Ali v Ljubljani že navadni ljudje fehtajo?
Anonimno 5074, 20.11.2024 ob 15:45
“Dejstvo je, da v povprečju ljudje vedno bolje živijo.”
Ni res!!! Dejstvo je, da se čedalje bolj povečujejo razlike med ravnimi in bogatimi. Torej bogatejši živijo še boljše, revni ČEDALJE SLABŠE. Seveda posplošeno, da se lepo sliši za zabito čredo, rečeš,da v povprečju ljudje vedno bolje živijo. Tako je bilo res, a le od osamosvojitve naprej, ko je bila tista kriza do leta 2008… takrat je šlo res gor. Leta 2008 je jugo mafija zavladala in se povečujejo samo še razlike. Od leta 2008 se krade še bolj kot do leta 2008, ko so že skoraj vse pokradli, sedaj pa kradejo pri belem dnevu že zdravstvene domove. Če bo šlo tako naprej bodo pokradli ČISTO VSE, kar se sploh pokrast da.
Ja ti ubošček. Reveži včasih so bili lačni in delali po cele dneve. “Novodobni reveži” pa visite na netu cel dan in cvilite kaj vam je bilo pokradeno ter kaj vam pripada. Pridobiti to vam pa morajo seveda drugi. Vam pripada :). Pezdeta razvajena. Reveži ste v glavi.
“Pridobiti to vam pa morajo seveda drugi.”
Prekleta prasica gnila. O da v tvojo glavo prišli kot so v mojo in te mučili 24 ur na dan (z motnjo pozornosti). Naredili direktno toksično povezavo (energetsko direktno toksično povezavo), da bi si rezala noge, kot pomaranča – je bilo tako obdobje, dokler te s svojo toksičnostjo ne bi spravili v depresijo, ki ostaja edino stanje, ki je možno, ker je toksična povezava stalna. In potem bi bila 24 ur v kronični depresiji in vsak veselje bi že lahk povzročilo izpad, ker bi povzročilo novo trenje med zunanjostjo in notranjostjo.
prekleta buddddala hudičeva, gobeeec drž, če ne dojameš kakšni hudiči vam vladajo.
Ja, v mojo glavo so prišli. Toksična energetska prisotnost, 24 ur na dan. To pomeni motnje pozornosti 24 ur na dan. To pomeni depresijo, ker energetska toksičnost tako močna. To pomeni nezmožnost za delo, ker je motnja premočna, ker je to motnja pozornosti, dobesedno, ne moreš biti pozoren, ker je to močnjše od lastne pozornosti.
Temu bi se v resnici moralo reči uničevanje pozornosti, zavesti. Brez zavesti in brez pozornosti te ni, to je vse, kar definira človeka.
In kaj naj naredim? Žrem tablete 24 ur na dan? Grem na policijo, da me zaprejo na zaprti oddelek? Ali raje kar direktno v norišnico?
In kdo mi bo dal denar za življenje?
Hitlerjevske metode, crkn….. če ne moreš delati… dobesedno so hitlerjevske metode realnost, ko si nezmožen za delo, sedaj so pa stalnistične metode realnost… po stalinističnih pa hitlerjevske… .
In kje naj dobim denar za preživetje?
Slovenci pa niste nič drugega kot ljubosumne in zavistne kurbeee, ki znate samo izdajat in se prodajat za denar….
Ko vidite srečnega človeka, kot sem bila jaz, ste me iz hudobije, ljubosumja, žlehtnobe in hudobije izdali in prodali…
Navadni usrani sužnji, ki so srečni samo, ko so od dreka iz tuje riti napacani, v katero zavestno lezejo…
realno, 20.11.2024 ob 14:43
brezdomka v parizu, 20.11.2024 ob 14:28
Tisti oz. tista, ki meni, da je naslovna zgodba 100% lažna naj prebere knjigo Brezdomka v Parizu, https://www.dobreknjige.si/knjige/brezdomka-v-parizu/
Avtobiografski roman, v katerem avtorica dobesedno čez noč pristane na cesti. Po težkem prepiru s partnerjem v naglici vzame torbico in zvezi na cesto ne vedoč, da se “domov” ne bo mogla več vrniti.
Tri leta je prebila na cesti in zelo podrobno opisuje svoje dno ter dvig z njega. Brez pomoči srčnih in empatičnih ljudi ji seveda nikoli ne bi uspelo.
Večina seveda pojma nima kakšno je življenje na ulici. Večina se niti nikoli ne besede s kakim brezdomcem, da bi izvedeli osebno zgodbo o njem. Jaz imam “srečo” da sem socialna delavka in me marginalne skupine privlačijo. In ja, tudi pri nas se znajdejo čez noč na cesti stari, družine z malimi otroki, skoraj odrasli otroci, itd
Kar se rejništva tiče je samo od tehnika odvisno ali bo rejenec pri njem do zaključka šolanja ali ne. Rejnik ga ima pravico po 18 roj. dnevu dobesedno postavit na cesto, srednja šola pa traja štiri leta, do 19 leta. In tudi rejništvo je zelo boleča tematika.
