Ali vam je pomembna izobrazba pri partnerju?
Oseba, ki je napisala, da pri njej partner brez visoke izobrazbe sploh ne pride v poštev, ker se ceni…..
je verjetno zelo mlada in najbrž brez veliko življenskih izkušenj. Na to finto sem padel sam pred tridesetimi leti, ko mi je neskončno imponiralo, da ima moja sedanja žena končano eno najtežjih fakultet.In v resnici je izjemen strokovnjak, na svojem področju priznana in cenjena…. In tu se konča.
Visoka izobrazba, ti zagotovo da, ali naj bi ti dala strokovnost, ki pa je dostikrat tisto, čemer se pravi v nemščini “Fachidiot”. Kaj pa splošna razgledanost, kultura, umetnost, književnost ( kar fakultete ne dajo,razen če ni usmeritev takšna ), da o “srčni kulturi” sploh ne govorimo. Moji stari starši so imeli služkinjo, ki je komaj znala brati, pisati in računati. In tudi sicer je bila “Houdre”, kot temu celjeni rečemo. Imela pa je srce, razumevanje in toplino v obsegu, ki ga pozneje nikoli več nisem srečal.
V svojem vsakdanjem življenu pa rabim ravno to, ko pa bom rabil molekularno in analitično tehnično fiziko, jo bom pa že poiskal, če jo bom sploh kdaj rabil. Razmislite in preverite najprej to, preden greste gledati diplome bolj ali manj odličnih fakultet. Pa še resnična anekdota. Še v Jugoslaviji, v socializmu je eden takratnih relativno kar pomembnih direktorjev zapustil svojo ženo in pobegnil v Ljubljano z žensko, ki je nihče ni prav poznal. Le ta se je zaposlila nekje v Ljubljani kot snažilka in je bila pri svojem delu cenjena. “Ugledne tovarišice” iz njegove firme, tudi vse “preverjene partijke” ( kar omenjena ni bila ) so se seveda na smrt zgražale. Ko pa sta se prvič pojavila na neki prireditvi, je na vse, tudi vse nasprotnice napravila izjemen pozitiven vtis. Znala se obleči, ni se ga napila, pogovarjati pa se je znala tako, da so bili vsi presenečeni. Pri temah, ki jih ni poznala, se je znala diskretno izvleči, pri večini “globokoumnih” tem na tistem večeru, pa je bila večini “tovarišic” enakopravna, oziroma jih je prekašala. Moja izkušnja žal ni takšna, bi pa svojo univ.dipl.ing z veseljem zamenjal za kaj takšnega… PREMISLITE…
Dvomim, da boš razumel ampak vseeno:
https://www.youtube.com/watch?v=jdCoQe1jdik%5B/quote%5D
On bi razumel le, če bi bila ‘duša’ in čustva nekaj, kar bi lahko pretopil v dolarje ali evre, konkretno valuto, da bi si preračunal, koliko je ženska vredna v odvisnosti od določenih spreminjajočih se ekonomskih faktorjev: starost, izgled, ugled… Tako kot greš na sejem in si kupiš ali prodaš kravo po najboljši možni ceni. Za njega, tipičnemu materialistu, so ženske in ljudje le številke – kakšne koristi si lahko obeta od njih.
Materija brez duha je mrtva, poživlja jo ravno duh, barvo in toplino pa ji dajejo čustva. ;)[/quote]
V bistvu ti nimas pojma o mene. Pac, jebe te, da nimam taksnih problemov kot ti, blefer in internetni fukfehtar s pedofilskimi nagnjenji. In si en kup stvari razlagas po svoji omejeni logiki skozi prizmo se dosti bolj omejenih osebnih izkusenj.
