Ali vam je pomembna izobrazba pri partnerju?
saj ne da me preseneča funkcionalna nepismenost in dovolj velika omejenost, da ji nikakršnega razumevanja sarkazma, pa vseeno… :)))
“navodila za bit bogat” so se nanašala na tiste forumske dripce na minimalcih, ki se jim sanja, da si v življenju bogat, ko ti ni treba nič več delat. zame pomeni bit bogat, ko lahko delaš kar te veseli, tudi, če ti ni treba. ne poznam niti enega, ki bi imel res ogromno denarja in bi se odločil, da ne bo več delal. in to za to, ker ve, kako je do njega prišel. izjeme so zgube, ki zadanejo na loteriji milijone – in so tudi kmalu spet zgube. najmanjši problem je zapravit tudi 400 mio.
Milijon eur ni NIČ, to je revščina. hec je da večini izpadem s tako izjavo prepotentna, ker se jim sanja ne, koliko stane, če želiš nekaj ustvarit, zgradit, koliko stane npr. proizvodna hala s sodobnim strojnim parkom ali že npr. nekaj tako simpl, kot je postavitev arhitektirnega biroja.
No potem pa vredu:) Bolj pomembno je sposobnost USTVARITI kjerkoli, kadarkoli… kot total assets… Samo ok.
Noted. Ajd;D
kdor zna iz 40 mio. naredit 200, zna tudi iz 0 naredit 40 – samo 2. varijanta ponavadi velik dlje traja iz poučenim razumljivih vzrokov 🙂
Preberem marsikaj, v nasprotju s tabo očitno nekaj precej sodobnejšega (več kot 50 let) materiala.
Me pa zanima, kaj si imel v mislih pod “kulturni dogodek”… Gledališču sem se odrekla, ker imaš v glavnem na izbiro zamorjen kup dram lj drame ali skrajno zabite “komedije” Avdiča, balet me ne zanima, gledanje sodobnih umetnikov, ki platno prebarvajo modro ali slikajo anuse, tudi ne. Torej, na javne prireditve hodim v glavnem poslušat klasiko, kar k besednjaku ne pripomore… Če se sam orientiraš po par sto let starih dramah in znanstvenikih (in njihovem besednjaku), postane počasi jasno, zakaj si tako zaostal. V bistvu razloži tudi tvoj odnos do žensk, modrcev na gumbe in ostale budalaštine, ki jih kvasiš.[/quote]
Prebeš ti in oceniš dolžino ‘na oko’, koliko bi znala biti tista izboklina pri moškem razporku hlač, če ima dovolj debelo denarnico. Ampak to ne šteje kot branje, kakor ti tudi ne moremo šteti v kulturno izobraževanje, ker besedni zaklad govori zgodbo zase, predvsem pa obnašanje:
– prostaštvo s surovostjo in grobostjo
– nobenega besednega stila ali sloga
– kulturna in čustvena osiromašenost
– izginula ženstvenosti pod nasiljem ‘moške’ agresivnosti in dokazovanja
– domišljavost z napuhom in arogantnostjo (patološki narcisizem)
– slaba samopodoba z iskanjem nenehnega potrjevanja lastne vrednosti (skozi materialna merila)
– izrazita osebnostna nezrelost
Tako da po moje si ti še najbolj fejst, ko si tiho. ;)[/quote]
-;)))))
♥♥♥
saj še tistih izrazov, ki jih preberejo niso sposobni uporabiti v smiselnem kontekstu ☺
ampak kaj čmo … tudi zaradi trapastih reklam mora kdo hoditi na razprodaje ☺
Ne vem od kdaj stane športanje na tisoče €€€
Jaz recimo poleti kolesarim, igram košarko in nogomet s prijatli, pozimi pač v telovadnici, za šport ne zapravim letno več kot 200€, pa še to je levji delež servis kolesa in najem telovadnice pozimi…. pa tisti eni teniski.
Pa je to za ”tisoče” ur zabave in športa ter druženja….
