Ali vam je pomembna izobrazba pri partnerju?
S tem, da marsikateri bolj in tudi manj bogat moski “na veliko financira zeno, ljubice, itd” se bom strinjal. Tudi z obstojem korelacije premozenjem&dohodki ter sposobnostjo. Kot kaze je to zate dovolj, da zakljucis kar si zakljucil, da pameten moski zensko na veliko financira. In koja fora, kako se Margot pristuli zraven, lol. No, vsaj vemo s kom se poistoveti, koga ima doma, lol.
Ampak mene to ne preprica. Dalec od tega! Zakaj?
1. To, da je nekdo pokazal izrazito sposobnost na enem ali celo vec podrocjih, se ne pomeni, da je vsestransko sposoben, kaj sele da bi ga bilo pametno vzeti za vzor na cisto tretjem podrocju. Bom bolj konkreten. Trdim, da je velika vecina poslovnih/tehnicnih/… geek-ov, sploh tistih, ki so dosegli zavidljive poslovne, karierne, financne, itd uspehe ziva katastrofa kar se tice zensk in/ali odnosov. Drugace povedano, brez (ogromno) denarja bi se jih se povprecna 35-letna mamica na zahodu izognila.
2. Tvoj argument ni nic drugega, kot ce za premoznega mega zaposlenega oceta, ki otroke na veliko zalaga z denarjem, ker casa pac nima, reces… kaj ze? Ker je promozen, je pac sposoben, vsestransko?, torej vzemimo ga za vzor, obnasajmo se kot on. Ne, dragi moj, gre za cisto KOMPENZACIJO! In tocno to pocno tudi na zenskah.
3. Eno je, ce clovek za zenske nameni par odstotkov premozenja/dohodka, (o absolutnih zneskih je tako nesmiselno govoriti), drugo pa ce tvega polovico in vec, in tako veckrat po vrsti. Tudi sila bogati so si na ta nacin zajebali zivljenje. Najvecji muhci med milijarderji, npr Soros, Buffet, Berlusconi, … ki niso leseni okoli zensk!, (pustimo da se ze vsi tezki fosili) dobro vedo kako se stvarem streze. Medtem ko se turbo geek-i, ko enkrat lepo zasluzijo, porocajo, par let kasneje pa locujejo. Npr. Sergey Brin mi pade na pamet. Podobno bi rekel tudi za Facebook-ovca. Ceprav ta ima Kitajko in te dajo vec na status kot bancni racun, in bi znalo trajat, pa magari bo saft life.
Skratka, ti svobodno po svoje, po svoji logiki. Jaz ti samo povem, da ljudje, ki jih imas za vzor, se obnasajo kot se obnasajo, razdajajo za zenske, ker menijo, da je tako (za njih!) se najbolje. Leseni in neizkuseni, hkrati pa vajeni posluzevati se denarja za dosego ciljev.
Tema me spominja na razlike obnasanjem new in old money folka. Na novo bogati Rusi, Kitajci, … so sloveli pa tem, da so tekmovali kdo je kaksno rec drazje placal. Npr. kravato, obleko, ali le sojino omako. Medtem ko je v old money crowd bil Jack tisti, ki je dobil cim boljsi deal, value. Se pravi, da je za kar se da dosti, placal kar se da malo.
Moja teza pa je že takrat bila grdi moški. Da se potem z eno luštno okili kažejo.
Saj veš tko kot morebitni bodoči predsednik ZDA in naše gore prva dama. :-))[/quote]
A čakaj, čakaj, zanjo bi pa tud ti kredit vzel :)))
Ona trdi, da ve vse o tebi, ti pa je niti tega nisi utegnil vprašat? Ejej :)))
Moja teza pa je že takrat bila grdi moški. Da se potem z eno luštno okili kažejo.
Saj veš tko kot morebitni bodoči predsednik ZDA in naše gore prva dama. :-))[/quote]
“Vsak” moski bi imel lepo zensko. Za okoli kazat. Pa se za kaj drugega. 😀
Seveda., vsaka stvar zahtevajo vajo. od kod naj geek zna babe pecat, če tega ni nikoli počel?
