Najdi forum

Splash Forum Arhiv Knjižni molji in pravopis alkimist

alkimist

No včeraj sem prebrala do konca knjigo Alkimist, full mi je bila všeč, pa me zanima kako je bila všeč kaj vam, pa če mi kdo lahko napiše kakšen naslov knjige, ki bi bila napisana na podben način.

Mislim, da sem prebrala kar večino Coelhovih knjig… Če ti je bi všeč Alkimist, bi ti bile najbrž všeč še Veronika se odloči umreti, Ob reki Piedri sem sedela in jokala. Zelo fajn knjigi, ki ti data misliti. Peta gora pa meni ni bila preveč všeč. Probaj!

Alkimist mi je bil krasna knjiga, ostale Coelhove pa čisto povprečne. Podobno branje je Jonatan Livingston galeb, pa Sidharta in knjige Marlo Morgan.

Alkimist mi je bil všeč, pa tudi ostale Coelhove knjige niso slabe.
Kaj pa Mali princ?

Alkimist je tudi mene očaral tako kot Imenovali so jo dvoje src od Morgan.
Tudi ostale knjige od Coelha so OK. S podobno vsebino mi je bila všeč knjiga BELO JADRO, a sem pozabila kdo jo je napisal. Sidharta pa sem komaj začela brati. Za Mali princ sem slišala a ne brala, baje je to knjiga s podobno vsebino kot Alkimist vendar bolj primerna za otroke in obstaja tudi video kaseta.

Heli, Belo jadro je napisal Sergio Bambaren in v slovenscini sta tudi Defin ter Na morski obali. Ampak meni je bilo od vseh treh najbolj vsec Belo jadro. Sta pa tudi ostali dve za prebrati, sta tako tali tako precej tanki.

Branje Belega jadra ima lahko katastrofalne posledice. Jaz sem cel teden le premišljevala o tem, kako, kdaj…bi z možem pustila službi in bi se vsi 4 za kako leto odpravili na potep :)))
No, knjiga mi je bila res všeč (Delfin pa me je preveč spominjal na Jonatana Livingstona Galeba)

Meni pa Alkimist hudo ni všeč. Dobim kar ošpice pri takih knjigah. Edina, ki je dobra, je Mali princ.

poskusi v ogledalu v uganki

Se popolnoma strinjam z vami.
Definitivno Delfin in Belo jadro. Mali princ pa je tako “zakon”.
To so knjige, ki ti nekaj dajo.
Pa Imenovali so jo Dvoje src.
Dobri sta tudi Svila in Devetsto (Alessandro Baricco).
Tukaj je še Akvamarinski prehod (Marjetka Jeršek)

Meni je bila prelomnica “Celestinska prerokba”, pa seveda nadaljevanja Deseto spoznanje in Skrivnost Šambale.

Priporočam pa tudi Modrost starega učitelja (Mitch Albom) napisanega po resničnih dogodkih. (Posnet je bil tudi film z Jack Lemmon-om v glavni vlogi.)

Te zadnje knjige sicer niso “podobne” Alkimistu”, so pa globoke in ko jih prebereš se zamisliš.

Prijetno branje, Zoja

zdaj sem se spomnila še ene podobne, Camino od Shirley McLaine

New Report

Close