Najdi forum

Splash Forum Starševski čvek Alpina čevlji – vaše izkušnje?

Alpina čevlji – vaše izkušnje?

Odgovor na objavo uporabnika
Marko522, 21.11.2023 ob 11:12

Imela, 21.11.2023 ob 07:27

Usnjene gojzarje 18 let, bili povsod od kamniskih do julijskih alp, ogromno kilometrine in so top roba. Naslednje sem zal kupila od planike in mi kopito ne ustreza. Imam se salonarje, sla sem enkrat v tovarnisko stacuno v ziri in so super udobni, da o supergah ne govorim. Zame top roba. Nekdo zgoraj jih primerja z massom in deichmanom-halo?!

Ali imate trgovke v Alpini čas, da med delovnim časom pišete hvalnice svoji firmi?

Da si nosila usnjene gojzerje 18 let??, toliko prehodila…., bi ti od podplatov ostal samo še švic… Tudi Vibram se s časom obrabi in obenem postane tako trd, da je nevaren za po ravnem, kaj šele po malo spolzkih skalah!!

Dragi marko, nisem trgovka, niti ne delam v alpini. Sem se stare sole in menim, da je treba na stvari paziti in jih vzdrzevati. Verjamem, da ti niti v sanjah ne bi imel cevlje ali pralni stroj 18 let, tvoji cevlji “razpadejo” v eni sezoni in hopla spet v shoping, danes velja pac potrosnistvo kaj cmo. Ce pa se nisi slisal za razkuzilo, pojdi v lekarno in ti bo razlozila

Ojej, 21.11.2023 ob 12:38

Dragi marko, nisem trgovka, niti ne delam v alpini. Sem se stare sole in menim, da je treba na stvari paziti in jih vzdrzevati. Verjamem, da ti niti v sanjah ne bi imel cevlje ali pralni stroj 18 let, tvoji cevlji “razpadejo” v eni sezoni in hopla spet v shoping, danes velja pac potrosnistvo kaj cmo. Ce pa se nisi slisal za razkuzilo, pojdi v lekarno in ti bo razlozila

Jaz ti verjamem. Tudi sama pazim na stvari, ne pa kot današnja mladina, samo potrošništvo!

Imam 13 let starega Cliota in še vedno so na njem originalne gume. Profil je še vedno tak kot je bil takrat, ker so včasih delali veliko bolj kvalitetno blago!

Dajte nehat že kupovat to basansko robo!!!!!!!!!!!

V alpini ni več nobenega čevlja slovenskega, samo ime je še ostalo!!!!!!!!!!!!

Butare zabite!!!!!!!!!!!

anominni, 21.11.2023 ob 14:01

Dajte nehat že kupovat to basansko robo!!!!!!!!!!!

V alpini ni več nobenega čevlja slovenskega, samo ime je še ostalo!!!!!!!!!!!!

Butare zabite!!!!!!!!!!!

Alpinini čevlji so slovenski ker je na samih škatlah vse napisano v slovenščini!

Pozor! Alpina oz originalna obutev Alpine ni bila nikoli proizvedena v Bangladešu. Gre za dokup obutve, na kateri je stelka dodana z napisom Alpina, da bi se zagotovilo večje udobje. Obutev je glede na primerjavo na trgu zelo specifično izdelana za kupce, ki ljubijo nemški design in usnjene izdelke. Zagotovo se najde tudi kakšen produkt, ki je izdelan v sintetiki, a so le ti namen pestreg programa. Lastna proizvodnja, ki ima za seboj 75 let znanja in testiranja različnih nog se nahaja v Begunjah, Tešanju in na Kitajskem. V vseh teh podjetjih so zaposleni ljudje, ki so zrasli v Alpini in nenehno nadzorujejo vse procese.

Alpina danes, 21.11.2023 ob 14:57

Pozor! Alpina oz originalna obutev Alpine ni bila nikoli proizvedena v Bangladešu. Gre za dokup obutve, na kateri je stelka dodana z napisom Alpina, da bi se zagotovilo večje udobje. Obutev je glede na primerjavo na trgu zelo specifično izdelana za kupce, ki ljubijo nemški design in usnjene izdelke. Zagotovo se najde tudi kakšen produkt, ki je izdelan v sintetiki, a so le ti namen pestreg programa. Lastna proizvodnja, ki ima za seboj 75 let znanja in testiranja različnih nog se nahaja v Begunjah, Tešanju in na Kitajskem. V vseh teh podjetjih so zaposleni ljudje, ki so zrasli v Alpini in nenehno nadzorujejo vse procese.

Meni ne pomaga nič tole pisanje!  Po vsem skrbnem nošenju in negi, je podplat pokazal, da je nalit nekje v Bolgariji ali v Bih.  Planikin gojzar nosim že 20 let  in je še super,  Alpinin  je zgoraj kot nov, popolnoma nič obrabljen, tudi notranjost je kot nova.

