke in ozkokrilašice počasi zapuščajo sceno. Se motim? So jih v to prisilili zlobni jeziki sodelavk? Ono, glej to kako se oblečena, ziher flirta s šefom?
Udobje vendar. V službo hodim delat, da lahko nafilam hladilnik in plačam položnice, ne pa da bo komu všečna moja rit. Da bi se matrala v štiklih, ni govora. Cenim tudi svoje noge in njihovo zdravje. Enako je z oprijetimi oblačili. Čez komot ga ni. Če bi me pa kdo rad gledal, naj me pa plača kot vrhunsko manekenko in se bom morda potrudila.
Udobje, 24.11.2024 ob 21:37
Udobje vendar. V službo hodim delat, da lahko nafilam hladilnik in plačam položnice, ne pa da bo komu všečna moja rit. Da bi se matrala v štiklih, ni govora. Cenim tudi svoje noge in njihovo zdravje. Enako je z oprijetimi oblačili. Čez komot ga ni. Če bi me pa kdo rad gledal, naj me pa plača kot vrhunsko manekenko in se bom morda potrudila.
JAh, lep zapis.
Zadnjic sem poslusal eno 72 letnico…
Sem se malo zamislil. Ne spomnim se da se s cim nebi strinjal. Okej, kaj sem se zamislil.. to da sele pol zenske to vse skontajo. Ko ji vec “ne pomaga”… dvomim da je pri 20ih mislila tako.
Sicer ok ne vem kaj imate, pa vseeno. Poleti imam rada obleke, pozimi me pa zebe. Torej so hlače na repertoarju. Petke sem nosila tudi peš, pa lepe noge imam. Ampak veš kolk fajn pašejo pol tud raven podplat h oblekam in kolk bolj fajn je, z udobnim obuvalom hoditi, ne moreš razumet, dokler ne boš ti obul petke. 😅☺️☺️☺️ Občasno vzamem kere iz škatle za krog po bajti, pa ne dam več gor. Ker veliko peš hodim. In jih bom dala gor le še, ko bom komot in bo treba pet korakov. Obuj enkrat. 😅
Še kar, 24.11.2024 ob 21:48
No, jaz jih še kar nosim, pa sem čez 50. Pa tudi ožja krila in telirana oblačila. Pa urejem pričesko in vedno uporabljam ličila. Najbrž stvar navade. Moje sodelavke pa v večini zagledajo tako kot ti pišeš. Me ne moti, pač vsak po svoje.
Za koga ti kriviš kičmu? 😅
Se še spomnim časov, ko je bilo krilo, kostim, obleka ali kvečjemu elegantne hlače, seveda ob obveznih petkah nepisano pravilo in se je tega držala večina žensk.
Ampak takrat se moški niso depilirali, niso si izrisovali izbritih vzorcev po bradi ali frizuri, niso si lakirali nohtov…
Zdaj jih videvam v čevljih kot Beneške gondole, tudi s petami, polite s parfumom, da se vleče oblak za njimi, s torbicami na ramenih… tudi v neke sorte krilih.
No, pa smo punce sklepale, da so v tem stoletju petke rezervirane za fante. Smo pa odstopile te mučilne priprave močnejšemu spolu. Pa recite, da nismo za fair play!
Leta nazaj je bil na obisku kolega iz Francije. Je komentiral, kako so ženske slabo oblečene tu. Francozinje so itak sinonim za šik in pri njih so štikli rezervirani samo za posebne priložnosti, za vsak dan (tudi v službi) so čevlji z nizko peto.
Ljudje več potujejo, kot so včasih in so mogoče končno prišli na okus za modo.
Zadnjič sem prebral en komentar med nemškimi gastarbajterji: če je ženska zrihtana, ima urejene lase in nohte in je kolikor toliko privlačno oblečena, si lahko prepričan, da je srbkinja. Ker nemke so vse neurejene.
Tako da bo najbrž držalo, da v razvitih družbah ženske manj izkoriščajo naravne danosti, v manj razvitih pa morajo izstopati med ostalimi.
@monovka, top!!
😂😂😂
letos poleti sem prebivala v Splitu in večkrat šla na sprehod po tamkajšnjih trgovskih centrih. Split je ogromno mesto, dalmatinke pa naj bi baje imele okus za modo. Kar sem videla me je v bistvu razžalostilo. 99% žensk je bilo pobitih v superge ali supergam podobne čelje, mlajše ženske ap so bile po pravilu vse v ekstra prevelikih hlačah in jaknah. Slednje je moderno, toda lepo zagotovo ni, niti ni okusno in prijetno očem. Pa sem se spomnila svoje mladosti tam od 20- 30 ali 35 leta. Vedno sem bla lepo okusno oblečena, nikoli v supergah, vedno telirani kosi oblačil in tako nekako se oblačim tudi danes, pri 50+. Ne nosim sicer peto vsak dan, ampak balerinke pa ja. Ali pa zdaj elegantne gležnarje, ali nižje škornje, ipd. Sploh si ne predstavljam it ven v prevelikih hlačah, na pol zatlaceni majici, ogromni bundi. To pač ni moda oziroma tako, kdor ima oko za estetiko kaj takega oblekel ne bo. In ženska v lepi elegantni obleki, z verižico, uhani, lepo torbico, ne more dat nase superge. To kar sem to poletje gledala mi je res dalo misliti.
samski cinik, 24.11.2024 ob 20:46
Jaz opažam, da se ženske oblačijo vedno bolj moško. Mene osebno to niti ne moti, ker sem itak aseksualni incel, čudak, whatever. je pa zanimivo za sociološko obravnavo. Tam konec 90-ih, ko sem kot mlad fant sramežljivo stopal na trg dela, takrat še kot študent, so v pisarnah v glavnem vedrile babe v preozkih kiklah in visokih petah. Jaz sem pač mislil, da to tako mora biti, kaj sem pa jaz vedel, mislil sem, da je to poslovna moda pa to. Kaj sem pa jaz vedel, da v bistvu štikli rit dvignejo. Kot 20-letniku mi niso hodile 35 plus stare babe po glavi.
Nisem več v redni tlaki, hvala bogu, opažam pa, ko gledam folk, kako hodijo na malico, da so babe na splošno oblečene vedno bolj kot moški. Nizki čevlji, hlače, ne samo pozimi, ko je itak mrzlo, skoz je to bolj ali manj tak.
Postavlja se vprašanje, ali ženske postajajo normalni enakopravni del družbe in več ne koristijo seksualnih atributov za rajcanje nadrejenih in enakopravnih v pisarnah? Mislim, da petarke in ozkokrilašice počasi zapuščajo sceno. Se motim? So jih v to prisilili zlobni jeziki sodelavk? Ono, glej to kako se oblečena, ziher flirta s šefom?
ENi imamo radi zenske in njihove čare ,ostali pa ste kot zupan Dornave
Lepa ženska je lahko tudi zelo brihtna