Najdi forum

Splash Forum Arhiv Ženski in moški čvek Ali vam je pomembna izobrazba pri partnerju?

Ali vam je pomembna izobrazba pri partnerju?

Ni mi toliko pomembna izobrazba kot taka, bolj mi je pomembna splošna razgledanost, da ga zanimajo podobne stvari kot mene, da ima podoben način razmišljanja. In kakor koli obrnemo, to JE povezano z izobrazbo, obstajajo pa seveda tudi izjeme.

Spet posplošuješ.
In kako lahko mafijozo da ženski varnost? Ne more, ker ko ga drug mafijozar poči, poči še njo. luksuz, laž, grožnje… nikogar ne osrečujejo, pa naj se zavajajo kolikor želijo.

Spet posplošuješ.
In kako lahko mafijozo da ženski varnost? Ne more, ker ko ga drug mafijozar poči, poči še njo. luksuz, laž, grožnje… nikogar ne osrečujejo, pa naj se zavajajo kolikor želijo.[/quote]

NIč ne posplošujem tako je. Ženska ima varnost ima vse in to je to. Vse se spregleda, ko se gre za moč, denar in oblast. Potem noben politik in od elite in mafijozi, bogataši ne bi bili poročeni, ko bi ženske tako gledale. Se pa grebejo. Zakaj bi ženska imela klošarja ali izobraženca brez službe ali slabo službo. Ja vzame ga ženska, ki že tako nic nima in si misli bolje z nekom mogoče pa bo lažje preživeti. Torej vse gre preko denarja. In ne vem zakaj vam je ženskam denar tako grozen. Ne razumem. A ni enostavno povedano; ja všeč mi je ko ima moj mož, partner denar in sem zadovoljna zaradi tega in spregledam veliko samo da ima. Zakaj se je treba zmerom izgovarjati ne vem na kakšne floksule. Kot da moški z denarjem ne zna ljubit. Pač priznajte si želela sem ljubezen kar ni nic narobe dobila pa sem nekoga ki nič nima zraven. In si reče zaljubljena sem čeprav me vsak dan skrbi kaj bom dala na mizo in kako bom plačala položnico in preživljala otroke. Ženske vam je izpod častjo, da uživate, da lahko imate vse….iz gleda. Zato sem jezna na vse ženske ki so dobile moškega, ki pa ima nekaj pod palcem. In se izgovarjam zdaj na izobrazbo, šole in itd…….

Morda povsem neupravičeno. NIkoli ne veš zakaj je prišlo do tega. Nikoli ne veš kaj je bilo v ozadju in lahko je oseba s “samo” osnovno šolo dosti boljši človek od osebe z doktoratom.

Spet posplošuješ.
In kako lahko mafijozo da ženski varnost? Ne more, ker ko ga drug mafijozar poči, poči še njo. luksuz, laž, grožnje… nikogar ne osrečujejo, pa naj se zavajajo kolikor želijo.[/quote]

NIč ne posplošujem tako je. Ženska ima varnost ima vse in to je to. Vse se spregleda, ko se gre za moč, denar in oblast. Potem noben politik in od elite in mafijozi, bogataši ne bi bili poročeni, ko bi ženske tako gledale. Se pa grebejo. Zakaj bi ženska imela klošarja ali izobraženca brez službe ali slabo službo. Ja vzame ga ženska, ki že tako nic nima in si misli bolje z nekom mogoče pa bo lažje preživeti. Torej vse gre preko denarja. In ne vem zakaj vam je ženskam denar tako grozen. Ne razumem. A ni enostavno povedano; ja všeč mi je ko ima moj mož, partner denar in sem zadovoljna zaradi tega in spregledam veliko samo da ima. Zakaj se je treba zmerom izgovarjati ne vem na kakšne floksule. Kot da moški z denarjem ne zna ljubit. Pač priznajte si želela sem ljubezen kar ni nic narobe dobila pa sem nekoga ki nič nima zraven. In si reče zaljubljena sem čeprav me vsak dan skrbi kaj bom dala na mizo in kako bom plačala položnico in preživljala otroke. Ženske vam je izpod častjo, da uživate, da lahko imate vse….iz gleda. Zato sem jezna na vse ženske ki so dobile moškega, ki pa ima nekaj pod palcem. In se izgovarjam zdaj na izobrazbo, šole in itd…….[/quote]
In kaj ti zdaj ta jeza pomaga? Si srečna ob njej?
Ali te mori, ker ti nisi dobila mafijozota?
In če tebi to ni uspelo, zakaj zdaj grdo govoriš o vseh ženskah?
Tako ne boš nikoli naredila koraka naprej ampak boš ostala v svoji grenkobi. Zakaj- te to osrečuje?
ne znaš poslušat ne brat- samo vse v en koš mečeš. Vem, tako je najlažje. A to ni resnica, pa če se je še tako otepaš. Ugonobilo te bo, če ne boš izstopila iz tega.

Imela sem tipa, ki je imel doktorat iz sociologije:)) Službe ni našel, sem pa tja je nadomeščal profesuro, ampak spet izgubil službo, ko je kakšna prišla s porodniške. Veliko mu je koristil tisti doktorat, ja.
Nekaj let sem bila v zvezi s tipom, ki je imel svojo skupino in so prenavljali kopalnice od A do Ž. Imel je neko poklicno šolo, še tisto je težko naredil, ampak denarja pa ni nikoli zmanjkalo. Najlepše dopuste v najbolj eksotičnih deželah sem doživela prav z njim:)) Pa razna razvajanja v welnessu… Ja, lepo je bilo. Ampak, na koncu koncev, se nisva imela več o čem pogovarjati. Hitro sva izčrpala vse teme, zanimal ga je fuzbal, kaj več pa niti ne. Takrat sem videla, da denar ni vse. Denar ni vse, spet pa ni nepomemben.