Samo podplat se je razpočil spredaj in ven leti neka sipka snov, ki verjetno ni vibram.    Meni tudi zunanjost ne deluje kot guma, temveč bolj kot neka plastika.

Samo to sem hotela povedati in to, da me je to izučilo in Alpininega čevlja prav gotovo ne kupim več, ker mi je žal, da moram vreči v smeti odlično ohranjen usnjen čevelj, ki mi je fantastično ustrezal, zato, ker je nekdo naenkrat   preveč šparal pri proizvodnji podplatov.

Mož nosi 3 leta starejše, enake čevlje, ki so še vedno v redu. Pa je težji od mene in krepkeje stopi.

Tudi pri Alpini je treba pazit, kaj kupiš. Ni vse enako. Določeni modeli so ok, udobni, kvalitetni, zdržijo več let, drugi pa trdi, neudobni…nekdo omenja breeze ali nekaj takega, to je tudi zame škart, ni za nosit. kak usnjen čevelj zna bit pa dober. ampak kot rečeno – čisto odvisno..

pa vmes imajo neke modele čevljev, piše gor Peko..halo, to je pred 50 leti morda nekaj pomenilo, ta čevelj danes še z etiketo ni za imet, tako je trd in neudoben. Torej ni vse škart in ni vse zlato.

Vi najprej pred nakupom in pred merjenjem čevlja čevelj rahlo upognite. Če ga gre rahlo upogniti, e gibljiv in bo udoben! Noter se vedno lahko mehek vložek, zunanje trdote in neupogibljivosti pa ne moreš popraviti in tak trd med hojo vedno povzroča bolečine in celo poškodbe!

KATASTROFA !!!

Ne ustreza mi njihovo kopito. Pohodniški in nizki me vedno nekje žulijo. Nikoli na kupim.

Alpina že dolgo ni več to, kar je bila včasih. Po moje že skoraj 15 let.  Včasih ,več kot 20 let,so bili to zelo dobri čevlji. Govorim o pohodnih, pancarjih ipd.

spet? to smo že obdelali.  kaj bi ti res rada?  o tem smo že gvorili na dolgo in široko. vse je bilo večkrat opisano.

Alpina = crap

Tudi meni Alpinini.čevlji ne odgovarjajo. Izredno trdi so in opetniki so čudno oblikovani ter šivani. Ti čevlji me bodisi ožulijo na petah, bodisi imam po nekaj urah v njih (kot ti) občutek, da so noge v cementu.

Sicer nosim čevlje znamk Ara, Legero in Peter Wagner. Čevlji, ki so dejansko namenjeni hoji.

Alpina prvič, zadnjič in nikoli več.

Nosim Loyd, Ara, Bety L., Gabor. Cenovo ustrezajo temu, kar ponujajo. Mehkoto, udobje, kvaliteto.

Imela sem pohodniške ene 15 let. Do vrha vrha Pokljuke res nisem prišla haha.  Ne hodim drugače na gore, v hribe. Jedla sem takrat na Pokljuki dobre gobe poznavalca, drugače jih ne jem.  Malo dražji vem da so bili. Čevelj je bil pohodnißki, torej ni bil ravno za v mesto,. Je bil, vendar je bil namenjen pač aktivnostim, ne posedanju. Ne vem pa kakšni so sedaj. Ti čakajo sedaj za na komunalo. Sedaj imam nekaj za v dež, sneg, nekaj za v suho, v službi se preobujem, važno, da me be zebe in ni mokro. ki ni za kilometrino (več kot 5 km) pozimi.  Pozimi grem peš kot je nujno, ker ne maram mraza. Za toplejše vreme imam dvoje sketchers, so udobni tudi za več kot 5 km. Vedno gledam, kaj mi pravi noga, počutje. Ko obujem čevelj, ponavadi vem, kje bi bila  težava, če bi bila. Kot poletna obutev. Ravno sem eno vrnila. Ker če bi naredila 20 korakov, bi imela same žulje. Če je udobno, je lahko za male pare. Ni vse v firmi. Glejte na počutje.

Meni je Alpina super. Sicer pohodne imam scarpa, vsi ostali družinski člani pa prisegajo na Alpino. Gojzarje imamo vsi alpinine in res veliko hodimo.

Jaz imam rada njihove jesenske in zimske. Odlično mi pašejo na nogo. Po moje že 25 let. Salonarji pa so bolj tako tako. Estetika šepa. Tisto kupujem v humanicu.

Zanimivo, da ni nihče nič napisal o njihovih tekaških pancarjih. Od tega ta firma še živi in jih gor drži in edini izdelek, ki ga dejansko delajo v Žireh.

Njihovi pancerji so top in pa superge, imela sem že od njih tudi neke nizke čevlje in so bli top

New Report

Close