ali ženska lahko ima otroka po 40tem
Fizično verjetno imaš lahko. Nikoli pa ne veš. Ampak je to res zate? Hočeš otroka ali družino? Meni deluješ zelo nezrelo. Jaz sem imela dva po 40em. Ni pravljica to. Je nekaj najboljšega kar se mi je kdaj zgodilo, ampak ni pa pravljica. Je ogromna odgovornost. 24/7. Se ti zdi da si zmožna to odgovornost nositi? Glede na to da ti je očitno vseeno kdo je oče tega otroka, niti ne pomisliš na otroka ampak samo nase, kaj ti želiš….isto glede partnerstva. Ne vrti se svet okoli tebe a veš. No tebi očitno se. Zato pa pravim, si res pripravljena na otroka? Ker ko pride na svet ti garantiram da se svet ne bo več okoli tebe in tvojih želja vrtel. Otroci, partnerji….niso tu zato da nam ustrezajo. Ni to družina. V družini predvsem daješ od sebe, ne jemlješ. Si to zmožna?
takole je…punca…imela si.pa si zgubila, leta so sla ker si napacne stvari cenila v zivljenju,…pol pa te zivljenje postavlja na stranski tir ….. .zakaj bi ze ti imela ottoka za domaco igracko,…..
…..lahko si jezna le nase da je tvoj fant iz dolgotrajne zveze odsel..ne nanj….za seks smo vsi takoj za…za kaj vec pa je ze vazno kdo si….
Nina423, 28.01.2024 ob 07:05
Hej,pisi mi na mail,ti jast povem svojo zgodbo
Daj raje messenger
obupana356, 18.01.2024 ob 18:28
Alpaka, 18.01.2024 ob 18:10
Seveda ga lahko imaš…ampak tvoja generacija moških je vezana, poročena…so še ločenci , kak vdovec in pa ostali nekvalitetni obupanci ..mogoče pa res kako leto mlajši in hitra zanositev…srečno.
razmišljam v smeri, da bi nasla enega ljubimca, ki je iz pravega testa, da je perspektiven in bi z njim zanosila. Pač bi mu rekla, da jemljem tabletke in da ne rabiva zaščite. Po zanositvi bi otroka obdržala in če bi bil vesel toliko boljše, če pa ne, bi pa vsaj otrok imel podporo. Zato bi rada, da je nekdo, ki je perspektiven, ker v vsakem primeru zmagam.
To kar si pa tu napisala, pa ti lahko napišem prvič v življenju na monu kaj nesramnega-sram te bilo. A nekomu bi prisilno podtaknila otroka. Večje nesramnosti od ženske moški ne more dobiti. Sem sam, sito star kot ti, otrok pa nikol ni bil moja želja. Da katera to naredi, ji ne bi odpustil nikoli.
obupana356, 18.01.2024 ob 17:57
Imela sem 12 let vezo z moškim s katerim sva končala nekaj let nazaj. On si je želel familje, jaz pa takrat nisem bila pripravljena zaradi različnih razlogov. Takrat sem sem želela še uživati in potovati, se imeti lepo into sva tudi počela. Delala sem kariero in pa tudi fant se mi zdel iz pravega testa za imeti z njim družino, zato sem mu postavljala različne pogoje. Po toliko letih me je na koncu pustil in šel z drugo in to povrhu vsega sploh ne z mlajšo, ampak starejšo od mene, ločenke z dvema otrokoma. bila sem popolnoma razočarana in jezna na njega. Pustil me je ravno v letih, ko je že blizu zadnji čas za imeti otroka.
Zdaj sem že 42 in si zelo želim imeti otroka. Fino bi bilo, če bi našla primernega partnerja, pravega moškega, odgovornega in stabilnega, ki bi mi nudil varnost in bi znal poskrbeti za družino. Ampak takšni moški so že večinoma vezani, nekoga obupanega brez kariernih uspehov in stabilnosti pa ne želim. Mlajši se pa ne zmenijo več toliko zame, za zabavo že, ampak kaj resnega pa z mano nočejo imeti.
Sem že čisto obupana, zelo si želim družine, ampak saj veste, vsi pravijo, da imeti otroka za žensko po 40 je veliko tveganja za zaplete. Ampak vseeno, tako si zelim, da me včasih ima, da bi kar enega situiranega ljubimca pograbila in zanosila z njim. Pa kar bo pa bo.
Prej bi mislila.. za otroke nikoli ni “pravi čas”
Jan Plestenjak tudi upa, da bo kdaj mel otroka. Piši mi na IG, mogoče skleneta posel…ha ha.
Drugače je pa res kot so zgoraj že napisali, ko dobiš otroka, ni več JAZ. 15 let je otrok na prvem mestu. Res pa da večina mamic takoj vklopi materinski čut in jim to ni težko. Ni pa to hec, kaj šele če boš samohranilka.
Gdo bo skrbel zate ko boš stara in bolana?, 28.01.2024 ob 18:49
Si hudobna ženska in zelo pokvarjena
Zakaj bi ta ženska bila pokvarjena, če se kdaj kresne s kakšnim poročenim. Gospodje kar radi sodelujejo, ker se človek še belega kruha prenaje, plesnivega pa še prej. Sem v srednjih letih, ločena in dobro vem, da je 90% zakonskih zvez tako ali drugače v riti. Nekateri se trudite pred javnostjo fejkati svoje srečne družine, ampak mene je težko prepričati. Vsak naj živi tako kot mu paše, univerzalnega recepta za srečo ni.
Se kar prepoznam v tvoji situaciji… imela 12 letno vezo, nato tri 2-3 letne veze. Sedaj pri 42 samska, brez otrok. Poklicno izpolnjena, zasebno… vsak dan si osmišljam življenje drugače, otrok ne more biti center sreče. Želim si ga, vendar ne za vsako ceno?! Vidim veliko nesrečnih parov, ki ostajajo skupaj zaradi otrok. Ali parov, ki si podajajo otroke, ustvarijo novo kombinirano družino z otroki partnerja. Nekak “perspektivno” za otroka to ravno ni- zelo malo takšnih otrok zraste v srečne, uravnovešene, zrele, odgovorne osebe. Ali ženske, ki trpijo, ker nimajo kam it, ker so vezane finančno, stanovanjsko, čustveno ali kakorkoli že. Ne vidim, kako je lahko donosno imeti otroka s “perspektivnim”, če ti mesečno na račun lifra nek minimum, ni pa na razpolago za nič drugega, niti za “biti oče”. Če te nekdo osreči, te z ali brez otroka. Ne vem če razumeš, da si na prvem mestu ti, ne pa otrok. Kaj točno ti otrok lahko izpolni? Predvsem s pravo osebo, ki pa je ne spoznaš v 1 mesecu in imaš z njo otroka. Razen tega nosečnost in poporodno obdobje v teh letih nista enostavna (če imaš srečo, da ni nobenih zapletov). Po moje je perspektivno imeti ob sebi nekoga, ki te ima rad in te razume ter podpira, ne glede na izid. Upam da si to pisala v trenutku nerazsodnosti, ne pa po tehtnem premisleku?
Se vidi, da si nevedna, najbrž nimaš niti 3 pike v glavi, da bi vedela, da če tudi ti uspe tvoj ” podvig” da se moški lahko odpove otroku in ne ti ne otrok po njem ne dobita niti centa. In če si pripravljena imeti otroka zato, da mu življenje uničiš že v štartu, potem res nisi vredna, da sonce po tebi sveti. Srečno.