Aliexpress
Jaz občasno. Carine za nas kupce ni. Imajo urejeno tako, da gre na carino na madžarskem, kjer prelepijo novo nalepko in je pošiljka kot poslana iz Madžarske. Nekaj robe imajo pa tudi v evropskih centrih, na Češkem, morda še kje.
Ravno imam eno posiljko, po sledenju je zapustila carino na madžarskem. Jutri bom verjetno že dobil. Vse pošiljke pridejo praviloma predčasno. Dosti prej kot je napisan rok dobave.
Jaz vem
Jaz občasno. Carine za nas kupce ni. Imajo urejeno tako, da gre na carino na madžarskem, kjer prelepijo novo nalepko in je pošiljka kot poslana iz Madžarske. Nekaj robe imajo pa tudi v evropskih centrih, na Češkem, morda še kje.
Ravno imam eno posiljko, po sledenju je zapustila carino na madžarskem. Jutri bom verjetno že dobil. Vse pošiljke pridejo praviloma predčasno. Dosti prej kot je napisan rok dobave.
Jaz vem, a res? A potem nič ne plačaš carine ali davka, čeprav si naročil na Kitajskem? Saj če z Madžarske pride, to potem naša carina nič več ne gleda, a ne?
Da te nekaj vprašam, 30.08.2023 ob 12:48
Jaz vem, a res? A potem nič ne plačaš carine ali davka, čeprav si naročil na Kitajskem? Saj če z Madžarske pride, to potem naša carina nič več ne gleda, a ne?
Price includes VAT. Imaš napisano pri vseh izdelkih. Kako pa oni točno to poštimajo preko Madžarske me pa ne zanima. Glavno da jaz ne plačam nič dodatno. Na vsakem paketu je pa čez kitajsko prelepljena nalepka, da je poslano iz Budimpešte.
Mushroom, 30.08.2023 ob 16:39
Meni do hoteli cariniti lepilo za nohte vrednost 2 €, sem poslala nazaj.
Kdaj je to bilo? Pred dvema letoma. Zdaj zagotovo ne. Ne drži in si ne izmišljajte, če so uredili to preko Madžarske in ni nobene carine, ne davka. O kaki carini sploh bluzite na tako nizke vrednosti? Se vidi da si kar izmislite, da vam je bolj toplo pri riti. Velja zate in za uno trol pred tabo.
Ta teden. Preko pošte Slovenije.
Vasa posiljka s sprejemno st. xyz posiljatelja PO BOX EK8114 je prispela dne 29. 08. 2023 in je skladno s predpisi predmet uvoznih carinskih postopkov. Prosimo, da preko spodnje povezave vstopite v aplikacijo Portal Uvoz, kjer nas lahko pooblastite za izvedbo carinskih postopkov in predlozite ustrezne podatke ter dokumentacijo za izvedbo postopka ali izberete drugega zastopnika, ki bo za vas opravil postopek.
Aplikacija: https://uvoz-izvoz.posta.si/sl/import
Zacasna koda: 8696731
Brez vasega odziva bo posiljka 16. koledarski dan od prispetja na uvozno izmenjalno posto vrnjena posiljatelju. Vse informacije v zvezi z izborom carinskega zastopnika, sklenitvijo pogodbe, Splosnimi pogoji, Cenikom za izvedbo storitev in carinskim postopkom so vam na voljo v aplikaciji. Za dodatna pojasnila pisite na info.carinska@posta.si ali poklicite na 080 14 00. Lep pozdrav, Posta Slovenije
plačala bi za postopek. Večina je preko Madžarske ja.
Mushroom, 30.08.2023 ob 16:54
Ta teden. Preko pošte Slovenije.
Vasa posiljka s sprejemno st. xyz posiljatelja PO BOX EK8114 je prispela dne 29. 08. 2023 in je skladno s predpisi predmet uvoznih carinskih postopkov. Prosimo, da preko spodnje povezave vstopite v aplikacijo Portal Uvoz, kjer nas lahko pooblastite za izvedbo carinskih postopkov in predlozite ustrezne podatke ter dokumentacijo za izvedbo postopka ali izberete drugega zastopnika, ki bo za vas opravil postopek.