Danes sem poročena z moškim, ki ima diplomo, tudi sama jo imam. Plačo ima le za malekonst višjo od mene, ampak nama tem za pogovor ne zmanjka. Pa zabaven je še pa še in veliko žensk osvoji tisti moški, ki jo zna nasmejat:))

Nalijmo si čistega vina 🙂

Za koga bi se odločili:

1. ima izobrazbo in milijon evrov,
2. brez izobrazbe in ima tudi milijon evrov?

Premalo podatkov. Ne bi se odločila za nobenega od njiju, če bi imela slab značaj. Pa tudi važno je, kako sta prišla do milijona evrov….z dedovanjem, z igrami na srečo ali na podlagi znanja in sposobnosti.

Povsod so izjeme, in tako so tudi glede izobrazbe ljudje, ki so dovolj odprte glave, da ne potrebujejo veliko solanja, ampak vecina ljudi z nedokoncano srednjo solo ali celo samo osnovno solo je na zalost ozkogleda in brez kriticnega razmisljanja (v tapravem pomenu). Za moje pojme je izobrazba vredna vec kot denar. Se pravi, raje izobrazenca s povprecno placo kot nekoga, ki ima koncano osnovno solo z veliko denarja.

Srednja šola, z življensko šolo, obvladanjem dveh svetovnih jezikov (to se, da lepo tudi brez 6,7.. stopnje naprej….), splošno življensko razgledanastjo, pišem za žensko, fleksibilnost in fukabilnost z dobrim geštelom in veliko dušo, za prste obliznit, seveda na njej, kaj češ boljšega od ženske. Če tako žensko dobiš ti je vseeno ali ima plačo ali je nima, stopnja izobraze je pa čist dost tista srednja.

življenJsko

Ja, je.

Tudi meni je. Ne bi rada poslušala očitanja kako sem zabluzila in nisem dokončala faksa. Zato perfektni izobraženci niso zame.

Debeluha staruha in matkič bi bila odličen par. Oba zabluzila in nista končala faksa, oba debela, oba visiti na grbi drugih.

raje imam veliko številk levo od decimalke na TRR kot akademskih nazivov pre I.P. ☺

Bolj pomembna mi je oblika ženske, kot izobrazba ali njena plača.

Tudi jaz zase dovolj zaslužim, ampak samo zase. Zato pričakujem, da tudi moški zase dovolj zasluži.
Ni mi toliko važna izobrazba kot to, da zasluži nekaj takega kot jaz, da sva v isti ligi.

Najvec nesoglasij sem imel z zenskami, ki niti so bile kaj posebno formalno izobrazene, niti so v zivljenju kaj omembe vrednega dosegle, obnasale so se pa kot da so popile vso pamet tega sveta. S taksnimi je tezko… 😀

Hi, hi, DX poznamo to.

Primer pri nas: nekaj čez 50 zaposlenih. Ene univ. izobrazba, druge SŠ. Moških bolj malo.
Najbolj so se nosile tiste s SŠ in se najbolj ličile, izbrano oblačile, lakirale nohte, vedno sfrizirane. Pa najbolj opravljive, najbolj so se znašale nad tisitmi, ki so navadne delavke v recimo kaki tovarni (šlo je za delo s strankami), ko je prišla kaka visoka gospa ali gospod pa vse medene.
One z diplomami pa bolj preprostoe. Niso čutile potrebe pod tlačenju manj izobraženih strank, niti potrebe po lezenju v rit tistim tam zgoraj. Tudi stil oblačenja bolj preprost. Ni ji bil edini smisel življenja sedenje pri frizerju.

Ker so se kitile s svojo izobrazbo?
Ene z ličenjem, druge z diplomo… oboje je ničvredno, če človek ni vzgojen. Celo nevarno je človeka izobrazit brez, da bi ga vzgojil.

Vzgojeni ljudje nikoli ne naredijo ničesar iz sebe. Nevzgojeni premikajo meje dovoljenega in mogočega, vzgojeni pa “služijo sistemu”, dušijo sebe, se okllepajo vzorcev, ki so jih postavili drugi..

_______________ So it goes. - Kurt Vonnegut -

a od Bill Gates biografijo si že prebral ☺

a od Bill Gates biografijo si že prebral ☺[/quote]

Je prebral. In je ugotovil, da bi bil on vsaj 2x tako bogat kot Gates, če ga le ne bi vsi omogočali in mu nagajali. In če bi lahko dobil tisti kredit…

Vse kar se je potrebno pri izobrazbi spomnit (in pomembnosti le te) kot uradnega naziva je to:

Da je najbogatejši zemljan (uradno) dobil častno diplomo iz Harvarda leta 2007… To pove vse o pomembnosti izobrazbe kot uradni stopnji.

.............................................................................................. [b]''Your time is the greatest gift you can give to someone.'' - Rick Warren[/b]

Klasika. Vsi luzerji, ki komaj skupaj spacajo srednjo šolo, sanjajo, kako bodo Zuckerbergi in Gatesi, pri tem pa pozabljajo:
– omenjeni so prenehali s študijem na elitnih fakuleteteh, kamor sami niti sprejeti ne bi bili
– omenjeni so imeli fenomenalne ideje, ki jih sami nimajo
– omenjeni so garači, ki delajo po cele dneve in ne visijo za šanki, se ne nacejajo s pivom in ogledujejo neumnih ped.erskih filmov…

Forum je zaprt za komentiranje.

New Report

Close