Ali v tej situaciji smem voziti avtomobil?
Včeraj sem iz sodišča prejel sklep na moj predlog za odložitev izvršitve prenehanja veljavnosti vozniškega dovoljenja.
Predlogu je sodišče ugodilo.
Dobil sem preizkusno dobo 12 mesecev in udeležitev na edukacijsko delavnico v obsegu 6 ur kamor sem se že prijavil.
V 15 dneh od prejema tega sklepa moram sodišču predložiti dokazilo o vključitvi v ustrezni program.
V sklepu sodišča je tudi navedeno, da preizkusna doba(12 mesecev) začne teči naslednji dan torej danes.
Ali v tem primeru lahko vozim avtomobil, ker pri sebi fizično nimam vozniškega dovoljenja niti ne piše kako ga pridobim. Mi ga pošljejo po pošti ali moram na upravno enoto?
V sklepu piše, da v preizkusni 12 mesecev ne smem narediti hujšega prekrška oz. Da moram izpolniti vse obveznosti iz tega sklepa( v roku 15. Dni moram sodišču predložiti dokaz, da sem se prijavil na edukacijsko delavnico) v nasprotnem primeru bo sodišče preklicalo odložitev izvršitve prenehanja veljavnosti vozniškega dovoljenja.
ALI SE TOREJ LAHKO USEDEM ZA VOLAN?
Hvala za odgovore.
Anonimno 3499, 23.11.2024 ob 18:20
Ko te na cesti ustavi policija, navadno rečejo: prometno in vozniško, prosim.
Torej iz tega lahko sklepamo, da dokler nimaš vozniške izkaznice pri sebi, ne moreš vozit.
Nevem..lahko voziš tudi s kartončkim če si ravnokar naredil vozniški izpit in s tem dokazuješ svojo vozniško sposobnost?
Anonimno 3088, 23.11.2024 ob 18:46
Verjetno pa si si pravilno prislužil takšno kazen.
Seveda sem si zaslužil kazen, ker sem pred pol leta peljal pod vplivom thc ja. O čemer govorim danes pa je to, da sem dobil pogojno izpit nazaj. V kolikor v roku 12 mesecev ne naredim hujšega prekrška pa se beseda pogojno izbriše. Torej ne govorimo več o kazni ampak o tem, da je sodišče ugodilo mojemu predlogu in mi pogojno vrnila izpit.
V tem primeru še ne smeš vozit. Če prav vem, dobiš vozniško na dom s priporočeno pošto. Ko jo dobiš, lahko voziš. Ko boš končal delavnico, moraš potrdilo o opravljeni delavnici dostaviti sodišču. Svetujem, da le to pošlješ priporočeno. Kdaj začne teči pogojna kazen, lahko izveš na sodišču, kamor pokliči. Pazi, da si datume ne razlagaš po svoje, ker te lahko nese. Ko lahko dejansko začneš voziti, pa zelo pazi, da ne pridelaš ene kazenske točke, ker ti v tem primeru sledi odvzem vozniške in moraš ponovno opravljat izpit. Želim ti, da se vse lepo izteče in srečno na poti.
driver114, 23.11.2024 ob 20:34
V tem primeru še ne smeš vozit. Če prav vem, dobiš vozniško na dom s priporočeno pošto. Ko jo dobiš, lahko voziš. Ko boš končal delavnico, moraš potrdilo o opravljeni delavnici dostaviti sodišču. Svetujem, da le to pošlješ priporočeno. Kdaj začne teči pogojna kazen, lahko izveš na sodišču, kamor pokliči. Pazi, da si datume ne razlagaš po svoje, ker te lahko nese. Ko lahko dejansko začneš voziti, pa zelo pazi, da ne pridelaš ene kazenske točke, ker ti v tem primeru sledi odvzem vozniške in moraš ponovno opravljat izpit. Želim ti, da se vse lepo izteče in srečno na poti.
No to me je zanimalo. Torej dobim vozniško dovoljenje po pošti in ne rabim nikamor hodit? Sodišču moram poslati dokazilo o prijavi na delavnico in ja…verjetno kasneje tudi dokazilo o opravljeni delavnici.
Kar se tiče pogojne dobe v sklepu lepo piše, da poizkusna doba začne veljati dan po prejemu tega sklepa torej danes. Za to me je begalo ali lahko vozim kljub temu, da pri sebi nimam vozniškega dovoljenja, ki pa ga bom torej prejel po pošti.
Kar se tiče prejema 1 kazenske točke pa nisem prepričan. V sklepu s sodišča piše, da ne smem narediti HUJŠEGA prekrška oz. Da moram opraviti vse kar mi je nakožilo sodišče(za enkrat moram v roku 15 dni poslati dokazilo o prijavi na delavnico , na katero sem se elektronsko prijavil danes in ga bom pridobil v 3 delovnih dneh)
V kolikor to ne storim, bo zadeva preklicana in poiskusna doba bo šla papa. Lp
Ena mama, 24.11.2024 ob 06:06
NE!
In hvala, ker NE!
Tip vas je lepo vprašal, sedaj se pa spravljate nadenj kot da je zločinec ker je vozil s thc v krvi.
za vrag ostane v krvi še dolgo po zakajanju, sam odločno zavračam uživanje mamil, za vas pa , na referendumu o konoplji ste glasovali ZA, tu pa človeka napadate kakšen da je !
Se zavedate da ste s podporo thc ravno vi tisti kateri ste povzročili situacijo ko bo dejansko zakajen folk na cesti !
