Najdi forum

Splash Forum Arhiv Ženski in moški čvek Ali vam je pomembna izobrazba pri partnerju?

Ali vam je pomembna izobrazba pri partnerju?

Ti si preveč pameten. Za spust res rabiš denar in se hitro kaj uniči, to se strinjam. Za navadno specialko pa ne rabiš veliko, ker se ne obrablja tako hitro. ČE grem v pondeljek na Triglav, torek in sredo fusbal in četrtek na stol, to najbrž pomeni da nekaj že športam?

Poglej jaz letno (sezona) naredim tam okrog 1.500km-1800km….

od leta 2004 do danes sem na kolesu menjal, ketno, zračnice (2x al je blo 3x?) dal sem gor nove roge…. pa plac za dodatno vodo…. to, pa vsako leto reden servis…. če odštejem nabavno vrednost kolesa, me kolo na sezono stane cca 50€……

Kolesarim pa pač med majem in septembrom….. kar znese ravno nekje 300-400km na mesec + košarka/nogomet 2x tedensko po 2 uri pa je to to…. več ne rabim….

.............................................................................................. [b]''Your time is the greatest gift you can give to someone.'' - Rick Warren[/b]

Poglej jaz letno (sezona) naredim tam okrog 1.500km-1800km….

od leta 2004 do danes sem na kolesu menjal, ketno, zračnice (2x al je blo 3x?) dal sem gor nove roge…. pa plac za dodatno vodo…. to, pa vsako leto reden servis…. če odštejem nabavno vrednost kolesa, me kolo na sezono stane cca 50€……

Kolesarim pa pač med majem in septembrom….. kar znese ravno nekje 300-400km na mesec + košarka/nogomet 2x tedensko po 2 uri pa je to to…. več ne rabim….[/quote]

Za dons in letos pa imaš dovolj in lohk greš na Trg na dva pira.

Itak da ni izobrazba pomembna. Moja sanjska ženska je slaščičarka po poklicu.

Vsaka rekreacija nekaj stane. Koliko, pa je odvisno od marsicesa.

Precej je odvisno s kaksno obliko rekreacije se ukvarjamo. V Sloveniji sicer precej razsirjena smucarija gotovo ni poceni. Z opremo se stroski sele dobro zacnejo. Podobno je z golfom. In se mnogimi manj razsirjenimi oblikami rekreacije.

Potem, eno je perspektive obcasnega vikend kolesarja, drugo resnega rekreativca. Kot poznavalec lahko potrdim, da je Spider cisto korektno napisal, da se cene novih rekreativnih koles _zacnejo_ okoli jurja. Dlje ne bi razlagal. Tema zase.

In, ce smo ze pri kolesarjih… Obcasni vikendas se sicer res lahko opremi kot da gre na sprehod. Vecina resnih rekreativcev pa dobro ve cemu sluzijo namenske hlace, ce se mu ze majica zdi odvec. Vedo tudi, da obstajajo razlike med sedezi. Morda celo vrtijo posebna pedala z namenskimi cevlji. Potem, tezko si predstavljam rekreativca brez celade. Ze tisti brez rokavic so mi malo sumljivi. Morda se nikoli niso padli? Pa kaksen je to rekreativec, ki s sabo ne pelje par malenkosti za popravilo kolesa? In dlje ko je v tem, vecja je verjetnost, da si bo omislil kaj Camelbaku podobnega, kjer bo tudi kaksna energijska ploscica, vetrovka, ipd.

Pri bolj ambicioznih, npr. rekreativnih tekmovalcih, pa se “potrebe” hitro ekponentno povecajo. Zacensi z zeljo imeti vse lazje kolo. V primerjevi s stroski, da se to doseze, pa so potem razni sportni napitki, ki brez dvoma ravno tako vplivajo na boljse rezultate, zanemarljiv strosek.

Ravno tako ne manjka rekreativcev, ki se vsaj obcasno zelijo s kolesom odpraviti na kaksno daljso turo. Ali pac le zapeljati po zanimivi trasi na drugem koncu Slovenije. Morda bi sli na skupinsko voznjo z oddaljenimi prijatelji. Vse to takoj zahteva nove stroske. Pa pustimo sedaj kaksne daljse izlete po tujini ob strani, morebitni obisk kolesarskega parka, ipd. Ceprav gre za nekaj kar marsikateremu zagretemu rekreativcu slej ko prej pride na misel.

