Najdi forum

Splash Forum Starševski čvek Ali vam je kakšen prijatelj brez razloga obrnil hrbet ?

Ali vam je kakšen prijatelj brez razloga obrnil hrbet ?

Ali se vam je že kdaj zgodilo, da vam je dotlej dober prijatelj ali prijateljica brez razloga in brez opozorila obrnil/a hrbet, vas začel/a ignrorirati in vam ni niti povedala, zakaj se tako vede (če ste ga/jo vprašali, zakaj se tako vede, je odgovoril/a “nimam časa” ali nekaj podobnega – s tem, da v mnogih letih, ki so sledila, ni imel/a niti enkrat samkrat časa, da bi vam pojasnil, da bi se z vami pogovoril)?

Mislim no, nihče ne obrne hrbta prijatelju kar tako brez razloga. 🙄

Saj mogoče je bil razlog, ampak mi noče povedati.

2 leti me je vsak teden vabila na kavo. 2 leti vsak teden 2 uri globokih klepetov z njo.

Bila pri meni, dala mi marmelado. 2x.

Povabila me je v društvo, kjer dela.

Pridem v društvo, zahteva, da hodim v društvo, a z menoj se nima časa pogovarjati. Tudi v času, ko ne dela, nima več časa za kavice in pogovore.

Ne morem ji niti pojasniti, da me hoditi v društvo ne zanima. Gre se za eno dobrodelno organizacijo.

Odgovor na objavo uporabnika
hljkččlj, 18.12.2023 ob 20:26

Ali se vam je že kdaj zgodilo, da vam je dotlej dober prijatelj ali prijateljica brez razloga in brez opozorila obrnil/a hrbet, vas začel/a ignrorirati in vam ni niti povedala, zakaj se tako vede (če ste ga/jo vprašali, zakaj se tako vede, je odgovoril/a “nimam časa” ali nekaj podobnega – s tem, da v mnogih letih, ki so sledila, ni imel/a niti enkrat samkrat časa, da bi vam pojasnil, da bi se z vami pogovoril)?

……kaj se je zgodilo pri tebi?

Ja dvakrat. Sestra,  zelo dobro sva se razumeli, me je brez nekega vidnega razloga odrezala in mi je dala nož v hrbet. En dan sem bila na ignor.  Prijateljica, ko sem izgubila službo, je ugotovila da sem premalo fancy zanjo, začela me  jeignorirati brez razloga. Pa še nisva ne skregali, niti prišli v kakršen koli konflikt. Samo en dan sem bila na ignor. Prej sem ji bila ves čas v pomoč, ji pomagala, finančno. Ko sem izgubila službo, me je odrezala. Boli, jaz ne bi mogla tako delati z ljudmi . eni pa z lahkoto

Ja o best frendici nisem slišala ze več mesecov in niti nevem zakaj. Prej sem jo večkrat jaz klicala tudi ona mene. Jaz sem ji nazadje pisala tako da ne bo samo iz moje strani ker ni fer tudi ce sva bile bff se mora potruditi vsaj tistih 5min vzeti in pisati če ima kaj takega mi mora povedati kaj se dogaja.

Ni res da nima časa vsak ima čas. Tudi nevem zakaj se je oddaljila od mene

Eni se vedno ne razlocite med znanci in prijatelji. Niso vsi, ki jih poznate prijatelji. To so znanci. Za prijateljstvo je potrebno veliko vec kot osnovno poznanstvo.

Ljudje pridejo, ljudje grejo. Nič posebno hudega.  Malo se analiziraj. Zase vem, da me je nekaj tako imenovanih prijateljic odpikalo, ker sem pač bolj kot ne nekoristna. Brez zvez in poznanstev, brez denarja, da bi jim ga posojala, pa še kaj bi se našlo. Bila sem jim samo za veliko uho in rama za jokanje, dokler niso dobile kaj bolj koristnega. Ampak res jih ne pogrešam.

Kaj pomeni zate obrniti hrbet?

Mislim, da je v teh primerih zadaj neka motnja, psihična. Ni hudič, da človek ne bi našel 5 minut in povedal, kaj je narobe. In seveda poslušal odgovor. Saj nismo bili tako vzgojeni. Kruto !

