Najdi forum

Splash Forum Recepti.Over.Net Prehrana in kulinarika Ali zaradi etičnih zadržkov katere vrste mesa ne jeste?

Ali zaradi etičnih zadržkov katere vrste mesa ne jeste?

Zakaj se jih pa potem lahko je na dan, ko velja strogi post?!
[/quote]
Hja to pa ima religiozno podlago. Bom pogooglala, ce najdem razlago.

Stvar prepričanja. Zame recimo, torte spadajo pod zelenjavo.

Podobno, le da zajčke jem.
[/quote]
Bogi zajčki, ko jih je Pikica popapala.


Hja to pa ima religiozno podlago. Bom pogooglala, ce najdem razlago.
[/quote]
Po mnenju nekaterih je karakteristika živali, da imajo ksiht. Torej ko jo pogledaš v obraz, naj bi videl obe oči naenkrat. Ne vem pa kam spada pajek…

Ne jem nobene vrste mesa zivega bitja. Ze nekaj desetletij. Ne bi mogla. Gnusi se mi jest trupla/kadavre neglede na to kako bi bila narezana. To preprosto nisem jaz.

Živali se mi večinoma smilijo, sploh mladiči kot npr. teliček, jagenjček, kozliček, žrebiček.

Vseeno pa jem ribe, rake, lignje in školjke, čeprav so tudi to živali. Ampak to je vse, kar jem od mesa.

P.S. Za novo leto se “pregrešim” z narezkom iz pršuta. Priznam.

Nimam predsodkov. Jem vse, če je možnost probat kaj novega, vsekakor ne odrečem/zavrnem.
No, edino pečene tarantele in filipinskega jajca res nisem, pa ne zaradi etičnih zadržkov, ampak ker se mi oboje gabi.

jem vse, nimam zadržkov pred živaljo, imam pa zadržke pred industrijsko živinorejo. pojem pa letno res minimalno mesa … ne vem če kilo, če ne štejem rib.

__________________________________________________ °°° Stay Hungry, Stay Foolish °°° [url]https://www.youtube.com/watch?v=JJ9IX4zgyLs [/url] ¯¯¯¯¯¯¯¯¯¯¯¯¯¯¯¯¯¯¯¯¯¯¯¯¯¯¯¯¯¯¯¯¯¯¯¯¯¯¯¯¯¯¯¯¯

Razmišljam zelo podobno. Mesa pojemo zelo zelo malo, nikoli pa to niso mladiči.

In ja, to mi veliko pove o ljudeh, ki jih prav nič ne briga, kaj je žival pred tem doživela, samo da oni lahko nekaj jedo (ob obilici vse druge hrane). takšno razmišljanje se sklada s človekovim značajem tudi sicer.

Foie gras, (French: “fat liver”) a delicacy of French cuisine, the liver of a goose or duck that has been fattened by a process of force-feeding.

Trapast ali trapasta, (vseeno), si edino ti. In ti si lahko svojega zajčka nekam vtakneš, boš neznansko užival/a.
Mislim, idiot, že samo tvoja napadalnost kaže na to, da ti zajček zelo škodi.
Drugače pa ne, ne jem trupel.

Razmišljam zelo podobno. Mesa pojemo zelo zelo malo, nikoli pa to niso mladiči.

In ja, to mi veliko pove o ljudeh, ki jih prav nič ne briga, kaj je žival pred tem doživela, samo da oni lahko nekaj jedo (ob obilici vse druge hrane). takšno razmišljanje se sklada s človekovim značajem tudi sicer.

Foie gras, (French: “fat liver”) a delicacy of French cuisine, the liver of a goose or duck that has been fattened by a process of force-feeding.
[/quote]

Meni pa o ljudeh, kot si ti. Kako lahko odžiraš prostor na zemlji recimo kakšni preslici, ali praproti?


Bogi zajčki, ko jih je Pikica popapala.
[/quote]

Saj jih ni veliko “nastradalo”.

New Report

Close