Torej, stroski nase rekreacije so precej odvisni tudi od tega kako si mi to rekreacijo zamisljamo. Ni vsak rekreativec enak rekreativcu. Ze res, da ne manjka pozerjev. Samo rekreativni kolesar v pravem pomenu besede, ki shaja s “sportnim” kolesom za par 100 evrov, je milo receno skromen. Vozi se na krajse razdalje v radiju hise. Ene in te iste fure. Pa se to gotovo ne prav pogosto sicer bi se se marsicesa drugega zavedal.

Dobro vem kaksna jeba je, ko se neprimerno oblecen, posledicno hitro premrazen, lotis smucanja obut v rabljene pancarje iz druge roke. Tako kot sem ze dozivel voznjo s premrazenim neprimerno oblecenim gorskim kolesarjem, kateremu se je za namecek potem se na nic posebnega progi pred mano zarjavelo kolo dobesedno razpolovilo.

Pa ne pisem tega, da bi karkoli zagovarjal. Le bobu bob je treba reci.

Ne zagovarjam tega, ko cloveka z moznostmi, da si to uresnici, zanese v kopicenje vse mozne opreme za vse sporte s katerimi se vsaj obcasno rekreira. Ce nic drugega, vcasih si je kaksno rec pametneje izposoditi na licu mesta. Pac, placati. Pa kdaj kaj potrpeti v neidealnih razmerah. Itd. Ne skodi pa se tudi vprasati, ali se ti je res treba ukvarjati z 10 sporti. Ker ne le da vse to stane. In ne redko lepe denarje, ko vse sestejes. Ampak vso to kramo je potem treba nekje hraniti. In kar naekrat si vec ne mores predstavljati zivljenja brez hise. Pa se en kup skrbi (in stroskom) imas z vzdrzevanjem. Kaj bi dal, da sem pred 10 leti vedel vse kar vem danes…

V bistvu mi je danes blizji minimalisticni pristop, ki ga zagovarja Matkic. Se pa vseeno zavedam da vsaka malenkost nekaj stane. Samo to clovek obicajno skuzi sele ko mora sam za prav vsako malenskot poskrbeti, jo kupiti, itd. To pa je nekaj kar dobis s samostojnim zivljenjem. In to matkica se jebe. Se spomsnim kolega, kako je davno tega razlagal kaksna mala sala je imeti avto. Ker mu ga obicajno niti tankati ni bilo treba. Sele, ko ga je enkrat v celoti prevzel, se odselil, mu je kapnilo. Prej bi se pa na mrtvo skregal, da si mu poskusal dopovedati kak strosek, in tudi skrb, je avto.

Kaj naj bi se uničilo na kolesu razen zračnic? pa ketne vsake toliko? Bi rekel da ti nimaš glih pojma. Če moraš pa vsako leto kupovat da si fenci pa je tvoj problem.[/quote]

Hja, če si predstavljaš, da greš s kolesom samo po ravnem, potem razen zračnic, občasno plaščev in verige res ne uničiš kaj dosti.
Če se greš pa gorsko kolesarjenje, kakšen downhill ipd., ti grejo pa tudi amortizerji, sprednji, zadnji, kakšna vilica kdaj, nekaj metrov zajle za bremze je fino imeti kar na rezervo, no, ob kakšnih padcih pa tudi ogrodje in balanca počita… Da ne govorim, da jaz na resno turo brez vsakokratnega rednega pregleda ne bi šla. Človek se prec bolje počuti, če ve, da so vsi šraufi zategnjeni in da je kolo nacentrirano, kot je treba.
Potem pride še dodatna oprema, ki jo za kratke variante po ravnem ne rabiš nujno, za konkretne variante pa – rokavice, kolesarske hlače, švic majice, par malenkosti v ruzaku (pumpa, rezervne zračnice in zajla, par ključev, če je treba kaj na licu mesta zategniti)…

_____________________________________________________________________________________________________________ V hitlerjanskih zadnjih sobah gostiln spet udarjajo drug po drugem, ti majhni rodovi na povodcih...

No Dater, zdaj pa mi povej, koliko misliš da stane rekreacija kolesarjenja v tem kar pravim… .40-100km ture 1-2x tedensko… pa večinsko po cestah, v najslabšem primeru makadam…

Kot sem rekel neko normalno kolesarjenje čisto rekreativno torej da je cilj da se pelješ nič ekstremnega, po cesti asfaltirani, stane ZELO MALO… nihče me ne bo prepričal da je drugače, vse ostalo je že nad rekreativnim, in stane mnogo več, če pa je cilj kolesarjenja to da pokurim nekaj kilokalorij, pa je to več kot dovolj in vzdrževanje kolesa stane minimalno…

Tudi če greš po hribih ni sile, če je asfaltirana cesta… Kdo je govoril o kakih downhillih pa o kakem ostalem bullshitu…. govora je o 3-5 urah kolesarjenja tedensko, po asfaltu samo v sezoni, torej 4-5 mesecev ko narediš 1500-1800 km…..