A čakaj, čakaj, zanjo bi pa tud ti kredit vzel :)))[/quote]
Globok priklon. Čestitke za izvirni odgovor. :-))
Jaz ne rabim nič kaj zapravljat za svojo. Zna sama dovolj dobro. 🙂
Nekako tako bi bila primerjava kar OK. ;-))
Ampak za ekonomijo je to bolj švoh. Spajdi pravi, da se po smrti itak vse pogliha. Torej zakaj bi bil stiskač za čas življenja. Torej je kaj narobe, če pač vržeš dnar v dobro žensko? Če je nekomu to v veselje ne sme biti problem. Nekdo drugi bo pač svoje prisluženo vložil v tisto, kar njega veseli.
Seveda., vsaka stvar zahtevajo vajo. od kod naj geek zna babe pecat, če tega ni nikoli počel?[/quote]
In ker tipom pri zenskam ne gre, denar pa znajo zasluziti, poskusijo na to karto primamiti tudi zenske.
Od koliko atraktivnih punc sem samo ze slisal kaj vse so jim tipi ponujali, jim kupovali in se vsestransko za njih razdajali. In to na kaksen nacin, ahh. In marsikdo je v tem tudi uspel. S tem, ko nekoga zasujes z vsem zivim par nivojev visje kot je vajen, si prijazen, dober, itd pac naredis velik vtis.
Po drugi strani sem se pa ravno te dni pogovarjal s punco, ki se je z enim takim porocila, ceprav ni cutila ljubezni, cez 7 let pa locila. Zakaj se je porocila? Lahko je reci “cash peecka”. Ampak slo je tudi za pritisk okolice, obcutek, da mu je po vsem kar je za njo naredil to dolzna, itd. Tip pac ni mogel kupiti prave ljubezni, pozelenja, itd. Vse je slo bolj na silo. Pa se je razdajal na veliko.
Ona trdi, da ve vse o tebi, ti pa je niti tega nisi utegnil vprašat? Ejej :)))[/quote]
No ja, ne me preveč za jezik vleč….. lahko zaidem v težave 😉
Ampak za ekonomijo je to bolj švoh. Spajdi pravi, da se po smrti itak vse pogliha. Torej zakaj bi bil stiskač za čas življenja. Torej je kaj narobe, če pač vržeš dnar v dobro žensko? Če je nekomu to v veselje ne sme biti problem. Nekdo drugi bo pač svoje prisluženo vložil v tisto, kar njega veseli.[/quote]
Vsak bo pac po svojem prepricanju, veselju in potrebi.
Ampak za ekonomijo je to bolj švoh. Spajdi pravi, da se po smrti itak vse pogliha. Torej zakaj bi bil stiskač za čas življenja. Torej je kaj narobe, če pač vržeš dnar v dobro žensko? Če je nekomu to v veselje ne sme biti problem. Nekdo drugi bo pač svoje prisluženo vložil v tisto, kar njega veseli.[/quote]
Na primer v kavč. :))
Vsak bo pac po svojem prepricanju, veselju in potrebi.[/quote]
Vidiš kako malo je potrebno, da se strinjava. Samo eden drugemu ne smeva očitati tega, kar počne v svojem življenju in s svojim življenjem.
Ker če merim jaz tvoje življenje s svojimi vatli, ti pa mojega s svojimi vatli si bova takoj v laseh. :-))
In zato smo si tudi večinoma v laseh pri debatah in iz njih nastanejo žolčne razprave. Tuje življenje ocenjujemo skozi svoje vrednote. :-))
No, seveda. Po moje jim ponavadi rata.
Na najslabšem so tipi, ki nimajo niti denarja, niti ne znajo jezika stegnit. To pa je res pogreb pol.
