Ali uporablja kdo zgolj mobilni internet tudi doma in kako se obnese?
Pozdravljeni, ker sem izgubila službo bi rada čim bolj zmanjšala stroške v stanovanju. Sedaj imam trojček in mobilni paket, za vse skupaj plačam več kot 50€/mesec. Televizije skorajda ne gledam in je ne potrebujem. Na internetu le brskam po spletu, kakšen yt video, mogoče 1-2x na mesec poberem kakšen film dol.
Prakticira kdo zgolj mobilni internet in prek hotspota uporablja še na računalniku? Kakšna je hitrost, kako je s porabo podatkov, se jo hitro preseže? Rada bi čimveč informacij. Hvala.
Oba sva na eni naročnini s 40 giga podatkov, vendar se jih to kar porabi … za vsak dan gledat posnetke ali film je to premalo. Jaz delam od doma in sem non stop na netu, vendar s tem ne porabljam veliko. Če gledaš ful filmčkov na FB itd, boš dokaj hitro pokurila količine. Za normalno uporabo in kak film tu in tam bo pa en srednji paket za tam do 20 evrov čisto okej.
Kadar sem tu, imam zgolj mobilni internet (Telekom, poslovni paket). Z vsemi RDP in TeamViewer povezavami, ter audio/video vsebinami skurim neke 3GB na dan (80 GB na mesec) od 140 razpoložljivih. Asus router uporabljam kot WLAN repeater, ampak ta del ni nujen, saj večina današnjih telefonov podpre do 10 naprav brez težav. Edino brezžični tiskalnik zna biti malce težaven za nastavit.
Hitrost je povsem zadovoljiva (sedaj bo pa sploh super ko pride naslednji mesec 5g). Gledam youtube, TV, itn. Če sedaj lahko odmislim še razne strele, ki so nam prej tolkle v kabelski modem, pa razna resetiranja modema, ko je vse skupaj zaštekalo, pa bolj ugodna cena mobilnega paket, pa to, da imaš internet na mobitelu kjerkoli in kadarkoli in ti ni treba lovit Wifijev, je mobilni internet prek dostopne točke bistveno bistveno boljša varianta kot pa internet po kablu. Dostopna točka na mobitelu (oddaja Wifi signala) se tudi sama ugasne po 10 minutah, če ni na mobitel preko dostopne točke povezana nobena naprava, tako, da je to še dodaten plus, ker npr. ponoči ni sevanja. Če operater kaj zafrkava se ga povsem enostavno zamenja s prestavitvijo h konkurenčnem (ni treba čakat nobenih tehnikov na dom in podobne bedarije, samo vtakneš drugo SIM v mobitel).
100 GB prenosa mesečno podatkov v paketu je zame povsem dovolj. Se imam pa za nadpovprečnega uporabnika interneta.
Kot rečeno: imam ASUS-ov usmerjevalnik, nastavljen v repeater mode (usmerjevalnik povezan na HotSpot, navznoter pač deluje kot vsak normalen usmerjevalnik). Preko več nadstropij priporočam DLAN repeater-je.
Internet neomejen??? To pa ne bo držalo, za 14.99eur imaš hotgiga 200gb,zdaj pa če jih v enem mesecu ne porabiš, ti brišejo dol, se ne prenese v naslednji mesec, ampak moraš kupiti novo vrednostnico,isto kot moraš kupiti novo vrednostnico, če vseh 200gb porabiš še ne v enem mesecu, tako da ni paket neomejen. Ker tudi mi to uporabljamo, je pa res, da modem kar lepo vleče signal wifija in ga priporočam. 45eur pride nov modem Wifi2Go z naloženimi 200gb,pa vrednostnica pol vsak mesec 15eur,imaš pa še možnost za vsak mesec doplačilo za povečan prenos podatkov, to pa stane 2eur.
Že dolgo imam predplačniško številko pri IZI mobilu.
Trenutno že kakšno leto uporabljam paket Izi super kul za manj kot 12.-eur na mesec,ki se šteje od dneva vklopa.
Paket ima 40 GB interneta + 3000 enot pogovori ,sms+brezplačne enote.
Internet imam preko telefona-theteringa,oz.prenosne dostopne točke,predvsem na računalniku
Sem zelo zadovoljna.