Kaj se takrat uniči na kolesu in kakšno opremo potrebujemo za tak hobi kolesarjenja? Kratke hlače in majico, pa 50€+/- obratovalnih stroškov kolesa za letni servis…. konec zgodbe. Tako delam že od leta 2008, pa še nisem mel drugega stroška s kolesom….

.............................................................................................. [b]''Your time is the greatest gift you can give to someone.'' - Rick Warren[/b]

Matkic, saj ti verjamem, da te rekreacija, kot se je ti gres, bore malo stane. Kaj bi dlakocepil. In dokler ti tako pase, samo uzivaj.

Najbrz sem le jaz prevec v druzbi bolj zagretih rekreativcev, pa se ze pozabil, da sem se kot srednjesolec tudi sam rekreiral tako nekako kot ti.

Zagretih rekreativcev ni, so le rekreativci kot Matkič in športniki, oni ”zagreteži” so pa taki ki porabijo ogromno keša in se delajo kao nekaj boljše od rekreativcev a z športom služijo enako kot oni rekreativci!

Če ima moški nižjo izobrazbo od ženske, bi moral vsaj zaslužiti več oziroma biti zelo uspešen v svojem poklicu, sicer je lahko problem – trpi moški ponos.

Izobrazba še ne zagotavlja poklicne uspešnosti. Izobrazba ti morda odpre okno več ali da drugačen pogled, da se bolje znajdeš v življenju. Je pa daleč od tega, da z izobrazbo že avtomatično padeš v predal uspešnih, z dobro plačo. Pravi moški ni obremenjen s tem, če ženska dobro zasluži.

Zagretih rekreativcev ni, so le rekreativci kot Matkič in športniki, oni ”zagreteži” so pa taki ki porabijo ogromno keša in se delajo kao nekaj boljše od rekreativcev a z športom služijo enako kot oni rekreativci![/quote]
Da taksni ne drugacni rekreativci z rekreacijo vsaj direktno ne sluzijo ze drzi. Drugo pa vseeno le ni cisto tako…

Zagretih rekreativcev ni, so le rekreativci kot Matkič in športniki, oni ”zagreteži” so pa taki ki porabijo ogromno keša in se delajo kao nekaj boljše od rekreativcev a z športom služijo enako kot oni rekreativci![/quote]
Da taksni ne drugacni rekreativci z rekreacijo vsaj direktno ne sluzijo ze drzi. Drugo pa vseeno le ni cisto tako…[/quote]

Bistvo Dater je, da če ti je prvotni in osnovni namen rekreacije izgubljanje kilokalorij potem je neumno vanj vlagat na ”tisoče” €€€ zato je to ”preseravanje” in govorjenje kako za mali denar ne moreš kvalitetno izvajati rekreacijo, naj si bo kolesarjenje ali kakšen drugi bolj običajen šport (košarka nogomet, badbinton, namizni tenis itd.)

Recimo nogomet je najbolj popularen in gledan šport ravno zato ker ga lahko igrajo tudi največji reveži v Afriki(in drugod), postavijo palce za gole in porihtajo nekaj okroglega kar lahko brcajo in evo ti na, rekreacija je tu…. ne rabiš nikovih kopačk za 200.000 al pa od Ronaldota dresa da lahko izvajaš takšno rekreacijo. Popolnoma enako je s košarko.

Če pa ti je rekracija primarno bolj zato da kažeš nek status, potem se pa greš ”rekreirat” na golf igrišče z palcami za par jurčkov ali več, ali pa kupiš specialko za 2-3 jurčke pa top opremo… ampak izgubljanje kilokalorij ni nič bistveno drugačno in resničnim rekreativcem je v prvi meri pomembno gibanje in posredno druženje z prijatelji, onim ki pa se radi postavljajo z tem kako se rekreirajo pa tisto ta drugo (oprema in vrsta rekreacije).

