alkoholik da ali ne
tone328, 20.02.2024 ob 18:37
Možakarju se to zdi normalno ,ker je pač to njegov posel.
Njegov posel je vino proizvajat in prodajat, ne sam popit vse svoje zaloge.
Kot je že nekdo drug napisal, sladoledar verjetno tudi ne poje litra sladoleda na dan…
Se pa strinjam s tabo, da se temu to zdi normalno. Saj se vsakemu pijancu zdi normalno.
Anonimno 6446, 20.02.2024 ob 23:19
Odvisno od sorte človeka.
Kolegica se ukvarja z genskim inženiringom in pravi, da so Dolenjci gensko prilagojeni za boljšo presnovo alkohola.
Če imaš bolj učinkovit encim za presnovo alkohola, to samo poveča verjetnost, da postaneš alkoholik. Medicinsko dokazano.
tone185, 20.02.2024 ob 17:44
Moj znanec pravi ,da vsak dan spije en liter vina na dan, že dvajset let, doma se ukvarja z vinogradništvom, tudi za prodajo.
Zdaj me pa zanima ali to že spada pod odvisnost od alkohola ali ne, vsak dan liter vina popiti ?
Vsakemu, ki vsak dan, 20 let spije liter alkohola se to pozna na obrazu je skozi temno rdeč v lica, ima značilen pivski nos, oči rdeče, je cele dneve opit po malem. Ne moreš skriti, ker te slej ko prej rdečica na licih izda. Tisti, ki pa pravite, da alko izpari z delom, pa ne bi rekel da to drži, ker ga še zvečer pije za spat, drugi dan zjutraj ,ko ga vstavi policija in mu dajo pihati, možakar napiha glih do meje, da se kazni izogne.
Pijanec ali ne?
Anonimno620, 10.01.2025 ob 17:56
Vsakemu, ki vsak dan, 20 let spije liter alkohola se to pozna na obrazu je skozi temno rdeč v lica, ima značilen pivski nos, oči rdeče, je cele dneve opit po malem. Ne moreš skriti, ker te slej ko prej rdečica na licih izda. Tisti, ki pa pravite, da alko izpari z delom, pa ne bi rekel da to drži, ker ga še zvečer pije za spat, drugi dan zjutraj ,ko ga vstavi policija in mu dajo pihati, možakar napiha glih do meje, da se kazni izogne.
Pijanec ali ne?
BUtara. Je bila ena zgolk dermatološka, ti pa še naprej grozen karakter.
kmet927, 21.02.2024 ob 13:50
A vi vsi ,ki delate celi dan tudi spijete vsak dan liter vina ? Zakaj pa eni nikoli, potem je možakar alkoholik.
JA verjetno dela v Radenski z Donatom in ima vsaj prebavo ureheni, se mi zdi. Na mon je oa znana neurejenost. Pa ceprav gre za čreva ali danko.
Ena južna neprijavljena, 10.01.2025 ob 18:54
No, jst te nism spregledala se pa strinjam s tvojim odgovorom
tega mnenja sm tud sama.
There you go Ja, ker gre za odvisnost. Če ne zdržiš brez, si odvisen, ne vem kako eni tega ne dojamejo. En štamprle je dost, pa čeprav je samo za zobe umit, kolkr pravijo.
lloyd, 10.01.2025 ob 19:22
Ne. Doza in vrsta pijače nimata veze. Kar ti pišeš je življenje v zanikanju. Poznam folk ki se tako tolaži, pa jim nič ne nuca.
No alkoholik je vsak ki uživa alkohol. že sama misel na pivo tudi če je 00/0, diši po alkoholiku, ker mu je steklenica všeč. Jaz govorim o pijancu. Alkoholik je moderen izraz,
tone439, 20.02.2024 ob 23:15
Možakar sebe nima za alkoholika ,izgovor ima, da saj če dela celi dan, da to itak izpari… nevem no ,pa vseeno a je pol pijanec ali ne ? A nebi lahko pol delal po vinogradu tudi brez vina?, in spil sok, vodo .
Kam izpari, kako? A jeter in krvnega obtoka nima?