DX, ti si mojster izpeljank. Bi mogoče poskusil še v Cernu? Tam nekako ne znajo izpeljati velikega poka, trkalnik menda nagaja. Tebi bi ziher ratalo. Napisala sem, da samo zanič moški potrebuje denar. Sicer pa 2dl bencina in 3dl piva zadostuje, kot je napisal Spider zgoraj. Tebe pa ful neki stanejo. Naj še jaz zdaj to izpeljem po tvoji logiki – kaj za enega bizgeca ima tvoja doma?
Vsak bo pac po svojem prepricanju, veselju in potrebi.[/quote]
Vidiš kako malo je potrebno, da se strinjava. Samo eden drugemu ne smeva očitati tega, kar počne v svojem življenju in s svojim življenjem.
Ker če merim jaz tvoje življenje s svojimi vatli, ti pa mojega s svojimi vatli si bova takoj v laseh. :-))
In zato smo si tudi večinoma v laseh pri debatah in iz njih nastanejo žolčne razprave. Tuje življenje ocenjujemo skozi svoje vrednote. :-))[/quote]
Vsekakor.
Jasno mi je, da je sploh med starejso gardo moskih (50+) precej taksnih, ki dajo dosti na to, da za zensko dobro poskrbijo. Ce le lahko. Nenazadnje so prav zaradi taksnega odnosa do svojih vrstnic vsaj nekoc zeli uspehe.
Samo danes se pise 2016. V danasnjih casih pa je precej bolj verjetno, da bo clovek z old school pristopom do mlajse generacije zensk na koncu, ce ne ze dosti prej, kratko potegnil. Zato tudi analogija z old & new money.
Samo govori se, da je navada zelezna srajca. In tipi, ki stare “trike” danes prodajajo mladim zenskam, kmalu spoznajo to kar jaz s precej bolj aktualnim znanjem ze dolgo casa vem. Times change.
Bom dal se eno analogijo s podrocja izobrazevanja, od Tim Ferris-a (4-hour work week), sicer za ZDA.
Recimo, da si “stromar”. Ze res, da bos z MSc diplomo bolj trzen kot zgolj z BSc. Vprasanje pa je, se splaca za to zabiti 3 leta in porabiti $100k? Bi lahko ta cas in denar, plus lost income za casa nadaljevanja studija, kako bolj koristno uporabil? Namrec nihce nima ne casa ne denarja neomejeno. Kljucno vprasanje je, obstaja boljsa alternativa?
Veste kaj se zgodi, ko situirani turist debelo preplaca lokalno storitev? Morda nevede, morda zato ker se tako bolje pocuti, morebiti vec vrednega, ces to je meni drobiz. Lokalci se iz tega marsikaj naucijo. Npr. vec jim lahko/moramo zaracunati. Turisti so naivni, neumni, bogati, … In posledice teh, ki se obnasajo ‘rade volje preplacam’, ‘osrecuje me’, … potem vsi ostali tako ali drugace obcutimo. In to v vseh vidikih zivljenja. Dosti sire kot le na eni ali dveh preplacanih stvareh ali storitvah.
Kaj hocem reci? Tipi, ki se za zenske z veseljem, ponosno in samoumevno razdajajo, vplivajo na vse nas. Taksni dvigujejo standarde, NORME, vsem ostalim, kaj je “normalno”, samoumevno, kaj se “pricakuje”. Ponosni frajer, ki bo raje krompir cel teden kuhal, samo da bo punci tortico za vikend kupil, ne le da ni moj ideal, na nek nacin je moj sovraznik. Pa ce je od mene bolj ali manj situiran. Nima veze. Ker vec ko se najde njemu podobnih, bolj bo normalno, da moski obstaja samo zato, da zenskam cim vec nudi. Kot da je pri delu na norma kaj drugace. Isti stos.
Zato pa imamo danes toliko zblojenih zensk polnih ne vem kaksnih vse pricakovanj, hkrati pa se enkrat ne vprasajo kaj pa to one nudijo. Ker se jim ni treba. Ker je dovolj moskih, ki bodo naredili vse samo da dobijo priliko. Kaj pa potem preostane tipom, ki si tega ali nocejo ali ne morejo privosciti? MGOTW. Ni vredno. Tako da tak je tebi prijatelj. Ti dviguje ceno. Obratno pac ne. Moski, ki se rade volje po dolgem in pocez za zensko razdajate ste razlog, da ima toliko zensk od moskih neka utopicna pricakovanja. Slika, ki jo je o marriage pred kratkim prilepil Boom mi npr. pride na misel.
