Najdi forum

Splash Forum Starševski čvek Ali vaši moški tud smrdijo?

Ali vaši moški tud smrdijo?

Mednožje, zadah in sploh stopala. Niti si staršev ne upam povabit ker celo pritličje smrdi. Sinove noge so obup, dve leti star kavč sem mogla vrečt iz dnevne ker nisem mogla spraviti vonja ven. Možev fotelj postaja podobna zgodba. Oba se umivata samo  zmeraj zaudarjata. Nogavice stran mečem in imam osvežilec v vsakem prostoru, nevem če je res tako težko živeti pod isto streho z moškim, kako zdržite?

Ne smrdi. Sploh se ne spomnim kdaj bi pri kakšnem moškem smrdelo.

Mogoče v otroštvu stric, ki je kadil.

Ali imata tvoja smrduha veliko oblačil iz poliestra? Čevlje je pa treba menjavati, da se ravno ne usmradijo. Pa redno sušiti, kadar so mokri.

Ah to si ti postala alergična na desca, pa ti  sedaj vse smrdi, samo to je , moji tudi jaz smrdim zadnje čase, včasih ko sem ji bil še zanimiv sem ji dišal, danes stalno nekaj nori kako da smrdim

Isci vzroke pri obutvi-ceneno nekvalitetno, nogavicah,….prehrana….potenje,….

Za utrujena stopala imas dandanes osvezilce da ko se zvecer stusiras si naspricas..

Meni so par let nazaj eni cevlji tudi usmradili noge prav po kislem so smrdeli copati ko sem jih popoldne sezula ven.

A je od dol?

Če tako smrdita, se bosta morala večkrat umivati in menjati perilo. S smrdljivimi nogavicami nimata kaj delati na kavču. Čevljev naj ne nosita istih dva dni zapored in za noge naj uporabljata deo kremo  Vichy 7 dni.

Iz vidika higiene ni nič krivega, je pa vonj. Omenila je tudi nečakinja, češ da naša hiša smrdi po starih pijancih in ja, sem se zamislila. Mož se je vedno potil samo vonj ni bil tako izrazit. Sinov cel avto smrdi po nogah. Težko opišem občutek ko zavohaš tudi skozi čevlje. Oblačila imamo večinoma  bombažna in čevlje kvalitetne. Mož je rekel, da mu niti ne smrdi niti ne diši, samo njemu prdec diši tako da ne bom dalje. Sin se niti ne voha.

Jaz mam glivice zaradi zaprtih čevljev s kapico, jih moram nositi 8ur in pri nas ko stopiš čez druga vrata cela proizvodnja bazdi. Zdaj čez poletje pa sploh katastrofa. Sem puščal čevlje na hodniku bloka in se je usmradilo 10 štukov stolpnice skoz noč. Sem pral, šprical s foot deodorantom, mazal noge s kremo z dm-a in nič. Sprejmi da eni pač imamo takšno delovno okolje.

Predlagam, da oba pošlješ v kakšno oddaljeno gorsko kočo, kjer je bolj malo vode.Se jima ne bo treba umivati.Pa še tebi ne bosta smrdelo pod nos, drug drugega pa itak ne vohata…

Odgovor na objavo uporabnika
Dengre vindiš, 06.05.2025 ob 22:11

Mednožje, zadah in sploh stopala. Niti si staršev ne upam povabit ker celo pritličje smrdi. Sinove noge so obup, dve leti star kavč sem mogla vrečt iz dnevne ker nisem mogla spraviti vonja ven. Možev fotelj postaja podobna zgodba. Oba se umivata samo  zmeraj zaudarjata. Nogavice stran mečem in imam osvežilec v vsakem prostoru, nevem če je res tako težko živeti pod isto streho z moškim, kako zdržite?

OBvezno kupi globinski persil pa zaenkrat zlat ornel…peri jima REDNO cote..menjat vsak dan…pomivaj po tleh..uporabljat čistilo da malo razkužiš vse..onadva pa naj več vode pijeta pa mogoče veliko mesa jesta..sta premočna? Mogoče shujšat.. pa redno tuširanje..vsako jutro umit

DM krema Lidera , naj jo vtreta v oprane noge, nohte, med prsti. Za obutev: sprej za dezinfekcijo in posušit na balkon. En smrad manj. Bombažne gate, orng milo.

Ne.

mam ene superge 10 let stare, draga znamka, usmrajene. Pranje od znotraj pomaga za 1-2 tedna. Potem začnejo sppet smrdet. Dezinfekcija z 99 alkotom pomaga za 3 dni. Natrosim not sodo bikarbono, to pomaga 2 tedna in je dokaj praktično. Sušenje pri teh ne pomaga nobeno. Štumfe takoj sezujem, ko stopim iz njih, ker so štumfi takoj usmrajeni tudi.

Imam tudi dosti 5 let starih superg, najcenejše možne, te pa ne smrdijo nič, redno rotiram, sušim in nisem dolgo v njih. V vsakih tudi odstranljive podložke, da tisto stran vržem, če bi kaj začelo smrdet.

Za doma pa imam včasih iste štumfe po en teden, samo za not, ne za v čevlje nikoli, za nekaj ur na dan sezujem, da se preluftajo. Po enem tednu ne smrdijo niti.

Tako da ves smrad od nog se nekako v čevljih zaredi, od tam se naprej prenaša na nogavice. Da pa res od nog pridelaš tak smrad, pa traja kar dolgo časa, vsaj pri meni, dolgo se mora pacat v istem obuvalu.

Groza, vonj je ful pomemben, v bistvu se mi zdi kršitev temeljnih človekovih pravic, da moraš živet v smrdečem okolju, sploh da po nogah smrdi. Mi je pa, priznam, zagonetno, kako to na fotelj pride, najbrž ni mož nag doma na fotelju.

