Najdi forum

Splash Forum Starševski čvek Ali v Sloveniji obstaja resnična Erin Brokovich?

Ali v Sloveniji obstaja resnična Erin Brokovich?

Verjetno ga ni človeka, ki si ne bi pogledal ta film. Erin kot ameriška okoljska aktivistka se je v resničnem življenju borila proti krivicam ljudi, ki so zbolevali za rakom zaradi onesnažene podzemne vode, ki jo je povzročilo vplivno podjetje.

V filmu je menda igrala tudi prava Erin, imela je majhno vlogo. Mene pa zanima, ali je v Sloveniji nekdo, ki bi opozarjal na okoljske svinjarije, stopil na prste farmacevtski in zdravstveni mafiji? Ali ima pri nas kdo toliko poguma in volje, da se loteva teh problemov? Vem da ogromno svojega znanja in časa prispeva samostojni okoljevarstvenik Anton Komat, predava, ljudi ozavešča o raznih problematikah, a kot en sam žal ne zmore nič. Državne institucije so same sebi namen, pesek v oči ljudem. Sploh kot sta varuh pacientovih in človekovih pravic. Okoljska in zdravstvena inšpekcija delata kaj?

Ali obstaja nekdo, ki bi opozarjal na vse svinjarije, ki se dogajajo v zdravstvu, sodstvu? Pa še kje.

Uroš Macerl in Lafarge. Zanimivo, če ni filma ni spomina .. guglaj.

Odgovor na objavo uporabnika
Grenivka422, 07.11.2024 ob 11:44

Verjetno ga ni človeka, ki si ne bi pogledal ta film. Erin kot ameriška okoljska aktivistka se je v resničnem življenju borila proti krivicam ljudi, ki so zbolevali za rakom zaradi onesnažene podzemne vode, ki jo je povzročilo vplivno podjetje.

V filmu je menda igrala tudi prava Erin, imela je majhno vlogo. Mene pa zanima, ali je v Sloveniji nekdo, ki bi opozarjal na okoljske svinjarije, stopil na prste farmacevtski in zdravstveni mafiji? Ali ima pri nas kdo toliko poguma in volje, da se loteva teh problemov? Vem da ogromno svojega znanja in časa prispeva samostojni okoljevarstvenik Anton Komat, predava, ljudi ozavešča o raznih problematikah, a kot en sam žal ne zmore nič. Državne institucije so same sebi namen, pesek v oči ljudem. Sploh kot sta varuh pacientovih in človekovih pravic. Okoljska in zdravstvena inšpekcija delata kaj?

Ali obstaja nekdo, ki bi opozarjal na vse svinjarije, ki se dogajajo v zdravstvu, sodstvu? Pa še kje.

Erin se je borila proti podjetju, pri nas bi se moral proti globoki državi. Imamo kar rabimo, hočemo in si zaslužimo. Dvajset let vlačimo trento za nek drobiž po medijih, po kanalih pa miljarde, ne miljoni, v trideset let trajajoči pralnici takoh, ki jim samostojnost ni bila intimna opcija in bodo naredili vse, da jo zapravijo. Boste imeli še priložnosti, da nas zahebete. Na sceno se vrača največji rop.

Ne moreš to, 07.11.2024 ob 11:54

Erin se je borila proti podjetju, pri nas bi se moral proti globoki državi. Imamo kar rabimo, hočemo in si zaslužimo. Dvajset let vlačimo trento za nek drobiž po medijih, po kanalih pa miljarde, ne miljoni, v trideset let trajajoči pralnici takoh, ki jim samostojnost ni bila intimna opcija in bodo naredili vse, da jo zapravijo. Boste imeli še priložnosti, da nas zahebete. Na sceno se vrača največji rop.

Res je vse povezano s političnimi prašiči in lažnivimi mediji, tudi Rop je res “biserna” izbira. Sem bila negativno presenečena, katere ljudi vlačijo nazaj na površje. Tiste, ki so že zajebali državo. Toliko o novih obrazih.

Mislim da bi tudi manjša skupina ljudi ali civilna iniciativa težko karkoli izboljšala in pripomogla k boljšemu stanju. V sodstvo in zdravstvo pa se nihče ne upa dregat! Sprejeti pa so takšni zakoni, da za eno napačno besedo si lahko ob premoženje ali v zaporu.

Anonimno 9745, 07.11.2024 ob 11:52

Uroš Macerl in Lafarge. Zanimivo, če ni filma ni spomina .. guglaj.

Ja res je, hvala. Zelo odmevno, se spomnim, ta človek je imel voljo. V sedanjih časih zdaj to ne bi bilo več možno.

