Ali varuški plačate če ste odsotni??
Pri nas je cena določena za mesec , neglede na to koliko delovnih dni je v določenem mesecu. Če otroka na delovni dan ni, se odšteje sorazmerni del, ravno tako, če bi varuška bila odsotna. Do sedaj je sistem čist o.k. funkcioniral. Je pa to bil predlog varuške , da se odsotnost tako obračuna, meni pa se tudi zdi pošteno. V primeru odsostnosti 14 dni ( letni dopust, morje) plačam polovico dogovorjenega zneska za varstvo.
LP Maja
Moj dobronamerni nasvet. Pustite ga še leto dni doma. Ko bo naslednje leto star 3 leta in tri mesece bo boljše. Otroci takrat že potrebujejo družbo vrstnikov (se znajo igrati). Jaz ne bi nikoli dala svojega otroka pred tremi leti v vrtec, če bi imela tako možnost. Razen pri najstarejši, to žal ni bilo mogoče. Če imate čas enkrat opazujte kaj delajo dvoletni otroci. Tudi če imajo zlate varuške, pride na eno varuško veliko preveč otrok in nimajo časa in možnosti, da bi se poglobile v vsake žalostne očke. Imam štiri otroke. Zdaj je najmlajši dopolnil tri leta in je v vrtcu že malo boljše. Če bi bilo mogoče bi ga dala v vrtec septembra, ko bi imel tri leta in pet mesecev.
Mij mož je magistriral iz razvojne psihologije in kakor so se učili, otroci med trem in četrtim letom začnejo potrebovati igro sovrstnikov, prej pa niti ne, zato priporočam, da če imaš zlato varuško počakaj še eno leto. Moj sine je začel pri 3,5 letih hoditi v vrtec, zelo rad hodi že od začetka, nobenih problemov….
Hvala, saj take dobronamerne nasvete pravzaprav res potrebujem. To je naš drugi otrok . Prvi je šel v vrtec s 13 meseci, sicer nimamo slabih izkušenj, kljub temu se mi je zdelo prekmalu. Zdaj pri drugem, ko smo po sili morali dati otroka v privat varstvo ( porodniška se je končala maja , ko v vrtce ne sprejemajo, ni prostora),se je pa izkazalo, da je to nekaj boljšega kar se nam je zgodilo glede varstva. In tu je zdaj dilema. Ali ga kljub vsemu dati v vrtec, ali pa počakati še eno leto. Mislim predvsem z vidika socializacije, navajanja na skupino ….. , čeprav je varuška doma v neposredni bližini vrtca in ogromno časa preživita tudi na vrteškem igrišču.
LP Maja