Najdi forum

Splash Forum Starševski čvek Ali vam je kakšen prijatelj brez razloga obrnil hrbet ?

Ali vam je kakšen prijatelj brez razloga obrnil hrbet ?

Odgovor na objavo uporabnika
ANA902, 19.12.2023 ob 16:52

jaz sem603, 19.12.2023 ob 16:41

hljkččlj, 18.12.2023 ob 20:26

Ali se vam je že kdaj zgodilo, da vam je dotlej dober prijatelj ali prijateljica brez razloga in brez opozorila obrnil/a hrbet, vas začel/a ignrorirati in vam ni niti povedala, zakaj se tako vede (če ste ga/jo vprašali, zakaj se tako vede, je odgovoril/a “nimam časa” ali nekaj podobnega – s tem, da v mnogih letih, ki so sledila, ni imel/a niti enkrat samkrat časa, da bi vam pojasnil, da bi se z vami pogovoril)?

jaz sem osebio, za katero sem misklila, da je moja prijateljica, zgostala.

Kar nekaj časa sva prijateljevali, poslušala sem njene težave ob ločitvi. Potem je bilo nekaj signalov, pri katerih se mi je že malo dvignil alarm. Potem je imela RD in je povabila širok krog, mene ne. Njeno za lase privlečeno  pojasnilo je bilo “da se jaz v tej družbi ne bi  počutila”. .. Očitno ji nisem bila prijateljica.   Dala sem jo na ignore forever

BRAVO. Takšni samo kri in tvojo energijo pijejo. Jaz imam takšne izkušnje, da so me finančno izkoriščali dolga leta.

Ne posojam nikomur. Tu je pa moja meja.

Ne pravijo zastonj, da če želiš izgubiti prijatelja, mu posodi. Tudi nakupi med prijatelji so tvegani…

Včasih enostavno v življenju pride situacija, ko človek nima energije za pogovor z drugimi ljudmi. Ponavadi se to zgodi, ko so ljudje bolni, pod stresom, morda je bolezen ali težka situacija ali spori v družini, se je zgodilo nekaj, o čemer jim je težko govoriti, so preobremenjeni, utrujeni, izgoreli. V takem primeru ne čakajte, da naredijo prvi korak, ne iščite daljših pogovorov in stika, ampak pošljite kratko sporočilo v smislu upam, da si v redu, pošiljam ti dobre želje, nekaj pozitivnega, neobremenjujočega in predvsem brez očitanja v smislu, zakaj se oseba ne oglasi.

Ti lahko povem mojo situacijo v prejšnjem tednu: noseča v tretjem trimesečju, s pomanjkanjem železa, rizično nosečnostjo, za povrh sem staknila še zoprn prehlad. Počivala sem, večino časa spala, mož mi je nosil hrano v posteljo. Mentalno sem se počutila OK, fizično sem bila tako zanič, da mi je bilo težko sedeti za mizo v kuhinji, še večja muka se mi je bilo pogovarjati s komurkoli. Pa sem vseeno se, ker bi drugače preveč ljudi skrbelo. Po klicu z mojo mamo, z mojo taščo in pogovoru z mojim očetom  mi je potem enostavno zmanjkalo energije, da bi poklicala in odgovorila na 12 sporočil drugih prijateljev in znancev, ki so mi zastajali na telefonu. Enostavno nisem zmogla. Ne, v enem tednu mi ni zneslo odgovoriti na njihova sporočila, ker so bile moje prioritete enostavno drugje (pri otroku), moja energija pa tako dragocena in izpita, da sem jo varčevala kjer in kolikor se je le dalo. Od vseh teh ljudi mi je ena dobra prijateljica napisala še eno kratko sporočilo v smislu, da jo skrbi zame in če sem OK, na katerega sem ji uspela odgovoriti v dveh stavkih. Kar je super, ker je nato ona vedela, da moj molk nima veze z njo, hkrati pa nisem izpadla ignorantsko, če se nisem pogovarjala o vsem možnim z njo, česar tedaj enostavno nisem zmogla. Danes odgovarjam na zastala sporočila in se opravičujem za odsotnost, ob tem da si s kar nekaj izmed teh ljudi nisem tako blizu, da bi jim razlagala vse medicinske podrobnosti moje nosečnosti. Nekateri bodo verjetno mislili, da sem čudna, da si izmišljam neke izgovore. Resnica je, da sem bila enostavno čisto fuč.

Hvala bogu, da se je prehlad polegel, nivo železa v krvi narastel, včerajšnji pregled v bolnici pa pokazal, da je z otrokom vse v redu. Sedaj sem spet človek in lahko funkcioniram.

Po tej izkušnji bom rekla samo – če se vam nekdo nekaj časa ne javi in se vam sicer zdi OK oseba, ne vrzite kar takoj puške v koruzo. Pošljite še eno kratko sporočilo in bodite predvsem topli in razumevajoči, ker ne veste, kaj se je dogajalo na drugi strani.

Ne zaupam nikomur več, marsikdo bi pa zame rekel da sem dober človek in da mi lahko zaupa vse… Jaz nisem nikomur več pravi prijatelj, samo še samemu sebi in sebi zaupam! Ne bom več trpel, ker ljudje so pizde! Selfsufficient#😎😎

Ja, mi je. Tega sama ne bi naredila nikoli (ajde, dobro, če bi mi prijateljica ubila bližnje, tj. ekstremne situacije). Brez razloga – najbrž ona razlog ima, jaz ga kljub tuhtanju nisem našla. V prijateljstvu bi se bilo treba zmenit.

Je pa bolelo. Mene, seveda.

Brez razloga nihče nekoga ne zapusti…

Zato pa je moje pravilo, imej ljudi na distanci. Nikomur ne zaupaj tisto, kar ne želiš, da se razve. Ti sam si edini, ki zna svoje skrivnosti obvarovat.

Vsakomur prijatelj prav pride, zato nihče ne odide kar brez razloga, največkrat je v ozadju nesramnost, zavist in hinavščina druge osebe.

Srce125, 19.12.2023 ob 19:12

Vsakomur prijatelj prav pride, zato nihče ne odide kar brez razloga, največkrat je v ozadju nesramnost, zavist in hinavščina druge osebe.

Za srce

Tu ni point, da ne bi bilo razloga, ampak, da razloga ne pove.

Osebno sem prišla do zaključka, da je hinavščina, nesramnost, sovraštvo in zavist na strani osebe, ki te odpika. Dokler je imela korist, se je napravljala, kako zelo te ceni, bila ful (preveč ?!) prijazna, kar ji je pobralo ogromno energije, ker je v bistvu igrala. Kako naj zdaj to razloži ? Čuj, jaz te preziram in sovražim od vsega začetka, ampak mi je pasalo, da so me greli in osvetljevali tvoji žarki. Zdaj te ne rabim več in ti lahko pokažem svoj resnični fris.

New Report

Close