Glej, sprijazni se ze, eni se ne rabimo pol leta dokazovati, da nas zenska smatra grehe vredne. Eni ne rabimo imeti x avto, y stanovanje, pa z sluzbo… da si zenska z nami kaj vec zeli. Da eni ne rabimo CV zenski zdiktirat da bo ocenila, ce smo okay. Kariero tu delas o ne vem kaksnem razumevanju zracnih pizdarij, pa tri ciste nimas, kako zenska psiha funkcionira. Prav zanimivo, da je robi, ki se ima za najvecjega skrombega nematerijalista najvecju materijalist. Ti pa si najvenji analfabet na pidrocjih, kjer si domisljas da ne vem kaj ves.
Ni vsak na tem ali onem podrocju uspesen laznivi prasec. Za uspeh je potrebno marsikaj. Predvsem dosti vec od tega kar ti mislis. To se ti vidi k preberes neko knjigo ali clanek pa ze mislis da bo drugim lekcije delil. Jaz sem jajca s katerimi se ti hvalis pred 20 leti bral pa si nimas nic posebnega pomisljal da vem. Tko da f o.
Vecina tipov pocne tocno to.
Potem pa se duvajo kako gledajo le na ljubezen, materijalno pa jim kao ni pomembno. A prav na karto kupovanja zenske so ze na prvo zaigrali. Eno samo sprenavedanje.
To pocno ker drugega ne znajo, ker brez tega nimajo uspeha. To jim je pac domet.
Nekdo gre v kupleraj, placa da pof hudo zensko, potem pa tipu, ki do boljse zenske pride brez placila, ker ze iz principa noce placevat, rece da je materijalist.
Pa povprecni tipi katerih domet so brezposelne povprecnice, pa se do te so prisli po pol leta dojazovanja in razdajanja (beri, kupovanja in placevanja), ko tipu, ki seta lepso, mlajso in vsestransko kompetentnejso zensko recejo, da je materijalist, ker ga luzerke, kot so njihove zenske pac ne zanimajo.
Altruisti so my ass. To je njihov domet. Tako kot lahko jaz le sanjam C Thieron.
Ni tko enostavno.
Vecina tipov pocne tocno to.
Potem pa se duvajo kako gledajo le na ljubezen, materijalno pa jim kao ni pomembno. A prav na karto kupovanja zenske so ze na prvo zaigrali. Eno samo sprenavedanje.
To pocno ker drugega ne znajo, ker brez tega nimajo uspeha. To jim je pac domet.
Nekdo gre v kupleraj, placa da pof hudo zensko, potem pa tipu, ki do boljse zenske pride brez placila, ker ze iz principa noce placevat, rece da je materijalist.
Pa povprecni tipi katerih domet so brezposelne povprecnice, pa se do te so prisli po pol leta dojazovanja in razdajanja (beri, kupovanja in placevanja), ko tipu, ki seta lepso, mlajso in vsestransko kompetentnejso zensko recejo, da je materijalist, ker ga luzerke, kot so njihove zenske pac ne zanimajo.
Altruisti so my ass. To je njihov domet. Tako kot lahko jaz le sanjam C Thieron.[/quote]
Da smo materialisti, nas prepričujejo tisti, ki so morali prvo službo dobit in stanovanje erbat, da jih ja baba povohala.
Ker slučajno brskam za nekaterimi podatki po starih tiskanih medijih, najdem tu in tam tudi kakšno zanimivo zgodbico, katera prav paše v kakšno od tukajšnjih tem in tale je naslednja, tudi iz časov, ko je bila menda ljubezen alfa in omega parov :-)))
Slovenski narod, 18.4.1893:
( O t e ž e n s k e ! ) Vsled neke stave dal je u v r s t i t i nek gospod v velikoimestnem časniku dve ženitveni ponudbi. V prvi išče mlad mož, prijetne vnanjosti z navadnimi dohodki, v drugi pa .bogat, starejfii in bolehav gospod” po ne več nenavadnem časniškem potu družico za življenje. Uspeh je b i l zares neprinčakovan. „Mladi mož” dobil je samo 2 ponudbi, »starejši, bogati in bolehavl gospod” pa 97. Potem naj še kdo reče, da ženske niso „praktične* i n da je Schopenhauer bil črnogledec.