Tinkara956, 18.12.2023 ob 21:17

Eni se vedno ne razlocite med znanci in prijatelji. Niso vsi, ki jih poznate prijatelji. To so znanci. Za prijateljstvo je potrebno veliko vec kot osnovno poznanstvo.

Nimaš prav. V mojem primeru je bila to najboljša prijateljica. Oseba s katero sem delila vsakodnevne občutke, čustva, doživetja. Ki sem ji ogromno pomagala, moralno, finančno. In ko sem izgubila službo , me  je odrezala, ni več odgovarjala na email, telefon, SMS. Čista ignoranca. Pa se nisva niti skregali, niti prišli v najmanjši spor. Nič . To bi mi bilo lažje, bi razumela. En dan me je samo začela ignorirati. Ni se odzvala na moje prošnje, kaj je narobe. Tišina. Naj pa ostane tišina. Ampak meni so to res čudni ljudje . Da tako nekoga odrežeš, je zelo podlo, ker druga stran nima možnosti povedati svojih občutkov.

Zelo podobna je moja izkušnja. Čez noč konec prej prijetnega druženja v prostih dnevih, zaupanja, potem le še nekaj stikov po telefonu. Na vprašanje nisem dobila jasnega in konkretnega odgovora, kaj je šlo narobe. Mora to biti res neka psihična motnja, kot zgoraj ena piše.

Ni se mi zgodilo nikoli. Mogoče zato, ker ne pustim, da bi me kdo ignoriral. Pridem na vrata in vprašam kaj je problem, če je treba. Sploh, če bi bile prijateljice. Ma ni teorije, da mi mrkne in da jaz ne vem zakaj. Če sem kaj kriva, bi se opravičila. Če ima kakšne težave, bi jih skupaj reševale. Da utihne “brez razloga”, pa da ne vprašam zakaj, se preprosto ne more zgoditi.

Soft, lahko se zgodi. Ko prideš na vrata in se zmuzneš noter, pokliče policijo. Čeprav seveda ne pridejo, brez besed čaka, da odideš. Ja, to obstaja ! 😔

Soft, toliko dostojanstva pa menda že premoreš, da ne rineš na silo, če te nekdo očitno odpika, brez da bi imel jajca povedat, kaj ga moti, no..

Dodajam… ob jasno postavljenemu vprašanju zakaj noče več sodelovat.

Ja tako ene 2x, 3x sem dobil nož v hrbet:

– prvi je bil prijatelj iz otroštva, skupaj nabijala igrce, hodla ven, ipd fore… nakar mi naenkrat začne govorit, da mu ne dovolijo ven ipd fore… nakar izvem naslednjega dne ko naj bi se doma učil, da je bil s kolegi zunaj, kaj o men razlaga naokol (laži) in da je na urgenci, ker mu je v roki raznesl pedarto. Pizda gnila pa žrla pr nas vsak vikend kosilo, hodla zraven na kak izlet in spraševala za nasvete. Pač tipičen slovenski pizdun.

– drugi je bil sodelavec v drugi firmi in član teama. Mi mu šlo in mu je cel team pomagal, kdo kaj naredil namesto njega, da si je prišel noter z znanjem in posledično seveda nismo svojega naredili do konca (zato je bil znotraj istega dneva delo narejeno kasneje kot je bilo zableženo). Razvil smo pravi prijateljski odnos. Po 2 letih dela je dobil tudi priporočilo za dvig plače in napredovanje… kaj je pa kurba naredila: ves čas je pošiljala glavnemu šefu, podlasica smrdljiva pofukana, kako naši worklogi ne klapajo časovno in vsako napako v teamu poročala naprej.

Ta dva dogodka sta me naučila gledat na svet z drugimi očmi in sfiltriral sem svoje “prijatelje” in znance, ki so hodili na obiske zaradi naše uspešnosti in se hodili družit zato, da bi bili pomembni, na nekaj ljudi (preštejem na prste), vse ostale pizdune sem pa odfukal iz lajfa. Služba, je odnos strogo profesionalen, nobenih prijateljev, ovinkov, vse se naredi po pravilih in reglcih. Priporočila za napredovanja, poročila o podrejenih strogo po vnaprej znanem pravilniku, izvedba nalog in dela strogo pisno in po pravilih (ravno zaradi slednjega je super dela za večjo korporacijo, švicarji in američani so zakon glede tega). Bližnjic, “rešitev za prijatelje” ni. Se najde občasno kakšna ameba, ki mu strog in hladen odnos ni všeč, ampak ti so ponavadi kakšni balkanski mešetarji, ki bi se švercal na račun drugih.