OK si socialna delavka. Če tako praviš 🙂
Rejniki so v primeru da se še šolajo in jih rejnik več noče pri sebi (kar je redko, ker zakaj bi se denarju odpovedal?) v dijaškem domu. Ali pa v skupinskem domu. Ne pristanejo na cesti. Ostanejo lahko čez noč na cesti, nobenemu pa ni potrebno tam ostati. So pomoči. Začašna bivališča. Zavetišča. Obroki. Vse to obstaja tudi v parizu :). Zakaj nekdo tri leta ne bi pomoči poiskal? Mogoče ker ni vse ok v njegovi glavi. In to je problem. Večina brezdomcev ima neko mentalno motnjo, nekateri hude, v večini še v kombinaciji z odvisnostjo. Če bi bila socialna delavka bi to vedela :). Ni da je na ljubljanskih (ali pa pariških) ulicah kup zdravih (v glavi) ljudi. Nič sramotnega ni to. Sramotno je to da se jim ne pomaga z zdravljenjem. Bi se upala trdit da si ti proti a ne? Proti prisilnemu zdravljenju brezdomcev? Hočeš da imajo svobodo živeti kakor želijo. Čeprav si škodijo.
Se strinjam. Tezko je pa to dopovedati kakšni redki socialni delavki, ki se ukvarja denimo z brezdomci. Ne dajo si določeni organi in organizacija dopovedati, da so to ljudje s težjimi mentalmimi motnjami, ki pogosto niso ozdravljive, nekatere pa zagotovo so. Ne poskrbi pa nihče za njih tako, da bi jih pravilno usmerjal, jim nudil vodstvo. Pri nas za ljudi, ki pridejo iz ustanov psihiatričnega zdravljenja ali so odvisniki od alkohola in drugih substanc ter preostalih motenj ni kadra. Takih ljudi je pa veliko v Lj. Vsi bi morali v posebnih zavodih z ustreznim kadrom. Organizacija
jih le strpa v prostore kjer je samo varnostna sluzba, za medsebojne prepire pa so prepusčeni policiji. . To je sramotno kaj počnejo. Sramotno za mesto Lj. Ti ljudje potrebujejo mentorja in 24 urni nadzor, ker niso sposobni se usmerjati sami. S pomočjo varnostnikov se ne morejo, saj nima varnostna nobene pristojnosti ukrepanja, policija pa ravno tako ni pristojna za reševanje težav, ki so vzrok psihičnih motenj im podobno. Zbežijo zato prenekateri na cesto kjer lahko fehtarijo, se drogirajo etc… Socialna delavka ni potrebna nikomur zgolj za pogovor enkrat na leto, drugih pa ni. S temi ljudmi se nihče ne ukvarja, prepuščemi so sami sebi in kakšni so lahko. Pereča tematika o kateri bo še pisalo na pravem mestu.
Vcasih so fehtali narkomani in klosarji, danes pa tudi navadni ljudje, s tem, da ti navadni fehtajo za hrano.
Pri nas v naselju vcasih kdo stoji pred trgovino in prosi za hrano, ne denar, ampak prav hrano.
Tudi v trgovini vidia revne, ki otroku razlagajo, da ne more dobiti cokoladice ali krofa, mama nabira najcenejse stvari in vsako stvar drzi nekaj casa v rokah in razmislja.
Takim vedno dam, kupim jim polno vrecko raznih stvari, nekaj osnovnih, nekaj priboljska.
to je resnica, 21.11.2024 ob 08:53
Če se razlike večajo to seveda še ne pomeni, da kdo slabše živi.
Samo poglej koliko se je povečala minimalna plača v primerjavi z inflacijo v zadnjih 20 letih.. To se dejanski podatki in ne neko flancanje brez številk.
Katastrofa je gledati podkast
Marcela pri Selakoviču. Kako to truplo noro neumno razmislja. Da je vsega preveč, jaz to po stokrat slišim iz medijev, življenje kot nekoč v bajni Ameriki imamo, da to zdaj z umetno inteligenco že je. Navijači kitajskega komunizma so prepričani kr v eno ideologijo, a je bila ta ideologija enako zaznamovana kot ekstremna poleg fašizmov in diktature. Pa ne omenja on tega. Ne. Zdaj je life pravljica sta bluzila ta dva zmešana zadetka pa to zaradi umetne inteligence.. Noben ne živi v realmosti, pa tako jebeni kot je life, vendar ne. Prekleti lažnivci, vsi ste isti po medijih. Lažete podgane. Težko živimo, ker minimalna plača ne pomeni nič. Niti za hrano ni dovolj , roko na drce ne, če bi hoteli jesti zdravo. In to samo en človek, ki mora jesti trikrat na dan. Večina ima obrok samo enkrat na dan. Zmanjka. Če res kdo ki ni klošar gre na ulico in prosi, je to normalmo za vsakega povprečnega smrtnika Slovenca že skoraj, razen nadutežev, kjer živi samo en v 100 stanovanjih pri nas. Ja pri nas je to, ste kje brali? Ne. Ooo.