Ne vemo kaj tocno ti pise na sklepu, ponavadi pa dobijo kontrolni pregled na medicini dela, prometa in sporta. Le ta doloci na podlagi psiholoskega testa katero delavnico moras opravit in ti izda spricevalo za dolocen cas. To potem predlozis sodiscu, ki izda sklep. Povprasaj tudi na UE oddelek prometa.
Pa ne vozi pod vplivom cesarkoli v bodoce, ker nisi sam v prometu!
Anonimno 10651, 24.11.2024 ob 10:07
Ne vemo kaj tocno ti pise na sklepu, ponavadi pa dobijo kontrolni pregled na medicini dela, prometa in sporta. Le ta doloci na podlagi psiholoskega testa katero delavnico moras opravit in ti izda spricevalo za dolocen cas. To potem predlozis sodiscu, ki izda sklep. Povprasaj tudi na UE oddelek prometa.
Pa ne vozi pod vplivom cesarkoli v bodoce, ker nisi sam v prometu!
Vse to sem že opravil in za to je sodišče ugodilo mojemu predlogu in mi začasno vrnilo voz. Dovoljenje. Sprašujem samo ali se lahko vozi, ker trenutno voz. Dovoljenja še nimam pri sebi. Baje mi ga bodo poslali po pošti v tem času pa ne upam za volan čeprav v sklepu s sodišča lepo piše, da mi je poizkusna doba, ki traja 12 mesecev začela teči včeraj
repica333, 23.11.2024 ob 20:50
No to me je zanimalo. Torej dobim vozniško dovoljenje po pošti in ne rabim nikamor hodit? Sodišču moram poslati dokazilo o prijavi na delavnico in ja…verjetno kasneje tudi dokazilo o opravljeni delavnici.
Kar se tiče pogojne dobe v sklepu lepo piše, da poizkusna doba začne veljati dan po prejemu tega sklepa torej danes. Za to me je begalo ali lahko vozim kljub temu, da pri sebi nimam vozniškega dovoljenja, ki pa ga bom torej prejel po pošti.
Kar se tiče prejema 1 kazenske točke pa nisem prepričan. V sklepu s sodišča piše, da ne smem narediti HUJŠEGA prekrška oz. Da moram opraviti vse kar mi je nakožilo sodišče(za enkrat moram v roku 15 dni poslati dokazilo o prijavi na delavnico , na katero sem se elektronsko prijavil danes in ga bom pridobil v 3 delovnih dneh)
V kolikor to ne storim, bo zadeva preklicana in poiskusna doba bo šla papa. Lp
Čutim nek strah v tvojem pisanju. Ne skrbi, predvidevam da je najhujše že za tabo. Iz vsake slabe stvari naj bi potegnili nekaj dobrega, torej ni se k sreči nobenemu nič zgodilo. Vseeno pokliči policijo in na sodišče in jih to vprašaj, morda ti dajo kakšno potrdilo za ta vmesni čas. Zavedaj pa se, da policija ni na strani ljudi, če bi policistu zaznali THC, bi ga nagradili ali skrili na drugo delovno mesto.
Anonimno 2766, 24.11.2024 ob 06:50
Ne smeš, brez vozniške pri sebi ne.
Sicer ne razumem teh pogojnih. Enkrat drogeraš, pijanec norec. Vedno drogeraš, pijanec ali norec. To bi moral bit trajen odvzem brez možnosti ponovne pridobitve. Saj ste odrasli in potem tudi nosite posledice svojih dejanj.
To je le vaše mnenje. KAZNI so za to, da človek spozna, da je naredil napako in jo ima možnost popraviti. Po vaši logiki bi vsakega, ki je naredil kaznivo dejanje in so ga poslali v zapor pustili tam kar do konca življenja? V pol leta sem opravil kontrolni pregled, kjer sem dokazal, da sem čist, 8 tednov tedensko hodil na testiranja za vse droge in bil čist. Ker sem sodišču dokazal, da sem pripravljen narediti vse, da obdržim izpit je na podlagi tega presodilo, da mi pogojno vrne vozniško dovoljenje. Seveda pa sem plačal tudi kazen in stroške sodišča(par tisočakov) in je zaleglo, da za volan ne bom več hodil pod vplivom prepovedanih substanc. Naj na tem mestu še povem, da smo s prijatelji ob 3 zjutraj skadili joint. Ob 8 h zjutraj, ko nisem več čutil zadetosti sem šel v službo in na poti tja me je ustavila policija in test je pokazal, da sem pozitiven na thc. To ne govorim za izgovor ampak dejstvo je, da sem se čutil povsem sposobnega za vožnjo. Alkohola pa sploh ne pijem. Lp
Grenivka422, 24.11.2024 ob 14:22
Čutim nek strah v tvojem pisanju. Ne skrbi, predvidevam da je najhujše že za tabo. Iz vsake slabe stvari naj bi potegnili nekaj dobrega, torej ni se k sreči nobenemu nič zgodilo. Vseeno pokliči policijo in na sodišče in jih to vprašaj, morda ti dajo kakšno potrdilo za ta vmesni čas. Zavedaj pa se, da policija ni na strani ljudi, če bi policistu zaznali THC, bi ga nagradili ali skrili na drugo delovno mesto.
Hvala za odgovor. Najhujše je za mano in ne gre za strah. Samo bega me, ker v sklepu piše, da je poizkusna doba začela teči včeraj jaz pa nevem ali mi vozniško dovoljenje pošljejo ali ga moram kam iskat. Lp