Pa da ne bo pomote, da gre le za denar. Na zahodu imas vse vec tipov, ki poleg sluzbe in brezposelne! zene, ves preostali cas zabijejo za domaca opravila. Le te mrtva puhala od zensk pa jim se nergajo, da niso dovolj pozorni, custvani, ipd. V Sloveniji se niste tako dalec. Zakaj je vse vec taksnih primerov? Ja zato, ker ne nanhka desperadotov, ki si vse to pripravljeni poceti.
Do cesa pa potem pride? Da se vse vec sicer iskanih/zazeljenih moskih vec noce vezati. Ker jim ni vredno. Dovolj dobijo zunaj vez. Ni se jim treba.
Kot sem napisal, vsaka ženska stane. resne so pa najdražje. To “da si je treba žensko zaslužit”, najbolj širijo pristaši resnih zvez, že vedo zakaj, vedo pa tudi, koliko bi bili kaj zanimivi ženskam, če s ene bi tako trudili za 2resno” zvezo…
Dejansko kot je razbrati tukaj, svoje odnose danes ljudje vrednotimo skozi denar.
Moje mnenje je, da je to VELIKA NAPAKA. Ker denar je čisto navaden naštancan WC papir, le da so nas prepričali, da bi zanj prodali zadnjo kapljo krvi, lastne starše in dušo. Porabiti denar za babo, dobro hrano, fitnes… ali za kar koli že kogar koli veseli je povsem isti šmorn. Vse ostalo je natolcevanje.
Sedaj pa vprašanje za “ponosne telebajske”, ki so tukaj ponosno napisali, da jih njihova boljša polovica nič ne stane. Kaj pa če…
Kaj pa če se zgodi, da vam bo nekega dne postala strošek? (izguba službe, bolezen…) Kaj pa takrat? Boste financirali ali stisnili rep med noge zaradi naštancanega WC papirja? Še boljše… ste prepričani, da bo ona financirala vas, če vi “padete”? Namreč kriza je pokazala, da je eden od najpogostejših razlogov za razhod med partnerji denar. :-))
Sicer vam želim pravljično življenje, ampak ni pa nič narobe, če se pozabavate z vprašanjem “What If?”.
Neumnost. Zdaj si že vse pomešal, da lahko opravičuješ samsko življenje.
Stanejo neresne ženske. Tiste nezrele, neresne, keš pičke….ki bodo moškega zamenjale, ko jih več ne bo sponzoriral.
Resne in zrele ženske so samostojne, finančno neodvisne in niti ne pričakujejo, da jih bo moški financiral.
A to potem velja isto za ženske, ki rabijo kavč za 6 jurjev, namesto za 500 evrov ? 🙂
Nima moškemu kaj drugega za ponuditi, kot dragocen kavč ? :)[/quote]
Jst sem že vidla tipe, ki padajo na joške, pa na dolge noge, pa ..
Ampak na kavč? :)))[/quote]
Tudi na kavč padajo, sicer ne bi bilo pripomb od žensk, da njihovi moški prevečkrat padejo na kavč in tam obležijo. 🙂
Robi, en medklic….Kakšne pa so vezane ženske, ki imajo sponzorje izven zakonske zveze? Torej, mož jih morda delno sponzorira, imajo pa zunanje sponzorje.
In zato, ker imaš eno tako doma, tukaj dnevno srdito pljuvaš po emancipirankah, karieristkah itd…Daj no Robi:)))
Baba, ki ne zasluži za slovenske razmere recimo vsaj 1200 neto, ni finančno neodvisna. Če ima nizko plačo, pa sploh ne, v vsakem primeru nekoga zajeda, starše ali dedca.
Forum je zaprt za komentiranje.