Alples Planet vs. Mali princ
Kar se tiče Malega princa imajo na Brdu kar veliko razstavnih eksponatov – od Alplesa nisem gledala, ker sem se odločila za Iles Start.
Sem bila pa razočarana z dobavo, saj je zamujala, o čemer nas niso obvestili. Je pa tudi izdelava bolj tako-tako, reševanje reklamacij je še posebej počasno.
Sobo so montirali njihovi monterji, pa so omaro tako našponala, da je predelna stena po nekaj dneh počila. Zaenkrat nam še niso prišli popraviti, napaka je tudi na fronti omare, kjer je pod barvo opilek. Moram reči, da sem za ceno, ki smo jo plačali za sobo, pričakovala bistveno več, predvsem pa bolj profesionalen odnos.
Mi imamo Alplesov planet in smo zadovoljni. POgrad je res kompakten, železno ogrodje, tazgornjega podna od postelje se ne da dvigovati, tako kot je bilo včasih, ko te je taspodnji z nogami lahko dvignil in stresel na tla:o))))
Smo pa mi dali za pograd, ozko visoko omaro in en jogi dali malo manj cca. 700 evrov.
Imamo ga slabo leto in smo za zdaj zelo zadovoljni. Pohištvo je izredno funkcionalno, omare prostorne in smtorno razdeljene, da se vanje res ogromno spravi. Izdelava kvalitetna, dostava do minute točna, vse so znosili gor (2. nad) peš, zmontirali in celo za sabo pospravili, odpeljali vso embalažo. Mi smo ujeli akcijo z nekim xy popustom, tako da nas je pograd, letveno dno, ki se ga nagiba (vznožje in vzglavje), antialergijski jogi, postelja z mostom in omarico, zaščita za zid, ozka visoka omara, dvojna velika omara z drsnimi vrati, predlanik s 6 predali in 3 predali za pod postelje prišli neke ficke manj kot 1.000 €.
Zelo smo zadovoljni s Planetom. Kvalitetna izdelava. Malo boljše cene za sestav, ki je nam odvovarjal.
Doldo (skoraj dva meseca) sem izbirala. Začela sem z množico proizvajalcev, tudi dražjih in sem na koncu pristala na izbiri med malim pricem in planetom. Pohištvo serm si ogledovala v Lesnini na BRdu, kupoila v Slovenijalesu.Malo nižje cene, strokovni prodajalci, pa z roki ne zamujajo. Sestavil jo je monter, ker itak, če kupiš na 600e dobiš sestavo zastonj, nad 1000e pa še prevoz.
Zakaj sem se na koncu odločilča za Planet, pravzaprav je kvaliteta izdelave enaka, cene so bile nižje, pa vizualno mi je bil sestav, ki sem ga izbrala bolj všeč. Sicer pa lahko vse inforacije o alplesovih programih pogledaš na njihovi strani. meni je bilo to v veliko pomoč (vsi elementi, ki obstajajo, pa še možne predelave). Jaz sem si to sprintala, potem pa hodila po trgovinah in hotela cene;)
Kupili smo otrosko sobo mali princ in kvaliteta je porazna zelo smo bili razocarani nad izdelavo.
Drugi otrok ima sobo od alplesa in je veliko bolj kvalitetna.
Na pisalni mizi je nekdo poskodoval kovinski nosilec tako da se otrok lahko ureze.
Postelja je bila dobavljena brez plasticnih pokrivnih zaticev ob jogiju so zato luknje kamor otrok lahko da prst in se poskoduje.
Zelo smo razocarani nas slabim izdelkom zato priporocam alples.