Grenivka422, 07.11.2024 ob 12:06

Ja res je, hvala. Zelo odmevno, se spomnim, ta človek je imel voljo. V sedanjih časih zdaj to ne bi bilo več možno.

Kako da ne, saj je aktiven v politiki in vedno v prvih vrstah. Če bi ga spremljala bi lahko vedela, kje vse se dela sranje.

Anonimno 9745, 07.11.2024 ob 12:10

Kako da ne, saj je aktiven v politiki in vedno v prvih vrstah. Če bi ga spremljala bi lahko vedela, kje vse se dela sranje.

A res, hvala za informacijo. Res nisem vedela, zadnje čase bolj malo spremljam nekatere stvari. Bom poguglala.

To glede JEK2 sem sicer vedela, jaz sem bolj imela v mislih če kdo deluje samostojno kot posameznik, ki ni vezan na stranke in organizacije. Je pa Lafarge bil res unikum v Sloveniji.

In vsa čast vsem, ki kakorkoli opozarjajo na muti posle globoke države.

V eni veliki Ameriki je Erin uspela, v zlovenistanu ne bi mogla nič. Fental bi jo v dveh dneh. UDBA deep state premočni.

In kdo ali kaj ti brani, da bi bila to ti? Zakaj vedno drugi?

Grenivka422, 07.11.2024 ob 12:22

A res, hvala za informacijo. Res nisem vedela, zadnje čase bolj malo spremljam nekatere stvari. Bom poguglala.

Zanimivo da pluvaš čez vse, obenem pa nimaš pojma kaj se dogaja. To se mi zdi fascinantno. Ne spremljaš, veš pa vse in mnenje imaš o vsem. Zanimivo.

Anonimno 9745, 07.11.2024 ob 14:41

Zanimivo da pluvaš čez vse, obenem pa nimaš pojma kaj se dogaja. To se mi zdi fascinantno. Ne spremljaš, veš pa vse in mnenje imaš o vsem. Zanimivo.

Pljuvam in kritiziram samo tiste stvari, ki jih recimo dovolj dobro poznam in jih redno spremljam. Če nekaj ne spremljam, ne pametujem. Vsega pa tudi ne spremljam, čuvam živce. Pa tudi TV ne gledam. Včeraj je bila izjema, sem gledala žalostne face pop grezničarjev. Se pa vedno zavzemam za malega človeka, za pravico in resnico.

Bom pa hvaležna za vsako informacijo o resnih posameznikih aktivistih, področje zdravstva in okolja.

Anonimno 1865, 07.11.2024 ob 14:12

In kdo ali kaj ti brani, da bi bila to ti? Zakaj vedno drugi?

Jaz se borim v sklopu trenutnih zmožnosti, za kaj več pa nimam pogojev. Lahko pa na forumu opozorim na svinjarije v državi.

Pa moraš imeti veliko znanja, biti človekoljub in neupogljiv. Taki junaki so na svetu redki zato o takih herojih snemajo filme.

Za to, 07.11.2024 ob 18:16

Pa moraš imeti veliko znanja, biti človekoljub in neupogljiv. Taki junaki so na svetu redki zato o takih herojih snemajo filme.

Če si gledala film si videla, da Erin ni imela nobenega posebnega znanja, samo zdravo kmečko logiko in velik volje. Podobno kot Macerl pri nas.

Grenivka, v tej temi pljuvaš čez stvari ki jih ne poznaš in po lastnih besedah ne spremljaš.

Grenivka, samo, da te opomnim. Predvidevam, da si Slovenka in ponosna na svoj jezik.

Pišeš: “Verjetno ga ni človeka, ki si ne bi pogledal ta film.”

Drugič se vprašaj “KOGA ALI ČESA človek ne bi pogledal? Odgovor je: TEGA FILMA.

Drugače je tvoje izražanje lepo in dokaj pravilno, torej cveka ne morem dati.🙂

Vem da je TEGA 😃 občasno hitim in adijo slovnica.

*

Moja tema je bolj vprašanje za vse, da kdo napiše predlog ali poda kak info. Kaj pa jaz vem in ne, pa vem samo jaz. Poanta teme je, da pri nas ne obstaja noben podoben Erin, ki bi res šel skozi vse to. Večinoma se tudi tisti, ki se še na kaj spoznajo, opozarjajo, hitro priključijo strankam ali sami postanejo politiki. Mnogi pa se bojijo izpostavit, ravno zaradi takih kot je ta forum.

Lado Troha OPS, za njega vem, da se bori za pravo stvar, samo se primitivci norčujejo iz njega. Saj pride dan, ko se bo izkazala resnica…

New Report

Close