Najdi forum

Splash Forum Starševski čvek Aluminjasta posoda

Aluminjasta posoda

Če se katera spozna na posodo me zanima,če je vredu aluminjasta posoda.Ravno sem gledala v Lidlovi reklami aluminjasto ponev,ki bo jutri v akciji stala 8 evrov. Ali če mi mogoče priporočate v kateri posodi je najbolj zrravo kuhati.Prej sem prisegala na tefalove ampak se tako hitro poškodujejo in potem niso vredu za zdravje.Hvala vam.Lep pozdrav!

Aluminijasta je fajn, ker je lahka (je ni težko prestavljati) in aluminij ne rjavi. Ni pa dobro, da je ne moreš uporabljati na indukciji in da je ne smeš prati v pomivalnem stroju. OSebno mi zato aluminijasta posoda ne ustreza. Imam rajši kvalitetno inox posodo z malo debelejšim dnom.

Ni v redu z vidika zdravja.
V ZDA so pri bolnikih z alzh. in parkins. boleznijo našli v možganih znatno povečano koncentracijo aluminija.
Sklepajo, da je to posledica priprave hrane v alu posodah, če seveda prideta v stik.

…na električnih kuhalnih površinah uporabite vsaj emajlirano ali stekleno posodo, v električnih pečicah pa glinene, porcelanske ali steklene pekače. …

http://www.zazdravje.net/aktualno.asp?novica=350

aluminij je strupen

jaz tudi iz zdravstvenih razlogov ne uporabljam aluminijevih posod,

je pa menda tefal še velko slabši za zdravje

Saj se mi je zdela prepoceni,da bi bila dobra.Še enkrat hvala lepa za te informacije!!!

neumnost

Aluminij in teflon sta ravno eni najnevarnejših materialov za posode, tako da raje izberi karkoli drugega, najbolje inox oz. rostfrai ali steklene ipd. posode, odvisno, za kaj rabiš.

Glede aluminija pa le vtipkaj v google npr. aluminum toxicity, boš dobila goooro zadetkov, žal srhljivih…

Vojaške “porcije” in posode za vodo so bile včasih iz aluminija, pa je vseeno veliko več vojakov pomrlo zaradi metkov kot zaradi posode.

New Report

Close