Seveda pa ne smeva mešat rekreacije in hobija… če je tebi nekaj hobi, recimo plezanje v gorah, je to potem v prvi vrsti tvoj hobi, šele potem rekreacija… ker tvoj primaren cilj za izbor hribolazenja ni rekreacija in izguba kilokalorij ampak želja po plezanju v gorah… Seveda se to mnogokrat prepleta, ampak tega ne smemo mešat, ker je osnovni namen take rekreacije hobi, ne pa striktna izguba kilokalorij…

Jah, Antilopa, to je zelo poudarjeno v nekih patriarhalnih družbah, kjer je moški bil tisti, ki je prinesel domov denar, ženska pa je opravljala tipična gospodinjska opravila in se ukvarjalo z otroki. Dandanes imaš tudi moške, ki se šlepajo na ženski račun, ponavadi na starejše dame. Meni je čisto vseeno, če bi moja več zaslužila od mene. Manjvrednostni kompleksi izvirajo iz nezadovoljstvo s sabo z vrednotenjem sebe skozi materialna vrednostna merila.

[i]Mojega hudiča sem prodal svoji duši.[/i]

Jah, Antilopa, to je zelo poudarjeno v nekih patriarhalnih družbah, kjer je moški bil tisti, ki je prinesel domov denar, ženska pa je opravljala tipična gospodinjska opravila in se ukvarjalo z otroki. Dandanes imaš tudi moške, ki se šlepajo na ženski račun, ponavadi na starejše dame. Meni je čisto vseeno, če bi moja več zaslužila od mene. Manjvrednostni kompleksi izvirajo iz nezadovoljstvo s sabo z vrednotenjem sebe skozi materialna vrednostna merila.[/quote]

Ti priskrbimo kakšno starejšo damo? :))))

Jah, Antilopa, to je zelo poudarjeno v nekih patriarhalnih družbah, kjer je moški bil tisti, ki je prinesel domov denar, ženska pa je opravljala tipična gospodinjska opravila in se ukvarjalo z otroki. Dandanes imaš tudi moške, ki se šlepajo na ženski račun, ponavadi na starejše dame. Meni je čisto vseeno, če bi moja več zaslužila od mene. Manjvrednostni kompleksi izvirajo iz nezadovoljstvo s sabo z vrednotenjem sebe skozi materialna vrednostna merila.[/quote]

Ti priskrbimo kakšno starejšo damo? :))))[/quote]

Imam denar, tako da imam mlajšo. Ko bo pa kriza, pa bom se spet začel sukat okrog tebe kot m111. 😀 Kak fičnik bi mu lahka navrgla, saj tudi meni si….

Ti priskrbimo kakšno starejšo damo? :))))[/quote]

Imam denar, tako da imam mlajšo. Ko bo pa kriza, pa bom se spet začel sukat okrog tebe kot m111. 😀 Kak fičnik bi mu lahka navrgla, saj tudi meni si….[/quote]

Oh, jaz nisem čisto nič starejša od tebe. Ti mogoče deluješ mlajše, ker si prismuknjen. :)) M111 je fajn tip, edino moti me, ker je na referendumu glasoval “za”. Ampak, to mu bom odpustila. ;)))

Imam denar, tako da imam mlajšo. Ko bo pa kriza, pa bom se spet začel sukat okrog tebe kot m111. 😀 Kak fičnik bi mu lahka navrgla, saj tudi meni si….[/quote]

Oh, jaz nisem čisto nič starejša od tebe. Ti mogoče deluješ mlajše, ker si prismuknjen. :)) M111 je fajn tip, edino moti me, ker je na referendumu glasoval “za”. Ampak, to mu bom odpustila. ;)))[/quote]

Še 40 ne, tako mlada z 2. najvišjim uradniškim nazivom sekretarke. Kaj nisi prej povedala, bi se mi splačalo? Bi ti kuhal in čistil doma, ti bi pa služila denar, mi sploh ne bi bilo treba delati.. Ampak saj moško srce je veliko z več prekatov, tako da bi se nekje še najbrž našel prostor zate, še posebej, če si kakšna majhna in okrogla? 😀

Oh, jaz nisem čisto nič starejša od tebe. Ti mogoče deluješ mlajše, ker si prismuknjen. :)) M111 je fajn tip, edino moti me, ker je na referendumu glasoval “za”. Ampak, to mu bom odpustila. ;)))[/quote]

Še 40 ne, tako mlada z 2. najvišjim uradniškim nazivom sekretarke. Kaj nisi prej povedala, bi se mi splačalo? Bi ti kuhal in čistil doma, ti bi pa služila denar, mi sploh ne bi bilo treba delati.. Ampak saj moško srce je veliko z več prekatov, tako da bi se nekje še najbrž našel prostor zate, še posebej, če si kakšna majhna in okrogla? :D[/quote]

