Najdi forum

Splash Forum Starševski čvek All inclusive ali PP

All inclusive ali PP

Odlocamo se kam, kako in v kaksni obliki it na dopust in zdaj malo racunam in ne vem, kaj je bolje.

Vzeti AI, placati nekaj vec in ne imeti nobenih stroskov vec? Je to res tako ali potem se kar nekaj zraven zapravis?
Ali vzeti POL in potem zraven pridno zapravljati za kavice, pijacko in sladoled? (to ze vemo kako zgleda, precej podobno tudi polni P)

Kaksne izkusnje imate vi?

A o tem, da se niti ne vemo, kam bi sli, ne govorim! Ima tudi tu kdo kako dobro idejo, izkusnjo, priporocilo?

Ni pomembno biti popoln, pomembno je biti popolnoma to kar si.

odvisno kakšne počitnice hočeš.

če hočeš izkoristit all inclusive, potem boš po vsej verjetnosti ves čas počitnic v bližini hotela, ležala na hotelskih ležalnikih in se kopala v hotelskem bazenu ter koristila ostale storitve hotela, morda zasebno plažo v bližini, fitness itd. tako boš lahko mirno naročala kavice, pijačke, sladoled in ne boš izpustila nobenega obroka, hrane in pijače, ki ti pripadata.

če vzameš PP, boš pojedla zajtrk in do večera nisi vezana na nič, lahko se odpelješ kam na izlet, kjer pač nekaj poješ in popiješ v gostilni ali kupiš v marketu, zvečer pa se vrneš v hotel, kjer dobiš večerjo.

odvisno je tudi kam greš. recimo, če dam primer naših zadnjih počitnic, na enemu od kanarskih otokov nekaj časa nazaj, smo vzeli PP, ker smo imeli rent-a-car in ker smo se vozili vsak dan na eno plažo (oz. “spot”, kjer je moj imel spravljeno opremo in kjer se je pač srfalo, zato smo hodili tja), tako da ni blo smiselno, da bi se vozili nazaj na kosilo samo zaradi AI, ki smo ga ravno tako imeli na razpolago, a kot sem rekla, se nismo odločili.

če bi se odločala zdaj v tem trenutku, bi verjetno vzela AI. zakaj? ker takrat sva bila sama, zdaj imava pa majhnega otroka (1 leto), vzela bi hotel blizu kake plaže interesa mojega dragega, tako da bi tudi on lahko kdaj srfal, in nebi se sekirala kdaj in kako jest in pit (bolj zaradi otroka), nebi se sekirala glede urnika, glede na to, da je AI (vsaj v večini primerov) 24 urna storitev (PP je vseeno bolj vezan na urnik)

upam, da si razumela, kaj sem ti hotela povedat. seveda je to naš primer. morda bi bilo bolje če bi namignila kam greš in kaj želiš, pa se lahko najde kdo s konkretno izkušnjo.

Hvala za izcrpen odgovor, ampak mi ni nic bolj jasno.

Mi smo tudi ze imeli polni P in smo se lepo odfurali iz hotela in prisli nazaj na vecerjo. Pac izpustis obrok, ce ti pase. Kaj in kako mi bo pa pasalo, pa ne vem. Razen ce bomo sli v kaksno turisticno naselje, kjer ni nic blizu in pac ne bomo imeli kam drugam, kot pred hotelski bazen. E, za to me pa zanima AI. Torej, ce ne skocis k frizerju ali na trznico, nimas kaj zapravit? Dopust brez denarnice?

Mi že nekaj let koristimo AI storitve. Do zdaj smo še vedno bili zelo zadovoljni. Kar se tiče hrane in pijače prav gotovo ne rabiš niti centa pa ne boš lačen in žejen.

Koliko nudi AI je odvisno, nekje veliko in še več ali ogromno, nekje pa malo več kot polni penzion. Dobro prečekiraj kaj nudijo za določeno ceno. Ker je v katalogih bolj skopo opisano, je najbolje da skočiš na spletno stran hotela. Tam je podrobno opisano vse kar nudijo. Denarnico pa rabiš, če ne za drugo pa za kartice in znamke.

Moje izkušnja je takšna, da največ dobiš v Egiptu, Turčiji in Tuniziji. Tam pa res ne rabiš niti brisače za na plažo. Dobiš vse od družabnih iger, rekvizitov za šport, plovil brez motrnega pogona, frizerja, masaž, savn…Govorim o hotelih z vsaj 4*. Še vedno pa lahko greš na izlet, skočiš v mesto, si ogledaš muzej… Če se zavleče pač zamudiš kosilo ali večerjo. Lakoto si lahko potešiš v baru ob bazenu ali plaži. Vedno in na vsakem koraku je nekaj za pit in jesti. Jaz priporočam. Daš malo več denarja in si res brez skrbi. Posebej, če imaš otroke, ki so venomer žejni, lačni, bi sladoled, sadje, to ali ono, je AI idealna rešitev.

