Ali v tej situaciji smem voziti avtomobil?
repica333, 23.11.2024 ob 15:44
Včeraj sem iz sodišča prejel sklep na moj predlog za odložitev izvršitve prenehanja veljavnosti vozniškega dovoljenja.
Predlogu je sodišče ugodilo.
Dobil sem preizkusno dobo 12 mesecev in udeležitev na edukacijsko delavnico v obsegu 6 ur kamor sem se že prijavil.
V 15 dneh od prejema tega sklepa moram sodišču predložiti dokazilo o vključitvi v ustrezni program.
V sklepu sodišča je tudi navedeno, da preizkusna doba(12 mesecev) začne teči naslednji dan torej danes.
Ali v tem primeru lahko vozim avtomobil, ker pri sebi fizično nimam vozniškega dovoljenja niti ne piše kako ga pridobim. Mi ga pošljejo po pošti ali moram na upravno enoto?
V sklepu piše, da v preizkusni 12 mesecev ne smem narediti hujšega prekrška oz. Da moram izpolniti vse obveznosti iz tega sklepa( v roku 15. Dni moram sodišču predložiti dokaz, da sem se prijavil na edukacijsko delavnico) v nasprotnem primeru bo sodišče preklicalo odložitev izvršitve prenehanja veljavnosti vozniškega dovoljenja.
ALI SE TOREJ LAHKO USEDEM ZA VOLAN?
Hvala za odgovore.
Pojdi na Bus, boš videl kako to izgleda. Ti bo najboljši nauk, za v prihodnje, če boš po cesti vozil vinjen…če te to ne strezni…ga raje pusti tam kjer ga imajo…zate in za druge najboljše…zamisli se
Anonimno 42295, 24.11.2024 ob 19:05
Pojdi na Bus, boš videl kako to izgleda. Ti bo najboljši nauk, za v prihodnje, če boš po cesti vozil vinjen…če te to ne strezni…ga raje pusti tam kjer ga imajo…zate in za druge najboljše…zamisli se
90% ljudi uporablja telefon, medtem ko vozi. Vožnja s telefonom je enaka, če ne hujša tisti, ko nekdo vozi pod vplivom droge ali alkohola.
Anonimno 10651, 24.11.2024 ob 10:07
Ne vemo kaj tocno ti pise na sklepu, ponavadi pa dobijo kontrolni pregled na medicini dela, prometa in sporta. Le ta doloci na podlagi psiholoskega testa katero delavnico moras opravit in ti izda spricevalo za dolocen cas. To potem predlozis sodiscu, ki izda sklep. Povprasaj tudi na UE oddelek prometa.
Pa ne vozi pod vplivom cesarkoli v bodoce, ker nisi sam v prometu!
No, pol bi jest sla s to odlocbo na Ue in da ti dajo novo voznisko, na kateri je datum omejen za obdobje, ki ti velja. Brez dokumenta pa se na tvojem mestu nebi vozila, ker si na pogojni.
Anonimno 10651, 24.11.2024 ob 20:40
No, pol bi jest sla s to odlocbo na Ue in da ti dajo novo voznisko, na kateri je datum omejen za obdobje, ki ti velja. Brez dokumenta pa se na tvojem mestu nebi vozila, ker si na pogojni.
Bom šel danes na policijo vprašat.
Hvala za odgovor, lp
…, 24.11.2024 ob 19:16
90% ljudi uporablja telefon, medtem ko vozi. Vožnja s telefonom je enaka, če ne hujša tisti, ko nekdo vozi pod vplivom droge ali alkohola.
Thc je hudič, ker se zelo počasi izloča in tudi če se po 5 urah po skajenem jointu usedeš za volan in se počutiš sposobnega za vožnjo ti bo lizika pokazala pozitivno. Da ne govorim o urinskih in krvnih testih kjer se alkohol, kokain, heroin in druge droge izločijo po nekaj urah ali dneh…thc pa rabi 1-8 tednov ali več, da se izloči….
Grof, 24.11.2024 ob 19:27
seveda da smeš. Samo dobiti te ne smejo.
- Ja ampak meni poizkusna doba že teče in moram samo priti do vozniške, ki je fizično nimam pri sebi. Se pravi, da če me dobijo največ kar dobim dobim kazen, ker vozniške nimam pri sebi? In če se policaju lepo opravičim, sem prijazen in mu razložim celo zadevo lahko reče aha ok in še te kazni ne dobim? Se mi je že zgodilo, da sem vozil brez voz. Dovoljenja in bil prijazen do policaja in mi je vse skupaj spregledal in nisem dobil kazni. Se pa ne strinjam, da dokler te za nekaj ne dobijo je vse ok…
sporočam vam, da sem bil na upravni enoti in so mi vrnili vozniško dovoljenje! Vsem se zahvaljujem za odgovore še posebej pa tistim, ki jim ni bilo v prvem planu karkoli mi pomagati ampak mi očitati, da sem pijanec(ne pijem), drogeraš(se ne drogiram), da bi mi vozniško vzeli trajno itd…sporočam vam, da imam vozniško zdaj pri sebi za to pazite na cesti, da ne naletite na mene😜. Ker sem drogeraš sem brez problema pol leta držal abstinenco tudi kar se tiče thc ja in ne čutim nobene potrebe po jointih in niti ne vidim smisla, da bi občasno kakšnega prižgal. Če pa že to zagotovo ne bo manj kot 24ur pred vožnjo. Lp vsem!