Najdi forum

Naslovnica Forum Starševski čvek Ali uporabljate kuhinjsko napo

Ali uporabljate kuhinjsko napo

Ali uporabljate kuhinjsko napo?
selim se v mansardno stanovanje, kjer je stedilnik skoraj pod stresnim oknom in nima nape. V zdajsnjem stanovanju sem jo imela, ker je bila kuhinja brez okna.
Ali je okno dovolj za prezracevanje, v istem prostoru je se izhod na balkon in je lahko zracenje dodatno se z balkonskimi vrati in okni (prepih)?
Vsi uporabljate napo?

Mi jo skozi med kuhanjem uporabljamo, čeprav imamo okno v kuhinji… Ja tudi okno vam bo pomagalo, le s prepihom, pozimi in v mrzlih dneh pa zna biti težava, saj ponavadi ne zračimo na veliko…

Okno in napa z izpustom ven je najboljša kombinacija. Napa srka zrak iz prostora, zato mora biti vedno dotok zraka od nekod.

nova
Uredništvo priporoča

Sem jo imela v stanovanju, a sem jo prižgala 1x na leto. Zdaj smo v hiši že 4.leto, priključek je, a je nimam in je ne pogrešam. Odprem okno, tudi pozimi in to je to. Res pa razen krofov 1x na leto nikoli ne cvrem. Če imaš strešno okno direkt nad štedilnikom je to praktično kot napa.

Vroč zrak se dviga in ko kuhaš se tako vodna para skupaj z zrakom dviga. In če imaš strešno okno bi moralo biti dovolj. Edino problem bo ko bo dež ali sneg :).

Jaz ne uporabljam nape že več, kot 10 let. Kuham jedi na hitro. Nobenih juh ali jedi, ki so na štedilniku več, kot 30 minut. Kljub temu, da nape ne uporabljam, v stanovanju ni nobenih problemov, plesni ali vlage.

Da kdo NE uporablja nape?! Ni važno, koliko časa je hrana na štedilniku in kako ljuba mi je, jaz tega vonja ne želim imeti nikjer! Pri nas tako vedno dela ultra huda napa, imamo prezračevalni sistem, pa še vedno po kuhanju (in če je treba kdaj tudi vmes) prezračim.

Strešno okno, če bo ves čas odprto, ti bo po moji oceni kar dobro reševalo problem, se pa zatakne, ko dežuje ali je okno pod snegom…

Odkar so podgane prišle po cevi oddušnika v cev nape, jo pregrizle in ven  steklo pet komadov ena za drugo – napa ukinjena, luknja zazidana……Ne uporabljam več te nape – sem v hiši ( ne neki stari zatojli). Pa tudi sedaj, ko so otroci od hiše, se dosti manj kuha notri, prej se je vsak dan, sploh ko so nenormalno rastli; zdaj je hrana bolj hedonizem, za dušo – naredit en obrok dnevno zunaj večinoma,  se vsest in zunaj pojest kadar je le možno; plinski žar z dodatnim plinskim gorilnikom za skuhat karkoli  v loncu in ogljeni žar – se skozi vse leto kuha praktično zunaj na terasi hiše – tako notri po hiši nič ne smrdi po hrani.

AVtorica, če ima strešno okno skoraj nad kuhačno ploščo – jaz sploh ne bi komplicirala, daš na zračenje in pa prezračiš – naa, če nima pravilno narejenega oddušnika, ti bo še vedno not zabijal nazaj vonj.

New Report

Close