Potem se človek še nauči skrit finančno stanje pred slovensko foušarijo in pogovarjat s slovenskimi firbci, nauči podobnega otroke in končno se naseli mir. Sedaj ko sem se preselil v tujino imam pa končno mir pred slovensko zaplakanostjo, širjenjem firbcev in gledanjem kaj kdo ma… tu je normalno da kako stvar maš.

Bah, 18.12.2023 ob 22:29

Soft, lahko se zgodi. Ko prideš na vrata in se zmuzneš noter, pokliče policijo. Čeprav seveda ne pridejo, brez besed čaka, da odideš. Ja, to obstaja ! 😔

Za vaš primer ne vem, ker ne vem kaj je razlog, da vas nekdo, ki vam je prijatelj, ignorira. Verjetno je prišlo do kakšnega spora ali kaj..?

V prijateljstvu ni dostojanstva, ni prostora za ego, sploh če prijateljica trpi, tako ali drugače.. očitno nekaj je, če se zapira vase. Vsaj jaz imam take prijateljice, ki si vse povemo. Če bi katera utihnila, bi bilo res hudo in če sem jaz kriva za to, bi me požrlo od hudega in bi naredila VSE da se opravičim, odkupim, popravim, karkoli sem zafrknila. Če je pa ona tista, ki ima težave, je nikoli ne bi pustila same v težavah. Pa tudi če je koga ubila, bi šla po lopato in ji pomagala skriti truplo.

Tudi jaz imam nekaj drugih prijateljic, ki si vse povemo, že skozi vse življenje.  Ena je pa mrknila, brez da bi bila sposobna se izkašljat. Soft ti si preveč pametna. Beri “misliš, da si”.

Kiki890, 18.12.2023 ob 23:14

Tudi jaz imam nekaj drugih prijateljic, ki si vse povemo, že skozi vse življenje.  Ena je pa mrknila, brez da bi bila sposobna se izkašljat. Soft ti si preveč pametna. Beri “misliš, da si”.

Ti pa si zelo nevljudna, pa še nesramna in ne znaš se obnašati na javnem forumu. In? Kaj boš zdaj?

Soft, ali bereš površno ali ne razumeš povedanega?

Kiki890, 18.12.2023 ob 23:31

Soft, ali bereš površno ali ne razumeš povedanega?

Zakaj žališ? Preberi kaj pišeš pa se vprašaj kaj sem ti jaz, da mi pišeš take nesramne komentarje? A se poznamo? Ne. Torej? Kakšne probleme imaš, da žališ neznance na forumu?

Soft, nobenega spora ni bilo. Saj ravno zaradi neznanega razloga bi se človek rad zmenil. Prišla sem do spoznanja, da pravzaprav nikogar zares ne poznamo. Celo najbližjih, žal.

No, saj večina ljudi je pa, Bogu hvala, normalna. Imam tudi jaz dve super prijateljici že 40-50 let. 🙂

Bah, 18.12.2023 ob 23:58

Soft, nobenega spora ni bilo. Saj ravno zaradi neznanega razloga bi se človek rad zmenil. Prišla sem do spoznanja, da pravzaprav nikogar zares ne poznamo. Celo najbližjih, žal.

No, saj večina ljudi je pa, Bogu hvala, normalna. Imam tudi jaz dve super prijateljici že 40-50 let. 🙂

Če ne moreš nič, ne moreš nič. Tako je, tako mora bit… Sem pa vesela zate, da imaš fajn prijateljici.. to je po mojem največji in najbolj vreden zaklad.

Kdo v teh časih še verjame v prijateljstva. Časi romantike so minili z osamosvojitvijo.

Mene so prijateljstva z zatohlim in prerečunljivim malomeščanstvom razočarala. Tisti ruralni predeli pa so še hujši; zabiti in zaplankani. Veliko večino sem odpikal.

Pumpanje ega, eno samo jebeno pumpanje ega. Gorje tik-tok generacijam. Te so še na slabšem.

New Report

Close