Jaz vem kako je ko nimaš za kruh, ko po stanovanju zbiras bakrene kovance in ti na blagajni moški za tabo vrže v obraz kaj se grem, da naj drugič ne hodim v stacuno s tem drobizem. jaz pa v eni roki malo hčerko, ta večja me čaka na izhodu, kupujem pa štruco kruha.
od tega je že nekaj let, sem se pobrala, a spomini ostajajo in zelo dobro vem, kako mi je bilo takrat. delala sem, nisem dobila pravočasno plačano, najemodajalec mi je grozil, dokazovala sem mi da sem zaslužila in da mi bo podjetje plačalo z zamikom. doma pa dva mala otroka, hb skromna in zadovoljna z vsem, hb se premala da bi vedela zakaj jočem.
živela sem v družini, v kateri je oče vse zapil, mama je skrival denar pred njim, rintali smo iz meseca v mesec, si sposojali, vračali, sposojali, vračali … tega nikomur ne privoščim. ampak potem ni kriv da je v tako družino rojen.
prva leta po ločitvi je bilo res res zelo hudo. ne samo da so me prijatelji pustili, tudi družina mi je obrnila hrbet. bivši ni hotel plačevati preživnine, sploh ne vem kako sem preživela prva leta. iz rok v usta, pa še je včasih sfalilo. če bi me najemodajalec postavil pred vrata bi se znašla na cesti. dobesedno. saj nisem vedela kam se obrnit po pomoč.
Propaganda, 21.11.2024 ob 10:23
Katastrofa je gledati podkast
Marcela pri Selakoviču. Kako to truplo noro neumno razmislja. Da je vsega preveč, jaz to po stokrat slišim iz medijev, življenje kot nekoč v bajni Ameriki imamo, da to zdaj z umetno inteligenco že je. Navijači kitajskega komunizma so prepričani kr v eno ideologijo, a je bila ta ideologija enako zaznamovana kot ekstremna poleg fašizmov in diktature. Pa ne omenja on tega. Ne. Zdaj je life pravljica sta bluzila ta dva zmešana zadetka pa to zaradi umetne inteligence.. Noben ne živi v realmosti, pa tako jebeni kot je life, vendar ne. Prekleti lažnivci, vsi ste isti po medijih. Lažete podgane. Težko živimo, ker minimalna plača ne pomeni nič. Niti za hrano ni dovolj , roko na drce ne, če bi hoteli jesti zdravo. In to samo en človek, ki mora jesti trikrat na dan. Večina ima obrok samo enkrat na dan. Zmanjka. Če res kdo ki ni klošar gre na ulico in prosi, je to normalmo za vsakega povprečnega smrtnika Slovenca že skoraj, razen nadutežev, kjer živi samo en v 100 stanovanjih pri nas. Ja pri nas je to, ste kje brali? Ne. Ooo.
minimalna plača je v primerjavi z življenskimi stroški skokovito narasla v zadnjem desetljetju
nerealna inflacija, 21.11.2024 ob 14:05
Stevilke minimalne place so realne.
Procenti inflacije pa nerealni za vsakdanje zivljenje!
Poglej koliko se je podrazilo ogrevanje, elektrika, voda, kruh in mleko, najemnina ali cena nepremicnin ter vse ostalo. Minimalec temu ne sledi!
V zadnjih 5ih letih se el. ni podražila, vse položnice imam praktično iste kot 5 let nazaj. Najemnina je za ene 20% max višja sedaj napram 5 let nazaj, pa še to samo v Ljubljani in kakšnih večjih mestih. Jaz živim 30km iz ljubljane in je najemnina mogoče 10% višja kot je bila 2019, ali pa še to ne. Minimalna plača je šla v petih letih gor za cca 30%. Za hrano sedaj porabim tam nekje 20% več kot par let nazaj.
Ne pomagam več. Ker v večini je razlog lenoba, alkoholizem, droge. Trdno delam, da spodobno živim. Ko sem izgubila službo, sem delala kar sem dobila, medtem ko sem bila na zavodu, čistila hiše, kosila travo. (Brezposelnina ni zadoščala za plačilo najemnine in tekočih življenjskih stroškov). Imam 7. Stopnjo izobrazbe. Lahko bi se pa postavila v kot pa tehtala.