Pa še ena :-))
Pred kratkim je v neki bavarski vasi nepoznan lopov umoril neko posestnico, udovo, i n njene t r i hčere ter zažgal njihovo hišico. Sum je letel na kmetskega fanta, ki je prvi ogenj zapazil in ljudi na pomoč poklical. Sodišče ga je prijelo in začelo je preiskavo, fant pa je le tajil, sicer pa trdovratno molčal, kadar je bil vprašan za alibi. Dan obravnave se pa oglasi sedemnajstletno kmetsko dekle in izpiove da je zatoženi fant tisto noč pri njej vasoval in se še pri njej mudil, ko je zapazil ogenj in šel klicat na pomoč. Sodišče je zatoženca seveda oprostilo, nemški listi pa so prinašali ginljive člančiče o viteškem mišlienju tega fanta. Sedaj pa se je izkazalo, da fant le zato ni povedal, kje se je tisto noč mudil, ker se je pri bogati hiši ženil in te ženitve ni hotel podreti s priznanjem, da je kot ženin vasoval pri drugem dekletu.
Po kateri ali čigavi logiki pa sem jaz največji materialist ?
Drugim očitaš, da nič ne vedo o tvojem življenju, sam pa si tako pameten, ko govoriš o drugih življenjih.
Zato me zanima, zakaj sem jaz največji materialist.
Pa glede poznavanja ženske psihe….Ne delujejo in ne razmišljajo vse ženske tako, kot tiste s katerimi imaš ti opravka.
Po kateri ali čigavi logiki pa sem jaz največji materialist ?
Drugim očitaš, da nič ne vedo o tvojem življenju, sam pa si tako pameten, ko govoriš o drugih življenjih.
Zato me zanima, zakaj sem jaz največji materialist.
Pa glede poznavanja ženske psihe….Ne delujejo in ne razmišljajo vse ženske tako, kot tiste s katerimi imaš ti opravka.[/quote]
S katerimi je imel opravka? Koliko jih pa poznas? Eno samo! Tvojo! No, pa povej kako tvoja deluje. Naj vsi slisijo.
In, ko smo ze pri tem, se to povej, kako ti delujes. Jokas in moledujes, da se ti zenska vrne. Obljubljas oblake.
Naj se to povem, zakaj imas druzino? Ker si resen, pa predelal si otroske travne, a ne? Haha, ves da… Imas jih, ker si verjel, da je to edini nacin, da se ti zenska vrne, da jo obdrzis, kasneje pa, da si na racun otrok vecas placo, skubis drzavo. Kaj si ti predelal, “postenjak”? Nematerijalist? Haha.
Tvoj domet je DX-ov ‘entry point’.
Poskus zdravljenja svojih travm preko svojih otrok – se temu reče.
Hm… tale snažilka je bila “one in a milion”. Tako je težko najti tudi z lučko in rentgenom pri belem dnevu.
Tvoja zgodba me ne prepriča. Vsi moški, ki jih poznam, in imajo ženo s precej nižjo izobrazbo, so si te žene izbrali zato, da bi se ob njih počutili superiorne. Imajo jo doma, z njo pa ne upajo iti med skupne prijatelje.
Tvoja zgodba me ne prepriča. Vsi moški, ki jih poznam, in imajo ženo s precej nižjo izobrazbo, so si te žene izbrali zato, da bi se ob njih počutili superiorne. Imajo jo doma, z njo pa ne upajo iti med skupne prijatelje.[/quote]
Vsi moski?!?!? Cudne moske ti to poznas. Lej, kar nekaj sem imel zensk/spremljevalk/ karieristke, pa se nismo skrival, nikakor nisem mnenja, da ni brihtne zenske… sam se sprasujem, kako ti ocenjujes moske… ma me je pogrelo … vsi moski ki jih poznas… res…
Se nekaj, izobrazba se ni splosna razgledanost! Locimo to?
