Alkohol 70{04cafd300e351bb1d9a83f892db1e3554c9d84ea116c03e72cda9c700c854465}
Ga iščem že nekaj časa. Žal vsi, ki kuhajo “šnopc” zmešajo tako, da ostane od 40 do 55 {04cafd300e351bb1d9a83f892db1e3554c9d84ea116c03e72cda9c700c854465} alkohola v litru, kar je bistveno premalo. Doseči je potrebno cca 70{04cafd300e351bb1d9a83f892db1e3554c9d84ea116c03e72cda9c700c854465} min. Uporaben bi bil samo destilat tam nekje do polovice kuhanja recimo za ta namen.
Dokler se proizvodnja ne bo povečala bo pomanjkanje in cene v nebo. Kar dve proizvodnji bi se na naših koncih lahko takoj preusmerilo v produkcijo – ampak dokler je 10,00 € trošarine na liter ne bo pomagalo nič. Ena od rešitev bi bila produkcija izopropanola, ki ni obremenjen s trošarino – ampak za to pa ne vem, če imajo dovoljenje. Toliko sem uspela raziskati do sedaj.
Edino kar imam doma je 2dl žganja cvet v katerem je bil namočen divji kostanj za žile mazat. Žganje je staro več kot 10 let. Vem da je strupeno, upam da tudi za viruse.
Ima kdo kakšno mnenje? Hvala vnaprej in ostanimo zdravi.
[/quote]
Žganje ni strupeno deset let staro. Če misliš na šnops. Je sigurno dobro razkužilo.
Jaz sem kupila v dm-u 70{04cafd300e351bb1d9a83f892db1e3554c9d84ea116c03e72cda9c700c854465} etanol 100 ml od tega proizvajalca:
Edino kar imam doma je 2dl žganja cvet v katerem je bil namočen divji kostanj za žile mazat. Žganje je staro več kot 10 let. Vem da je strupeno, upam da tudi za viruse.
Ima kdo kakšno mnenje? Hvala vnaprej in ostanimo zdravi.
[/quote]
Samo zaradi let je čisto OK. Strupeno za piti je zaradi divjega kostanja. Alkohol pa tudi izpari in četudi so bili kostanji namočeni v 40{04cafd300e351bb1d9a83f892db1e3554c9d84ea116c03e72cda9c700c854465} do 55{04cafd300e351bb1d9a83f892db1e3554c9d84ea116c03e72cda9c700c854465} alkohol ga je sedaj bistveno manj. Za razkuževanje in Covid – 19 pa se potrebuje tam nekje 65 {04cafd300e351bb1d9a83f892db1e3554c9d84ea116c03e72cda9c700c854465} do 70{04cafd300e351bb1d9a83f892db1e3554c9d84ea116c03e72cda9c700c854465} minimalno – raje pa še malo več.
Žganje ni strupeno deset let staro. Če misliš na šnops. Je sigurno dobro razkužilo.
[/quote]
Ja šnopc cvet mislim. To je tisti prvi šnopc ki priteče iz kotla pri kuhanju šnopca in ni za pit, ker je strupen že sam po sebi-pojma nimam zakaj.
Alko ne pijem. Uporabljala sem ga za žile na nogah zdravit (ne pomaga nič). Razmišljam da bi ga uporabila za zunanje tepihe razkuževat. Mogoče pa kak virus le uniči.
Seveda. A ne veselite se prehitro. Kar zadeva razkuževanje ustne votline je ugotovljeno, da koncentracije, višje od 40{04cafd300e351bb1d9a83f892db1e3554c9d84ea116c03e72cda9c700c854465} dejansko vplivajo na razmnoževanje bakterij, koncentracije, nižje od 10 odstotkov, pa niso imele nanje nobenega vpliva. Učinek je opazen torej le pri močnješih žganih pijačah. A koncentracija je le eden od elementov. Drugi je trajanje izpostavljenosti alkoholu. Omembe vreden učinek je imel 40-odstotni alkohol, ki je v ustih bil najmanj eno minuto, res dobri rezultati pa so se pokazali šele po 15 minutah. To pa pomeni, da v praksi takšna dezinfekcija ni ravno praktično uporabna.
Alkohol lahko nekoliko zniža število bakterij v ustih in želodcu, vendar se ta učinek doseže pri koncentracijah, ki povzročajo druge težave – razjede in erozijo trebušne stene, zato redno »zdravljenje« z alkoholom nikakor ni priporočljivo.
Ja šnopc cvet mislim. To je tisti prvi šnopc ki priteče iz kotla pri kuhanju šnopca in ni za pit, ker je strupen že sam po sebi-pojma nimam zakaj.
Alko ne pijem. Uporabljala sem ga za žile na nogah zdravit (ne pomaga nič). Razmišljam da bi ga uporabila za zunanje tepihe razkuževat. Mogoče pa kak virus le uniči.
[/quote]
Zaradi visoke koncentracije alkohola – žganje za pit ima med 40 do 55{04cafd300e351bb1d9a83f892db1e3554c9d84ea116c03e72cda9c700c854465} alkohola. Ta šnopc – cvet je pa odličen za razkuževaje površin. Čeprav po 10-letih je kar nekaj ga izhlapelo. Načeloma pa ga niti za razkuževanje rok ne bi uporabljala.
Zaradi visoke koncentracije alkohola – žganje za pit ima med 40 do 55{04cafd300e351bb1d9a83f892db1e3554c9d84ea116c03e72cda9c700c854465} alkohola. Ta šnopc – cvet je pa odličen za razkuževaje površin. Čeprav po 10-letih je kar nekaj ga izhlapelo. Načeloma pa ga niti za razkuževanje rok ne bi uporabljala.
[/quote]
Hvala ti za odličen nasvet. Razkužila bom samo zunanje tepihe in to z rokavicami na rokah. Res hvala!