Najdi forum

Splash Forum Starševski čvek Ali v novejše pametne telefone ni možno vstaviti stare sim kartice?

Ali v novejše pametne telefone ni možno vstaviti stare sim kartice?

Imam novejši telefon Samsung Galaxy 5 mini. Tu je možno vstaviti samo microSim kartico, one klasične pa ne. Zanima me če je možno te nove telefone uporabljati na kartico za polnjenje računa ali samo na naročnino?

Kliči tvojega operaterja in ti bodo brezplačno poslali drugo kartico, primerno za nov telefon.

Kot pravi post pred mano, lahko od svojega ponudnika dobiš novo SIM kartico (z isto telefonsko številko) v velikosti, ki ustreza tvojemu novemu telefonu. Pojdi v poslovalnico svojega ponudnika (simobil, Mobitel (oz. zdaj pašejo pod Telekom), Tušmobil,…). Če si naročnik, imajo že vse podatke o tebi, če pa imaš predplačniški paket (na kartice) pa moraš prinesti s seboj še certfikat, ki je bil ob nakupu zraven tvoje SIM kartice (v velikosti kreditne kartice, notri pa je luknja, kjer je bila prej SIM kartica, gor je napisana tudi tvoja PIN in PUK številka). Če tega nimaš več, pa tudi ni nič zgubljenega. Pri svojem ponudniku dobiš proti plačilu te podatke. Kar korajžno pot pod noge! 🙂
P.S. Velikost SIM kartice ni povezana z naročniškim ali predplačniškim paketom. Včasih so bile večje, zdaj pa zaradi šparanja s prostorom pač manjše.

Kva pa vi budalaštite? V vsak telefon vtakneš kakršno koli kartico, samo da tanovi telefoni uporabljajo mikro velikost, kar pomeni, da svojo kartico s škarjami zmanjšaš, saj sem tudi jaz svojo, na youtubu sem pogledala, kako se to naredi. Če pa ti ni do tega pa neseš kartico nekam, lahko k svojemu operaterju, pa ti oni zrežejo.

Lahko seveda, da v tej deželici preproste zadeve potekajo bolj kompleksno, kar me ne bi čudilo.

Starejse simke ne podpirajo LTE recimo. Ce ti to kaj pomeni, ti rezanje nic ne pomaga, ampak moras po novo simko.

Starejse simke ne podpirajo LTE recimo. Ce ti to kaj pomeni, ti rezanje nic ne pomaga, ampak moras po novo simko.[/quote]

Ne vem, iz katerega leta bi bila taka kartica, če iz časa pred mobilnimi telefoni, mogoče iz leta 1983? Saj razumem, kaj hočeš reči, ampak to je pa potem res res stara kartica ..:)

No, saj v redu, se ne mislim kregat.

New Report

Close