Aplikacija: https://uvoz-izvoz.posta.si/sl/import
Zacasna koda: 8696731
Brez vasega odziva bo posiljka 16. koledarski dan od prispetja na uvozno izmenjalno posto vrnjena posiljatelju. Vse informacije v zvezi z izborom carinskega zastopnika, sklenitvijo pogodbe, Splosnimi pogoji, Cenikom za izvedbo storitev in carinskim postopkom so vam na voljo v aplikaciji. Za dodatna pojasnila pisite na info.carinska@posta.si ali poklicite na 080 14 00. Lep pozdrav, Posta Slovenije
plačala bi za postopek. Večina je preko Madžarske ja.
Ne bluzi. Carinski postopek se izvede v vstopni drzavi. To je Madzarska. In to ekspresno, Pošiljka dobi novo nalepko poslano iz EU Budapest.. Naša izmenjalna pošta samo da v dostavo. Menda ni samo zame zdaj drugace, ki sem letos naricil ze kar nekaj pošiljk in vedno pride enako?… eh, brezvezni ste in prezabiti celo za kupovanje po spletu.
Mushroom, 30.08.2023 ob 17:20
Partner je dobil za parfum enako, jaz pa za lepilo za nohte. Sva oboje poslala nazaj. Oboje pod 2 €
Še enkrat. Tvoje številke niso od aliexpressa. Poglej temo o tem na slo tech. Nategnila si se pri naročanju iz lažne strani. Gre sicer za trgovino in pošljejo, ne spada pa pod aliexpress, ki ima urejene pristojbine izvoza. Zato plačas dajatve.
Pri aliexpresu je vedno tako, kadar ni poslano iz Evrope. Carina v Budimpesti, nasa izmenjalna posta da samo v dostavo bodisi kurirski službi ali pošti.
Jutri ali v petek bom to že dobil.
Če ne verjameš, pa nič.
Jz se tud ne sekiram. Ker če bi vrednost presegla vrednost glažune, bi zavrnu, pa še enkrat naroču.
Ja večina gre čz HU. Združujejo pakete- faster, greener. So pa tud pošiljke turške, nizozemske, francoske- verjetn lih zarad carine.
Zanimivo, carinl so samo če je šlo čez pošto. Expressone al pa gls nkol.
Zadnjo so mi carinl junija, rakete.
Covid 2021LE, 31.08.2023 ob 01:53
Če ne verjameš, pa nič.
Jz se tud ne sekiram. Ker če bi vrednost presegla vrednost glažune, bi zavrnu, pa še enkrat naroču.
Ja večina gre čz HU. Združujejo pakete- faster, greener. So pa tud pošiljke turške, nizozemske, francoske- verjetn lih zarad carine.
Zanimivo, carinl so samo če je šlo čez pošto. Expressone al pa gls nkol.
Zadnjo so mi carinl junija, rakete.
Iz Turcije sploh ne moreš naročit. Ne naročajte economy pack ampak standard shiping. Tist economy je najcenejsi prevoznik, večina so na črni listi za Slovenijo in potem so težave.
Naučite se osnov spletnega nakupovanja kot vam je že jaz vem povedal. Drugače se raje ne spuščajte v nakupe.
Ne razumem nečesa: nekdo iz Slovenije naroči nek izdelek na Kitajskem. Pa recimo, da je vrednost 190 €. Kot vem, do vrednosti 150 € ni carine, davek pa je. In davek je v naši državi 22%. Za izdelke, ki se jih iz Slovenije naroči iz tretjih držav oz. držav izven EU, je treba plačat carino (če je vrednost nad 150 €) in davek. Če je vrednost pod 150 €, je pa vseeno treba plačat davek.
A vam pa pošljejo iz Madžarske, čeprav ste naročili na Kitajskem ali v ZDA in ne plačate nič?? Čudno.