Odvisno od države do države. Ponavadi pri ALL varianti zapraviš tudi kaj zraven, ker v ALL ni vštetih kar nekaj stvari. Ponavadi je to sladoled, alkoholne pijače (razen lokalnih), pijače v embalaži (vključene so pijače “na špino”, ki so ponavadi dokaj brez okusa in enolične), nekateri športi, uvožena kava… Ponekod je ALL varianta prehranjevanja vezana na določen urnik in določeno hrano (npr. samo sladice) in dokaj podobna PP.
Za nas ALL ni, ker se mi zdi, da plačujem poležavanje in popivanje drugih. 🙂

meni je all inclusive prava bedarija. greš nekam daleč recimo, potem pa ves čas v hotelskih restavracijah, barih, bazenih. sem pa že rajš doma.

meni se zdi predvsem pomemben podatek kam greš na dopust. So države kjer je absolutno škoda jesti hotelsko hrano, ker je lokalna ulična neprimerno boljša (mnogokrat ceneje prideš skozi) … ma kaj vem, jaz se za all ne bi mogla odločit, ker sem tak tip da ves čas nekaj raziskujem in probavam in se rada izgubim in tako 🙂 jasno otroci pri tem niso ovira.

če ti gre samo za finančni pogled pa absolutno rabiš info kam greš in si potem na podlagi tega izrtačunaš kaj je ceneje…

Sigurno grem v turisticni kraj, v hotel z bazenom in lezalniki. Ce mi bo pasalo cel dan lezat kot krava na lezalniku, pac bom, ce pa mi bo pasal setat, bom pa setala. Definitivno pa ne bom teden ali dva lezala niti ves cas lutala.

Lani jeseni sva bila midva v all inclusive hotelu Riu Bonaca na Braču. Sva si privoščila eno tako jesensko lenarjenje, no, moj se je hodil še potapljat. In razen za potapljanje in pa za nekaj razglednic nisva nič zapravila. V okviru hotelske ponudbe je bilo res vse, kar sva rabila ali si zaželela. Velika izbira hrane, sladic (seveda je bilo stalno na voljo par vrst sladoleda), pijače (tudi pivo in vino, ni pa bilo žganih pijač, se mi zdi). Kasneje sva sicer izvedela, da je bil hotel izbran za najboljši all inclusive hotel na Hrvaškem za lansko leto.

odvisno kako lačni ste čez dan. nam je PP čisto dovolj. za sladoled itak moramo zapravljati, ker tistih v hotelu hči ne sme, so mlečni, sicer pa čez dan pijemo vodo, ki najbolj odžeja, jo kupimo v bližnji trgovini in pa jemo sadje, da ne govorim da je otroka težko spraviti iz plaže, zato se čez dan zadržujemo pod borovjem.

Odvisno, a greš sam ali imaš s sabo otroka/e. Mi smo šli prvič v življenu na ALL s sinom, ki je jedel malo, raje ne, kot ja in mi je to, da je hrana stalno na razpolgao, ogromno pomenilo. Zapravili nismo niti kinte, kajti imeli smo 5 obrokov dnevno + vso pijačo (vključno z žgano z izjemo kakih francoskih konjakov in škotskih viskijev)+ stalno ponudbo sadja in sladoleda, pecivo pa 2 x dnevno za malico vseh sort, kar si jih moreš izmislit. Bili smo na Supetru na Braču in hrana je bila res enkratna. Pijača je bila na razpolago od 9. ure do polnoči, od sokov, do fant, col, mineralne, piva, vina, kava ves čas – pri najboljši volji nisi imel za kaj dodatno zapravit. Kljub ALL pa smo vseeno prevozili večino otoka, šli do Bola, Sutivana in po manjših vasicah. saj smo bili ob 7h na zajtrku, kjer smo prosili, če nam malico dajo s sabo (so nam vedno lepo spakirali nekaj peciva in nekaj sadja +pijačo – “sve za malu slatku bebu!”), kosilo pa je bilo vse do 14,30 ure. Animacijskega programa se nismo udeleževali, je pa bil zelo bogat. To je bil do zdaj naš najcenejši dopust!

Za moje pojme in kot smo mi vajeni, je za manjše otroke ALL super. Da pa se še vedno tudi ob ALL it kaj pogledat, ne samo prekladat se z enega ležalnika na drugega. Konec koncev lahko kak dan kak obrok tudi izpustiš in si privoščiš spremembo, če te ravno prime, saj te nihče ne tepe, če ne ješ v hotelu, bankrotiral pa zaradi enega kosila ali večerje zunaj tudi ne boš.

[url=http://lafemmebonita.com][img]http://image.lafemmebonita.com/c/u506550.png[/img][/url] [url=http://lafemmebonita.com][img]http://image.lafemmebonita.com/c/p506563.png[/img][/url]

New Report

Close