Jaz ciljam samo na takšne, ki imajo vsaj tolikšno plačo kot jaz. :)) Fajn je, če se moški odlično počuti v svoji koži. Nič osebnega, pač moje preference. :)))

točno v tem je point – primarno vprašanje je bilo “v čem uživate?” in ne s čim služite ali kako trpite, da pokurite kalorije. torej je govora o aktivnem preživljanju prostega časa in ne o tem, kako trpiš, ko z muko prekolesariš toliko, kolikor moj dec z lahkoto prelaufa. fakt je, da je kvaliteta vožnje s specialko ali boljšim gorskim kolesom neprimerljivo boljša od vožnje s tvojim kolesom od stare mame. tako kot je kvaliteta igranja nogometa na ustreznem igrišču v ustreznih čevljih boljša od bosega “nogometa” v podsaharski afriki z “žogo” iz skupaj zvezanega blaga. priznam pa, da zna bit qurc za tvojo samopodobo, če se moraš tolažit s tem, da tisti, ki nimajo za čevlje, bolj uživajo. jaz ne športam iz shujševalne nuje, ampak ker me veseli. in me stane. 400 eur letno za najem telovadnice, 500 letna karta za fitnes, 500 letna karta za plezalno dvorano, 500 eur za smučanje. in še približno dodatnih 2500 eur za menjavo opreme in tekočih stroškov (spanja, članarin v klubih, goriva,…). in pridem še poceni skoz, ker ne hodim na odprave, draga tekmovanja, itd.

“logika” tazadnjega slovenskega delavca je, da menda tudi uživa, ko gre ven na pomfri in dunajca iz prežganega olja v menzo, pa se mu fino zdi, kako pride poceni skoz z 20 eur. no, če kuhaš sam doma (!) za dva in hočeš malo boljši obrok, npr. mariniran stejk, ki ga greš nabavit v spar (torej povprečne kvalitete) z buteljko vina (ravno tako povprečne kvalitete), te že sestavine za 1 osebo pridejo čez 20 eur. ljudje, ki ste od doma navajeni jest sranje, pač ne morete tega razumet, ker nikomur (ki sam ne zmore kvalitetno jest 1 mesec) ne more bit jasna razlika med konstantnim natepavanjem goveje juhe in sparovih makaronov z omako iz konzerve (ali vsakodnevnega riža in piščanca, če si Nekulturni) ter polnovrednim kvalitetnim obrokom.

in dejstvo je, da si nekdo z minimalcem enostavno take kvalitete življenja ne more privoščit. obsojen je na žure doma ali s flašo v roki zunaj na trgu, poceni hrano in “športanje” (beri, kolesarjenje do prve gostilne). samo to je razlog, da NIKOLI ne bi imela partnerja z minimalcem.

Še 40 ne, tako mlada z 2. najvišjim uradniškim nazivom sekretarke. Kaj nisi prej povedala, bi se mi splačalo? Bi ti kuhal in čistil doma, ti bi pa služila denar, mi sploh ne bi bilo treba delati.. Ampak saj moško srce je veliko z več prekatov, tako da bi se nekje še najbrž našel prostor zate, še posebej, če si kakšna majhna in okrogla? :D[/quote]

Jaz ciljam samo na takšne, ki imajo vsaj tolikšno plačo kot jaz. :)) Fajn je, če se moški odlično počuti v svoji koži. Nič osebnega, pač moje preference. :)))[/quote]

Jah, glej kako sva si različna, tu si pa nekaj v sorodu z Lepolasko in GF, meni so pa bolj všeč nežne umetniške ženske dušice, ki so zelo slabe v matematiki, da bi preračunavale neto plače, ko gre za srčne zadeve, ampak se prepustijo ter izgubljajo v navalu nebrzdanih divjih ustvarjalnih čustev, ki jih spodbodi moški potresni dejavnik…

se pravi, imaš rad neumne nerazgledane punčke, ki začnejo nebrzdano vreščat, medtem ko ornk prdneš na kavču. tako boš pa že menda našel…

Hja matjazko, da bi se kosal s plačo, se moraš prvo zaposliti. Upam, da ti rata v letu 2016 dobiti službo vsaj za minimalca, ker pri tvojih letih in s tvojimi ničnimi delovnimi izkušnjami, je že to uspeh. Počasi, pa zihr.

Matjažko, kontradiktoren si v svojih izjavah. Najprej se norčuješ iz zasanjanih žensk, ki iščejo princa na belem konju, potem pa napišeš, da so ti ravno take všeč. Še nisem srečala ženske, ki bi se odpovedala denarju.

A si mu vsaj malo fauš?

_______________ So it goes. - Kurt Vonnegut -

Forum je zaprt za komentiranje.

New Report

Close