Najdi forum

Splash Forum Starševski čvek aljaški polak

aljaški polak

Kakšna riba je aljaški polak? Je kaj podobna osliču, po okusu?

Razpadajoča. Sem jo pekla povaljano v moko, na ful vročem, pa je kar razpadala. Okusa pa nobenega – ne slabo, ne dobro. Kot da ješ nič. Kar mi ga je še ostalo bom raje zmlela in z dodatki naredila polpete.

je odlična in zelo okusna riba. moraš jo znati pripraviti. ne smeš je na preveliki vročini pripravljati in ne smeš je preveč razkuhati ker izgubi okus.

Malo mariniraš v vinu, soliš popraš in pečeš pri cca 190 st. slabih 20 min. Meni je o.k., ni mi nič posebnega.

Naj bi bil “nadomestek” lososa v predelavi in pripravi dimljenega lososa in nadomestek lososa, ki ga obarvajo z barvili, da je enake rožnato-rdeče barve, kot losos. Večinoma ga prodajajo konzerviranega kot koščke v olju in kot odmrznjeni file za nadaljno kuho.

To je gojena riba z ne preveč cenjenim mesom, ki dostikrat vsebuje večje količine količine živega srebra, kot jih ima v naravnem okolju.

Raje kupite lososa ali svežega jadranskega tuaa, čeprav staneta skoraj enkrat več – dobite vsaj nekaj omega tri ecencialnih ribjih koristnih maščob v svoje telo.

Jadranski tua/o…?

Pardon, se opravičujem zaradi tipkarskih napak:

Raje kupite lososa ali svežega jadranskega tuna, čeprav staneta skoraj enkrat več – dobite vsaj nekaj omega tri esencialnih ribjih koristnih maščob v svoje telo.

jadranski tun ( ali pa tuna , ž. sp. 🙂

Pardon, se opravičujem zaradi tipkarskih napak:

Raje kupite lososa ali svežega jadranskega tuna, čeprav staneta skoraj enkrat več – dobite vsaj nekaj omega tri esencialnih ribjih koristnih maščob v svoje telo.

jadranski tun ( ali pa tuna , ž. sp. :)[/quote]

Sem pomislila, da misliš tun :). Tune mi niso všeč, nek specifičen okus imajo, zame zoprn. Enako polenovka- vsi jo hvalijo, meni tisti okus ne gre.

New Report

Close