Jest veni v boljših restavracijah je potrata denarja… sploh ne vem kje na štajerskem bi bla kaka oz. tu v bližnji okolici, še v najdražjo na Ptuju če grem me ne pride kosilo ali večerja več kot ene 20€….. zapijaval se pa tam res ne bi ob predragih vinih 🙂
Izleti me tudi ne stanejo dosti, običajno ko gremo za dopuste v kak road trip pridem skozi z ene 350€ v 7 dneh…. na morju sem lahko pol leta če želim(če ne bi imel šihta) ker imamo prikolico in si oddihujem kolikor časa pač želim….
Če pa si ti oddahneš samo ob večerji za 200 ojrov, pa ob all inclusive potovanju za 5.000 za 14 dni, potem pač ne krivit nas…
V bistvu ste se dotaknili vec, po moje filozofskih, vprasanj. Nekateri pa tudi nevarno priblizali prepricanjem znanim forumskih omejencev, ki so sveto prepricani, da je le en nacin zivljenja pravi. Ljudje smo si razlicni.
z 200 evri ti bolj malo športaš, ampak glede na to, da ti zastonjkanje pri sorodnikih in prijateljih ni tuje, potem ti verjamem, da prideš tako poceni skozi. pač nekdo drug plača.
v restavraciji pa že tudi dolgo nisi bil (to ni mišljen šipec z burekom), za 20 evrov se lahko ravno dobro usedeš pa pijačko spiješ s prijatli.
Ne vem kaj potrebujem da lahko igram zunaj na igrišču košarko s prijatelji? Plastenko vode in teniske…. pa stare kratke hlače pa majco…. res silne pare.
Za kolo pa tudi reden servis vsako leto pred sezono, pa vsake 2-3 leti kaj novega…..
Skratka nič kaj dragega za ure in ure športanja.
Ma Matkič kurcajo te, k nisi nič vzel na kredit, pa špekuliral, vlagal v ponzi:) Kriv boš pa ti, KO se bodo njihove silne sheme polomile:) Sedaj je še obilje. Pravijo, da je kriza umetna. Okrevanje je, drugače bi morale že srbeti ritke. Ta folk ma tok zjeban cashflow, da če za par % pade, kaj šele nekaj 10%.. bodo vsi pocrkal:) Adapt or die.. Samo kako se bodo Trošimani prilagodili tud ne vem… 😉
Še veliko je rekel. Greš v gore kakšno opremo rabiš? greš tečt po hosti kakšno opremo rabiš? greš na igrišče kaj rabiš? ene teniske, točno tako kot je matkic rekel. Ženske si športanje predstavljate popolnoma drugače, ubistvu vaša predstava nima kaj veliko s športanjem. Imam prijatelja ki je precej znan kuhar in večerje stanejo pri njemu precej. Sem ga spraševal glede teh dragih večerij in je rekel da to ni nič drugega kot navadno preseravanje. Je rekel da je kvaliteta S-Budget špagetov in ne vem kakšnih profi popolnoma ista, samo da te profi desetkrat preplačaš.
Za 200 € dobro športam celo leto!
Za 200 € dobro športam celo leto![/quote]
drk doma na kavču ni šport ☺
ja ko gledam vse te kolesarje okrog sebe, sploh če to resno počnejo, imajo vsi kolesa, ki niso bila poceni. pa oprema za na kolo tudi nekaj stane in se tudi obrabi, če resno športaš. s sabo običajno vzameš kakšno energijsko tablico, pa spet stane. Veliko se jih tudi na kakšnem piru vmes ustavi, pa smo spet pri kešu. Pa da ne govorim o kolesarskih turah, ki te zlahka olupijo za denar, pa če še tako šparaš.
Če pa kolesarjenje pomeni, da se z maminim biciklom do prvega kafiča primaješ, potem imaš prav.
in tako je pri vseh športih. Pravijo, da je tek še najcenejši, pa še tam hitro zguliš dva para boljših tenisk na leto.