Izobrazba poneumlja ali kako?
Kdo je to spremljevalka? 🙂
Tista, ki mene kot spremljevalca sprejme… kaj je cudnega? A mislis, da gres vun lahko samo z zeno? Recimo, da si plesalec, zena pa ne plese…
In gres vseeno plesat… to je soplesalka…
Kdo je potem nekdo ki gre na izlet, seminar, kino,
Ej, mal domislije…
antilopa…….žena in mož imata ” skupne” prijatelje ,vendar se družijo ločeno…..:))
mal narobe svet ,a?
Tvoja zgodba me ne prepriča. Vsi moški, ki jih poznam, in imajo ženo s precej nižjo izobrazbo, so si te žene izbrali zato, da bi se ob njih počutili superiorne. Imajo jo doma, z njo pa ne upajo iti med skupne prijatelje.[/quote]
Koliko žensk je ‘samo gospodinji’ v kakšni Nemčiji, Ameriki, kjer moški dovolj zasluži za vso družino. In zaradi tega je moški nič manj ne ceni, saj ta opravila niso nič manj vredna, če ga lepo čaka kosilo (z otroki), vse je lepo urejeno, mogoče kak vrtiček še…
Antilopa a ti jezna k te nihče nikol s sabo ne vzame? 😉
Pa si ziher, da to zato, ker so oni takšni? 😛
Si ne predstavljam, da kot ženska nimam svojega denarja, da sem odvsina od koga drugega. Da bi morala koga prosit za denar, če bi želela na potovanje. Da bi morala koga prosit za denar, če bi želela na smučanje, če bi želala it v trgovino.
Večina žensk nas je pa takih, da smo rade neodvisne.
Da ne omenjam tega, da lahko mož najde drugo in kaj potem? Pri 40ih sama, brez službe, brez izkušenj in predvsem brez denarja.
Vesela sem, da imam službo, ker mi to omogoča svobodo.
Se sicer popolnoma strinjam glede možnosti in sposobnosti žensk za biti neodvisne, vendar se mi zdi podčrtan razlog malo mimo. Pa konec koncev kaj, če si lahko najde drugo? A ženska pa si ga ne more, ne glede na njeno finančno (ne)odvisnost?
Se sicer popolnoma strinjam glede možnosti in sposobnosti žensk za biti neodvisne, vendar se mi zdi podčrtan razlog malo mimo. Pa konec koncev kaj, če si lahko najde drugo? A ženska pa si ga ne more, ne glede na njeno finančno (ne)odvisnost?[/quote]
Če je ženska brez službe, samo gospodinja, stara 40 let, odvisna od moževega denarja. Mož najde drugo žensko ali si dobi ljubico. Žena ostane sama, brez financ, po možnosti brez strehe nad glavo, če je stanovala pri možu (kar je zelo verjetno, če ni nikoli hodila v službo) ali pa ostane naprej poročena, čeprav ima mož ljubico. Kako gre lahko ženska na svoje, če nima financ?
Lahko si najde drugega, ampak kaj pa v vmesnem času? Moški verjetno ne stojijo v vrsti, da bi kar k sebi vzeli žensko, ki je bila še včeraj poročena, je brez službe pa še par otrok ima. Verjetno niso preveč navdušeni, da bi tak paket k takoj k sebi vzeli.
Samo nekaj vprašam, torej imate lestvice kako izobrazbo ima kdo in plus tega še njegov partner, da veste zakaj nekateri ne vozijo svojih prikolic povsod zraven? In torej so vse te nepripeljane prikolice nerazgledane, pač barbike za v vitrino? Ajme meni…jaz mam kena doma :-))) Seveda je doma samo zaradi lepote in mladega videza, da mi ga kera ne pohopsa :-))
Aja odgovor na prvotno vprašanje, pomembno mi je, da zna svoje znanje vnovčit, pa če je štromar al pa vodovodar, sam da ni toplovodar.
Forum je zaprt za komentiranje.