Ampak na srečo ne, večina moških ne smrdi, to so izjeme, sam se ne spomnim, da bi kdaj koga zavohal v službi, na obisku, ali ko bi kdo prišel na obisk in se sezul, to mora biti nekaj res narobe.

Sem pa slišal enkrat znanca v fitnesu jamrati, da mu smrdijo noge in da se punca pritožuje, čist ga je sesulo, njegova teorija je bila, da to pomeni začetek konca, da če začne tip svoji ženski smrdet, je to indikator, da ni več privlačnosti. Kar je najbrž res, če ti nekdo smrdi, ti je najbrž težko privlačen.

mislim, da to niti ni smrad od umazanije, ampak pac njun vonj. Sin je verjetno najstnik, takrat se noge malo bolj potijo, tudi meni so superge v srednji soli smrdele (ne toliko, da se jih js vohalo po celi soseski, ampak niso disale), potem pa se nehas toliko potiti, hormoni se malo umirijo.

Je pa tudi za vonj koze, telesa tudi zelo pomembno, kaj damo vase. Ce je kdo kdaj prejemal kaksnakoli zdravila, potem ve, da gre skozi kozo grozen smrad, ki se ga ne da sploh sprati iz sebe. Mocnejse kot je zdravilo, hujsi je smrad.

Enako velja tudi za alkohol. Koza diha in je filter vsega, kar se dogaja v nasem telesu. Tako da, mogoce sprememba v prehranskih navadah, vec tekocine, gibanja. Mogoce bo pomagalo.

Spet pa tudi pri umivanju. Ce se ornk ne umije, ne zdrgne dol stare koze. Ce imate banjo, ju kar malo namoci v njej.

Glivice imata na nogah.

Namakanje nog vsak večer v  kopeli, ki ji dodate sol, kis in milo, bo pomagalo.

Stopala zmasirajte s kremo za noge, glivični del nohta popolno obstrižite in ponovno potuftajte z vato v kisu. To naredite vsak večer, do odprave težav.

Nimam pojma od kje vam ideja, da glivice smrdijo.

Edina stvar, ki je ucinkovita, je soda. Po tusiranju si natret noge, pod pazduho. Ne smrdi niti po vec dneh ne. Uporabljam za v hribe, ko se ne mores stusirat. Plus natrest v cevlje kadar se jih ne nosi.

Mislim, da je krivo izključno pomanjkanje osebne higijene. Vsako jutro pod tuš, se temeljito namili povsod, splaknit, se dobro obrisat in uporabiti dezodorant. Obleči v sveže bombažno perilo in bombažne nogavice, majico ali srajco, zamenjati vsak dan čevlje, pa bo izginil smrad.

Zvečer ponoviti vajo. Perilo vsak dan v koš za pranje in smukniti v pižamo.

Tudi ti vzdržuje nivo higiene v bivališču. Redno zrači vsak dan vsaj pol ure in ni vrag, da  neprijetne vonjave ne bi izginile.

Mislim, da je ta tema vseeno provokacija. Če ni, ste vsi veliki umazanci in vam je malo mar za odnose in okolje v katerem živite.

Poznam nekoga, ki so mu noge ful smrdele, tudi skozi čevlje. Potem jih je začel zvečer namakat v vodo s sodo bikarbono in čez par mesecev so mu nehale smrdeti. Oziroma še vedno smrdijo, ko se spoti, samo ni pa več tistega vonja, ki se je širil okoli njega kamorkoli je šel.

Zanimivo, saj pa tole ni od danes?

Verjetno si vzela smrduha? Enih žensk res ne razumem.

Že v štartu veste, da;

-smrdijo,

-da so že varali,

-da so pijančki,

in ve glupe kure rinete v njih in jih želite spremeniti.

Sicer pa iste sorte vkup letajo!!!! drži kot pribito.

Iste štunfe en teden, pa mal preluftat? 😳🙄😅☺️☺️☺️

Iz mojih izkušenj: pubertetniki smrdijo. Tja med 12 in 16 letom. Kljub umivanju, kljub preoblačenju.

Potem se je hb umirilo.

KAr se stopal tiče, soda bikarbona in kopel, jaz sem uporabljal tudi jodovo sol za kopel. Mažem s kremo Gehwol Lipidro (desno nogo sem zlomil dolgo nazaj, komplicirano, pa je očitno malo slabša prekrvavitev in se suši koža hitreje). Bistvo pa je da čevlje čim prej ko jih sezuješ POSUŠIŠ. Pol pa še Scholl sneaker deo občasno… Pa imam 2je copat vedno, ko sezujem čevlje ene, druge pa po tuširanju ali kopeli stopal.

Čevlji pa, umetni materiali, pa še nogavice iz plastike, to začne kmalu smrdet. isto plastične majice. Nekaj bolje je z merino nogavicami (in majicami) ampak je še vedno čevelj problem.

Za noge se je vcasih dobil Scholl sprej proti potenju in smradu, ne vem, a še obstaja, s tem lahko našpricaš tudi čevlje.

Drugače pa se da kupit aparat za dezinficiranje čevljev, ga postaviš v eno sobo ali klet, kjer se ne nahajaš pogosto in čevlje dezinficiraš.

Ta smrdljiv pot je lahko hormonsko pogojen, lahko je tudi pogojen s hrano, ali oboje hkrati. Poskusite spremenit prehrano, zmanjšat stres, pa boste videli, kaj se zgodi. Jaz npr. se smrdljivo potim, kadar sem bolj pod stresom in sem živčna.

New Report

Close