To je obsedenost. Lahko greš 100 kilometrov s kolesom in si na vodi. Najbolj smešni so amaterji ki se hočejo obnašat kot profiji. Pa najnovejša tekaška oprema pa niti 10 kilometrov ne prelaufa. Važn da se slika in hvali po FB.
Za malo bolj resno kolesarstvo rabiš becikl, ki pride vsaj nekje okoli jurja, gorca ali cestaka. Tu se začne.
Greš v gore, kakšno opremo rabiš? Brez dobrih čevljev raje nikamor ne hodi, bodi doma. če greš v malo ekstremne variante, pa rabiš ornk čevlje la sportiva, garmont, ali kaj podobnega, pancar varianta, za ledeno plezanje, taki šolni so okoli 400 komot..
V japonkah ne hodite v gore raje. Če greš na Šmarno, pa so superge dovolj, se strinjam.
Ja seveda, dobri čevlji obstajajo tudi za 100 evrov. Kolo je pa enkraten strošek, za 600 evrov dobiš odličnega. Edino če ti hoče vse top of the top, potem pa se lahko preseravaš ja. Tudi rabljeno kolo ni nič slabše kot novo.
Sori, ampak za neke hude pohodnike, ki imajo še kakšne višje ambicije, kot Triglav poleti, ni čevljev za 100. malo poznam to sceno, tako d ane meni nekaj, kako so dobri planinski čevlji poceni, ekr niso.
KAj pa rabiš višje ambicije kot Triglav? A če greš na Triglav potem ne športaš? pa na Mangart, Stol?
Pa kake hude popotnike pa kolesarje, kaj vi bluzite, jaz se zapeljem od Ptuja do Maribora pa nazaj, ali pa kaj v rangu 50-120km, 1-2 urci in je to to…. povprečna hitrost 23-25km/h nič pretiranega… kolo imam še od birme, takrat je bilo eno izmed boljših za ene 150.000 SIT….
Za rekreacijo v mejah ”normale” torej da ne porabiš za šport cel dan je vse OK….
Povej mi spider, a rabim tudi Lebronove teniske da lahko košarko igramo na igrišču s petimi prijatli 3 na 3 pa original drese ali bo dovolj bela majca iz kika za 2,5€?
Kakšne energijske tablice pa ne vem kaj še vse, kje ste to vi pobrali no…. saj pa ne govorimo o profijih, za do 2 uri telovadbe ni potrebno nobenih dodatkov ampak VODA in volja pa je to to.
No ajde včasih tudi 3 urce če je daljša tura…. to je več kot dovolj in za to ni potrebnih nobenih silnih vlaganj… niti koles za 3.000€
In kolo NI enkraten strošek, ker se ravno tako obrabi, uniči, treba je marsikaj menjat, folk, ki tu kr nekaj piše, kako je šport poceni, nima kaj dost pojma.
Kaj naj bi se uničilo na kolesu razen zračnic? pa ketne vsake toliko? Bi rekel da ti nimaš glih pojma. Če moraš pa vsako leto kupovat da si fenci pa je tvoj problem.
Pogovarjamo se o športu kot resni aktivnosti, ne pa nekaj bil sem enkrat na Triglavu, hobi mi je planinarjenje…Hobi je nekaj, kar redno malo bolj resno počneš, ne pa to, da greš enkrat v lajfu na triglav, pa na stol..))))
Kaj naj bi se uničilo na kolesu razen zračnic? pa ketne vsake toliko? Bi rekel da ti nimaš glih pojma. Če moraš pa vsako leto kupovat da si fenci pa je tvoj problem.[/quote]
Ma daj nehaj težit že enkrat, ne pišemo o tem, da se ti pelješ v trgovino in misliš, da si kolesar, kot koelsarje jaz štejem ljudi, ki delajo resne kilometre na cesti, ali pa v gorah, ali pa spust varianta, ne pa vas turiste, ki mislite, da ste kolesarji..
Forum je zaprt za komentiranje.