Najdi forum

Splash Forum Recepti.Over.Net Prehrana in kulinarika Ali zaradi etičnih zadržkov katere vrste mesa ne jeste?

Ali zaradi etičnih zadržkov katere vrste mesa ne jeste?

Ali zaradi etičnih zadržkov katere vrste mesa ne jeste ali se na to ne ozirate?

Na primer: srnice, zajčki, kozlički, jagenjčki, odojki, telički, krave, prepelice, pujski, piščanci, purani, ribe, račke, gosi itd. Se vam kaj od tega preveč smili, da bi lahko jedli, ali vam to ni pomembno?

Ali pa vrste hrane, kot je npr. foie gras, vas odvrne, da se temu odpoveste, ker je znano, da to dobijo s prisilnim pitanjem gosi ali vam je vseeno?

Ne jem nobene vrste mesa.

Ne jem človeškega mesa.

Vaše kvazi etične razloge si lahko nekam vtaknete.

Jem tisto meso, ki mi paše. Najraje imam zajčka. Poleti pa mi meso ne paše in ga ne jem. Ampak nima čim veze z vašo trapasto etiko.

Ne jem svinjine, ker v Svetem pismu piše, da se je ne sme jest. Svinje so poleg tega še zelo inteligentne, nekateri pravijo da bolj kot psi. Psov pa tudi ne jem.

Ja, pa res. Itdjev ne jem, ker se mi smilijo.

Kaj pa stolpec?

Nekako nimam zadržkov. Ko sem še potoval bolj na veliko sem pojedel marsikaj. Morda tudi kaj, kar bi se mi danes zdelo spotno!
Polhi, kobilice, veverice, morski prašički, kakšna kača, kuščar, ……………….!
Ne prisežem, da mi niso servirali tudi podgane, mačke, psa, ampak marsikaj sem prigriznil. Bil seveda pozitivno presenečen in tudi razočaran.
Je pa lakota najboljši kuhar!

V bistvu od mesa jem le piščančje prsi in včasih krilca ker malo hrustljajo.. ali pa si le želim poletet.. hmm.. brez etičnih zadržkov drugače..

Lakota je najboljši kuhar.

gost žblj, tega reka pa še nisem slišala. Mega resničen je.

Zrezek, ki se kar topi v ustih. :))

lakota je najhujši kuhar. preizkušeno.

iz etičnih razlogov ne jem nobene vrste mesa. to pomeni, da če lahko izbiram hrano, izberem nemesno. ampak ko sem hodila po svetu, sem prihajala v situacije, ko so mi ljudje ponudili nekaj za pod zob in nisem bila v stanju zavrnit – nisem imela kje kupit hrane, niti je kje drugje najt. jedla sem, kar so mi dali. tudi makaronfjaš, tudi štrudel in kos kruha, čeprav mesa kot rečeno ne jem, bele moke pa zaradi bolezni ne. lakota je najhujši kuhar. 🙂

Ne jem nobenega mesa in nič živalskega izvora.
Se mi živali preveč smilijo.

(Ps: rastline se mi ne smilijo.)

Od omenjenga jem: odojka, telička, kravo, pujsa, piščanca in ribe. To že odkar pomnim. Sm pa komi cca 3 al 4 leta nazaj 1.jedla jagenjčka in pa purana, pa še to sam puranji file. No, zdej tud to večkrat jem. Ostalega naštetega pa ne. Pa ne zarad kakšnih etičnih zadržkov, pač ne vem, nikol nism in ne vem če bi sploh to lahk jedla. Razn da mi kdo nardi, pa da mi ne pove kaj jem 😉

Zaradi predsodkov ne jem konjskega mesa. Konji so za obcudovati in jahati, ne za na kroznik.

Ne jem tudi jagenjckov, kozlickov in zajcev, ker mi okus ne pase.

Riba, piščanec in puran, to jem. Drugega mesa ne.

Konjsko meso je izredno dobro kot dodatek v golobji pašteti.
Samo pravilno razmerje mora biti.
1: 1
En golob, en konj…

Jaz npr. ne jem cloveskega mesa.

Jaz pa jem teletino, svinjino, piščanca, raco, gos, ribe, rakce, lignje ter jagnjetino in kozlička če kje nanju naletim. Manj sta mi všeč puran in zajec. Ni pa mi všeč divjačina in polži.

Konjsko meso je izredno dobro kot dodatek v golobji pašteti.
Samo pravilno razmerje mora biti.
1: 1
En golob, en konj…
[/quote]

Ne bi vedel… 😉

Vem pa, da je konjski gnoj top zadeva za gnojenje vrta. :)))

Ne bi vedel… 😉

Vem pa, da je konjski gnoj top zadeva za gnojenje vrta. :)))
[/quote]
Samo kaj ko hudič prej ko slej odskaklja k sosedu… Če bi ga fiksiral, da bi pri tebi sral, jedel pa pri sosedu, kot podgorske kure…

Podobno, le da zajčke jem.

Ribe niso meso!

Kaj ti ni jasno? Zival je zival.

Kaj ti ni jasno? Zival je zival.
[/quote]

Zakaj se jih pa potem lahko je na dan, ko velja strogi post?!

New Report

Close