Najdi forum

Splash Forum Starševski čvek ALKOHOLIČARKA

ALKOHOLIČARKA

Dnevno popijem tri kozarce rdečega vina. Zjutraj s stepenim jajcem, opoldne po kosilu in zvečer.

Kozarec rdečega vina mi prija, čutim tudi, da me malce omami, vendar vedno vem, kaj govorim.

Sem zaradi tega alkoholičarka ali mar ne ?

Seveda si.  Ne sicer tiste sorte, ki se nažre do konca, ga pa rabiš že zjutraj in potem še 2x na dan, da te malo pribije.  Rabiš.

Nisi.

Ja, je preveč, če je to vsak dan.

Za ženske je 1 kozarec/dan max.

..enota alkota; 1 dcl vina denvno samo, ti se uliješ, vejetno s pol litra..

tolk alkohola vsak dan popije najmanj 80% slovencev. alkoholiki štejejo količino vina v litrih ne decilitrih. mož popije čez dan vsaj en liter janževca.  jetrni markerji vse normalno. ne poslušaj teh zdravljenih alkoholikov, ki ti želijo trkati na vest.

S stepenim jajcem?

Kaj vraga ti bo tisto stepeno jajce poleg? Da pokvariš vino?

Zjutraj se spije en kratki, potem pa po kosilu po želji dva, tri, štiri piva ali kozarci vina, po večerji pa po počutju in kondiciji, kolikor ti paše, da uživaš v pijači in se ti še ne zapleta jezik ali vrti v glavi.

vse našteto šteje med normalne navade, noben alkoholizem.

Eh, ste smešni z vašimi en kozarec na dan! Verjetno tudi trezni ne čisto prisebni, potem je itak bolje čisto abstinirati.

Jajca v vino…. Fuj!

Odgovor na objavo uporabnika
Ne znaš ti pit, 09.06.2025 ob 19:01

Kaj vraga ti bo tisto stepeno jajce poleg? Da pokvariš vino?

Zjutraj se spije en kratki, potem pa po kosilu po želji dva, tri, štiri piva ali kozarci vina, po večerji pa po počutju in kondiciji, kolikor ti paše, da uživaš v pijači in se ti še ne zapleta jezik ali vrti v glavi.

vse našteto šteje med normalne navade, noben alkoholizem.

Eh, ste smešni z vašimi en kozarec na dan! Verjetno tudi trezni ne čisto prisebni, potem je itak bolje čisto abstinirati.

Jajca v vino…. Fuj!

/quote]

Jajce v vinu je neka kraška jed, kraška pogruntavščina. V bistvu gre za jajce v teranu. Enkrat poskusila in nikoli več. Za bruhat.

Če lahko ves alkohol pokuris s fizičnim delom si tudi na meji alkoholizma. Ne igrajte se z zdravjem. Ker zdravstvo ne zdravi kroničnih bolnikov! Jih sovraži in pušča umret.

Jaz bi rekla, da če cel teden brez problema zdržiš brez alkohola, potem še nimaš problema. Poskusi pa povej.

***Ker zdravstvo ne zdravi kroničnih bolnikov! Jih sovraži in pušča umret.***

Naše zdravstvo zdravi edino kronične alkoholike, to vem še predobro. Drugih res ne zdravijo prav veliko.  Umret pa pušča samo delovne, trezne “živali”, ki jih študirajo in  jim dajejo plačo.

gospodinja651, 09.06.2025 ob 18:54

tolk alkohola vsak dan popije najmanj 80% slovencev. alkoholiki štejejo količino vina v litrih ne decilitrih. mož popije čez dan vsaj en liter janževca.  jetrni markerji vse normalno. ne poslušaj teh zdravljenih alkoholikov, ki ti želijo trkati na vest.

1 l dnevno je kronik ,uni spodaj 3 -4 pive pa še kak kratek tudi…pol vam pa drugi žene fu…ker vam ne stoji.

Nisi! Šato s teranom je hrana.

Bodi 30 dni brez alkohola in če ne bo težav, si v redu. Sicer pa se pojdi zdraviti za 2 meseca v program in boš v redu.

Seveda si alkoholičarka!

Poskusi biti en teden brez, pa poročaj o rezultatih.

Pa tudi sicer je ta količina občutno prevelika, sploh za žensko ki dejansko sme zaužiti samo polovično moško dozo alkohola.

Sicer pa čez teden sploh ne bi smela nič piti. Kvečjemu čez vikend kakšen kozarček. V nobenem primeru pa se ljudje nikoli ne bi smeli napiti, ker se takrat uniči ogromno možganskih sivih celic.

Fajonova???

Jaz imam drug problem – karkoli alkoholnega spijem, me ne zadane popolnoma nič.

šmrk, 09.06.2025 ob 22:37

Jaz imam drug problem – karkoli alkoholnega spijem, me ne zadane popolnoma nič.

Rahla omama dobro počutje zagorela barva obraza.

Pijem samo rdeče vino, najraje teran, barbero, merlot…

Meni ležejo bela vina s francoskim poreklom, chardonay, če se le da.

Sem iz vinorodnih krajev, vendar vina sploh ne maram, po belih vinih dobim glavobol in ga popijem le požirek ob kakšni napitnici. Prav tako penino.Ne vem,kako moj oče uspe prodati velike količine vina doma in v tujini in kdo ga pokupi. Govori se, da je odličen pridelovalec vrhunskih kakovosti.

ALI PAČ NE, 09.06.2025 ob 18:38

Dnevno popijem tri kozarce rdečega vina. Zjutraj s stepenim jajcem, opoldne po kosilu in zvečer.

Kozarec rdečega vina mi prija, čutim tudi, da me malce omami, vendar vedno vem, kaj govorim.

Sem zaradi tega alkoholičarka ali mar ne ?

Če MORAŠ vsak dan popiti 3 kozarce vina, če MORAŠ, potem si alkoholičarka. Alkoholiki MORAJO piti alkohol vsak dan in večinoma niso sposobni biti niti en dan popolnoma brez alkohola, kaj šele par dni, en teden ali dva.

Preizkusi, koliko časa zdržiš brez alkohola in kakšno je tvoje počutje, če ne piješ.

Si tipicni monovec, ki nima drugega cilja v lajfu kot na netu afne guncat

Že navsezgodaj jajce s sladkorjen in vroče črno vino.

To me poživi.

New Report

Close